«روند کاهشی» جایگزین «روند افزایشی» در بازارهای جهانی شد
بازگشت قیمت طلا و نفت
همزمان، بهای طلا نیز در بازارهای جهانی کاهش یافت. کاهش بهای انرژی و تقویت دلار، موجب کاهش تقاضای خرید طلا به عنوان مهمترین سرمایهگذاری قابل اطمینان در مقابل نوسانات بازارها شده است. در عین حال، با وجود کاهش بهای طلا در بازارهای جهانی، قیمت انواع سکه در بازار داخلی روز گذشته تغییر چندانی نداشت ولی بازار ارز داخلی با تغییرات متنوعی همراه بود.
دنیای اقتصاد- پس از آن که معاملهگران نفتی ۳۵ روز تمام با نفت ۹۰ تا ۹۹ دلاری دست و پنجه نرم کردند، در آخرین روز کاری بازارهای نفت در این هفته، بهای هر بشکه نفت وستتگزاس اینتر مدیت به زیر ۹۰دلار سقوط کرد؛ قیمت نفت در شرایطی به ۸۸ دلار بازگشته است که در روز ۲۱ نوامبر رکورد ۲۹/۹۹ دلار در هر بشکه را ثبت کرد؛
همزمان، بهای طلا نیز در بازارهای جهانی کاهش یافت. کاهش بهای انرژی و تقویت دلار، موجب کاهش تقاضای خرید طلا به عنوان مهمترین سرمایهگذاری قابل اطمینان در مقابل نوسانات بازارها شده است. در عین حال، با وجود کاهش بهای طلا در بازارهای جهانی، قیمت انواع سکه در بازار داخلی روز گذشته تغییر چندانی نداشت ولی بازار ارز داخلی با تغییرات متنوعی همراه بود. در آستانه اجلاس ۱۴۶ وزرای نفت اوپک اتفاق افتاد
پایان روزهای ۹۰ دلاری نفت
گروه بینالملل - بهای نفت پس از ۳۵ روز به زیر ۹۰ دلار سقوط کرد. پس از آن که معاملهگران نفتی ۳۵ روز تمام با نفت ۹۰ تا ۹۹ دلاری دست و پنجه نرم کردند در آخرین روز کاری بازارهای نفت در این هفته بهای هر بشکه نفت وستتگزاس اینتر مدیت با ۳۰/۲ دلار کاهش به ۷۱/۸۸ دلار رسید. قیمت نفت در شرایطی به ۸۸ دلار بازگشته است که در روز ۲۱ نوامبر رکورد ۲۹/۹۹ دلار در هر بشکه را ثبت کرد.
اجلاس اوپک و افزایش تولید فرآوردههای نفتی در ایالات متحده از دلایل اصلی سقوط نفت خام عنوان شده است. وزرای نفت عضو اوپک قرار است روز پنجم دسامبر اجلاس عادی خود را در امارات متحده برگزار کنند.
در حالی که تا چند روز قبل وزرای پرنفوذ عضو اوپک افزایش تولید را تکذیب میکردند ناگهان دبیرکل اوپک در گفتوگو با خبرنگاران از آمادگی سازمان کشورهای صادر کننده نفت برای افزایش سقف تولید خبر داد.
عبدا... سالم البدری دبیرکل اوپک در گفتوگو با رویترز عنوان کرد که اوپک به دقت شاهد تغییرات بازار نفت خام است و قصد دارد در شرایط حساس به تعهد خود عمل کند. کشورهای صادر کننده نفت در بیانیه پایانی اجلاس سران خود که ماه گذشته میلادی در ریاض مرکز عربستان برگزار شد متعهد شدند تا نفت کافی مورد نیاز جهان را تامین کنند.
به عقیده تحلیلگران کشورهای صادرکننده نفت در اجلاس ۵ دسامبر خود در امارات افزایش تولید را با هدایت و لابی عربستان تصویب میکنند که این مساله موجب کاهش بیشتر قیمتها خواهد شد. در مقابل هستند برخی اعضای اوپک که مخالف افزایش تولید هستند. اگر به هر دلیلی اوپک افزایش سقف عرضه را تصویب نکند آنگاه احتمال بازگشت قیمتها به محدوده ۹۰ دلار بسیار زیاد است.
آنچه افزایش تولید را در ابهام باقی گذاشته است سخنان علیالنعیمی وزیر نفت عربستان سعودی است که از یک سو از تعهد اوپک به تامین نفت کافی برای جهان سخن میگوید و از سوی دیگر عرضه نفت را کافی میداند.
در همین حال خبرگزاری بلومبرگ از افزایش تولید پالایشگاهی در ایالات متحده خبر داد. بنابر گزارش دپارتمان انرژی ایالات متحده میزان تولید فرآوردههای نفتی به بالاترین میزان در ۴ هفته اخیر رسیده است.
با کاهش بهای نفت در بورس نیویورک قیمت نفت برنت دریای شمال نیز با کاهش چشمگیری روبهرو شد.
در آخرین روز معاملات بورس لندن هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۹۶/۱ دلار کاهش به قیمت ۲۶/۸۸ دلار دادوستد شد. این پایینترین قیمت نفت برنت از تاریخ ۳۰ اکتبر امسال تاکنون است.
ارسال نظر