اتحادیه اروپا قانون اساسیاش را کنار گذاشت
ایسنا- رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا معاهدهای را به امضا رساندند که تحت این اقدام امور تصمیمگیری این اتحادیه بهبود یابد اما به نظر میرسد که غیبت نخست وزیر انگلیس در امضای این معاهده به متحد بودن این اتحادیه ضربه وارد کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، خوزه سوکراتس، نخست وزیر پرتغال در این مراسم که در لیسبون برگزار شد، گفت: تاریخ از این روز به عنوان روزی که راههای جدید امید به سوی ایدهآلهای اروپا باز میشود، یاد میکند.
معاهده لیسبون پیش از اجرا در سال ۲۰۰۹ باید توسط تک تک اعضای این اتحادیه مورد تایید قرار گیرد.
گفته میشود که این معاهده جایگزین قانون اساسی اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۰۵ در همه پرسی توسط مردم فرانسه و هلند طرد شده بود، شده است.
این معاهده همانند قانون اساسی رد شده اتحادیه اروپا، سمت رییس اتحادیه اروپا و فرد شماره یک سیاست خارجی اروپا را مطرح میکند. این معاهده وسعت پارلمان اروپا و شمار تصمیمگیریهای این اتحادیه را کاهش میدهد. در این معاهده همچنین ایجاد یک منشور اروپایی در مورد حقوق بشر و امور حقوقی مطرح شده است.
این در حالی است که انگلیس و لهستان از الزامآور کردن این منشور امتناع کردهاند.
این معاهده در حالی تصویب شد که گوردون براون، نخست وزیر انگلیس از امضای این معاهده به همراه دیگر رهبران اروپایی ناکام ماند که این امر منجر به ایجاد این اتهامات شد که رابطه انگلیس در قبال اروپا سرد شده است.
براون که در زمان تصویب این معاهده در یک کمیته پارلمان انگلیس حضور داشت، پس از اینکه اکثر رهبران اروپایی پرتغال را ترک کرده بودند، به ضیافت شام رسمی این مراسم رسید.
نخست وزیر انگلیس پس از دیدار با خوزه سوکراتس از اقدام پرتغال برای هدایت این معاهده در مرحله امضا توسط رهبران اروپا تقدیر کرد اما از اظهار نظر در مورد غیبتش در مراسم امضای معاهده امتناع کرد.
در همین حال نیکولا سارکوزی، رییسجمهور فرانسه در مورد این موضوع اظهار نظر کرد.
سارکوزی پس از امضای این معاهده گفت: همه ما مشکلاتی داشتهایم، شخصا فکر میکنم که ما در اروپا به انگلیس نیاز داریم.
در این مراسم که دیوید میلیبند، وزیر خارجه انگلیس به عنوان نماینده کشورش حضور یافت، رییسجمهور فرانسه گفت: ما به گودرون براون نیاز داریم.
سوکراتس نیز بر این موضوع تاکید کرد که این معاهده هیچ تهدیدی برای حاکمیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب نمیشود.
وی افزود: این معاهده اروپایی نه هویتهای ملی را از بین میبرد و نه وسعت آن را کوچکتر میکند.
ارسال نظر