اعتراض به آمریکا در کنفرانس تغییرات آب و هوایی
اجماع جهانی برای افزایش فشار به آمریکا برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای
دنیای اقتصاد- در جهانی که به سرعت به سوی صنعتی‌تر شدن پیش می‌رود، بسیاری از کشورها از همگون‌سازی صنایع خود با محیط‌زیست غفلت کرده‌اند. از این رو سازمان ملل در یک سال اخیر کار گروه ویژه‌ای را به بررسی تغییرات آب‌وهوایی و در راس آنها پدیده زمین گرمایی اختصاص داده است. یافته‌های این کار گروه در کنار اطلاعات و گزارش‌های دیگر نهادهای بین‌المللی و سازمان‌های غیردولتی فعال در حوزه محیط‌زیست، در قالب یک کنفرانس در جزیره تفریحی بالی واقع در اندونزی ارائه شد.
این کنفرانس به صحنه اعتراض سخنرانان و سازمان‌های غیردولتی علیه سیاست‌های ایالات متحده در مورد تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای تبدیل شد. دربیانیه‌ پایانی از سازمان ملل درخواست شد تا فشار بیشتری به ایالات متحده وارد کند تا رییس‌جمهوری آمریکا پیمان کیوتو را بپذیرد.

اعتراض فعالان محیط زیست به بی‌توجهی کشور‌های صنعتی در حاشیه کنفرانس بالی
در آخرین روز کنفرانس بررسی تغییرات آب و هوایی عنوان شد
درخواست فشار به آمریکا برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای
گروه بین‌الملل- نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی حفاظت از محیط‌زیست و فعالان این عرصه دیروز در اندونزی خواستار افزایش فشار به ایالات متحده برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای شدند.
در آخرین روز این کنفرانس که در بالی اندونزی برپا شده بود نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی از سازمان ملل درخواست کردند تا ایالات متحده را وادار به پذیرش و امضای پیمان کیوتو مبنی بر کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای کند. ایالات متحده بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای در جهان به حساب می‌آید. این کشور تاکنون از امضای پیمان کیوتو خودداری کرده است.
در این کنفرانس تاکید شده است که برای جلوگیری از آثار مخرب تغییرات آب و هوایی در جهان کشورها باید تا سال 2050 میلادی حجم تولید گازهای گلخانه‌ای را بین 20 تا 40درصد کاهش دهند. ال‌گور که امسال جایزه صلح نوبل را به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه حفاظت از محیط‌زیست دریافت کرد نیز در آخرین روز کنفرانس بالی شرکت کرد. وی در حاشیه این کنفرانس در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: پدیده گرم شدن زمین یک واقعیت جدی است که شما نمی‌توانید از آن روگردان باشید. وضعیت به‌گونه‌ای است که در بسیاری از مناطق یخ‌ها در حال آب شدن هستند. این اتفاق می‌تواند زندگی انسان‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد. ال‌گور در ادامه افزود: من به عنوان یک شهروند آمریکا تقاضا می‌کنم که ایالات متحده پیمان کیوتو را امضا کرده و تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.
ایالات متحده همواره در برابر این درخواست‌ها مقاومت کرده است چرا که تغییر ساختار تولید و رفع صنایع آلاینده بار مالی فراوانی را به بسیاری از صنایع بزرگ ایالات متحده تحمیل می‌کند. به اعتقاد اقتصاددانان آمریکایی میزان هزینه تغییر ساختار تولید بر مبنای حفاظت از محیط‌زیست بسیار بیش از آن چیزی که پیش‌بینی می‌شود هزینه دارد. از سوی دیگر کارشناسان در بالی از اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه درخواست کردند تا از هم‌اکنون در فکر همگون کردن ساختار صنایع خود با محیط‌زیست باشند. بنابراین گفته‌ها کشورهایی همچون چین، روسیه و امثال آنها به زودی به قطب‌هایی در تولید گازهای گلخانه‌ای تبدیل خواهند شد.
کنفرانس بالی همچنین از استرالیا به دلیل امضا کردن پیمان کیوتو تشکر کرد و مسوولیت‌پذیری این کشور را در قبال جامعه جهانی و تغییرات جوی ستود. کوین‌راد نخست‌وزیر استرالیا که به تازگی به این پست منصوب شده است در اولین روز رسمی آغاز فعالیت خود به عنوان نخست‌وزیر استرالیا پیمان کیوتو را امضا کرد. این کشور از مارس 2008 به طور رسمی به عضویت پیمان کیوتو در خواهد آمد.
با این حال کارشناسان در کنفرانس بالی تاکید کردند که مبارزه با انتشار گازهای کربن در جهان به منظور مقابله با پدیده‌هایی همچون گسترش شکاف لایه ازون و پدیده زمین‌ گرمایی بدون مشارکت کشورهای صنعتی امکان‌پذیر نخواهد بود. براساس گزارشی که در بالی ارائه شد ۱۶کشور اول صنعتی جهان بیش از ۸۰درصد گازهای گلخانه را تولید می‌کنند.