روندها
چشم نگران والاستریت به جلسه بانک مرکزی
به گزارش رویتر از نیویورک، بسیاری از سرمایهگذاران انتظار دارند که با توجه به گزارش ضعیف درآمد کمپیانیها و کسادی بخش مسکن بانک نرخ بهره را مجددا کاهش دهد، اما هرچه به موعد اعلام تصمیم بانک نزدیکتر میشود، تردید سرمایهگذاران بیشتر میشود زیرا که تورم همچنان به عنوان یک خطر باقی میماند.
گروه بینالملل- جلسه بانک مرکزی ایالات متحده و نیز کاهش اعتماد مصرفکنندگان باعث احتیاط سرمایهگذاران در والاستریت شد و در نتیجه شاخصهای سهام اندکی تنزل یافتند.
به گزارش رویتر از نیویورک، بسیاری از سرمایهگذاران انتظار دارند که با توجه به گزارش ضعیف درآمد کمپیانیها و کسادی بخش مسکن بانک نرخ بهره را مجددا کاهش دهد، اما هرچه به موعد اعلام تصمیم بانک نزدیکتر میشود، تردید سرمایهگذاران بیشتر میشود زیرا که تورم همچنان به عنوان یک خطر باقی میماند. نرخ بهره پایین میتواند فشارهای تورمی را تشدید کند، به ویژه آنکه قیمت در روزهای اخیر اوج گرفته است و با توجه به لفاظیهای برخی از مقامات آمریکا علیه ایران و از طرفی بحران کردها و آمادگی ترکیه برای سرکوب کردها، چشماندازی برای تنزل قیمت نفت ارائه نمیدهد.
به هر حال برخی سرمایهگذاران معتقدند اگر نرخ بهره کاهش نیابد، در جریان رشد اقتصادی در ایالات متحده تاخیر ایجاد خواهد شد، به ویژه اینکه هنوز بحران اعتبارات پایان نیافته است و از طرفی بخش مسکن هم رضایتبخش نیست و هنوز در چنبره کسادی گرفتار است.
فیل اورلاند و یکی از استراتژیستهای بازار میگوید، ما معتقد نیستیم که اقتصادی به ورطه کسادی بلغزد سهم فعالیت کمپانی ما در اقتصاد تاکنون خوب عمل کرده است با این همه اگر بانک مرکزی نرخ بهره را کاهش ندهد و جریان رشد اقتصادی کند شود، این موضوع بالقوه میتواند نگرانیهایی برای ما ایجاد کند.
تحلیلگران نتیجه میگیرند اگرچه در دو هفته اخیر گزارشهای مطلوب از درآمد کمپانیها به ویژه کمپانیهای تکنولوژی دریافت کردیم اما موضوع مهم است که درآمد مصرفکنندگان که مهمترین عامل اقتصاد هستند، دچار تنزل بوده است که خود مانع از خرج آنها شده است.
به نظر میرسد بانک تصمیمی اتخاذ کند که هم سرمایهگذاران را آرام سازد، به ویژه سرمایهگذاران بخش مالی و موسسات بانکی که ضرر زیادی در اثر بحران اعتبارات اخیر محتمل شوند و هم فشارهای تورمی را در نظر بگیرند.
در حال حاضر خطر سقوط ارزش دلار مهمترین نگرانی اقتصاددانان پس از کاهش مجدد نرخ بهره است.
شاخص سهام داوجونز ۷۸واحد یا ۵۶/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۳۷۹۲ رسید، شاخص سهام استاندارد اندپورز ۱۰واحد یا ۶۵/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۵۳۱ رسید، در حالی که شاخص سهام تکنولوژی نزدک کمتر از یک واحد یا ۰۳/۰درصد از دست داد و به واحد ۲۸۱۷ رسید.
در توکیو که تقریبا اولین بازاری ا ست که به حساسیتهای والاستریت واکنش نشان میدهد، شاخص سهام نیکی ۵/۰درصد افزایش داشت. شاخص نیکی تحتتاثیر رونق روز دوشنبه وال استریت بود. شاخص هنگکنگ در هنگکنگ ۴/۰درصد از دست داد.
در اروپا بازارهای سهام دچار رکود بودند، شاخص سهام FTSE لندن ۴/۰درصد از دست داد. CAC-۴۰ فرانسه ۵۵/۰درصد ضرر کرد و شاخص سهام واکس آلمان ۲۸/۰ از دست داد. باارها در دو روز سهشنبه و چهارشنبه نظارهگر بانک مرکزی آمریکا هستند و احتیاط بر بازارها مستولی است.
ارزش دلار باز هم در برابر ارزهای رقیب تنزل یافت. کاهش شدید ارزش دلار در مقابل یورو این احتمال را تقویت کرده است که کشورهای آسیایی و تولیدکنندگان از نگهداری ذخایر خود به دلار اجتناب و آنها را به ارزهای معتبر دیگر تبدیل کنند که خود افول ارزش دلار را تسریع کرده است. به اعتقاد تحلیلگران تصویر بزرگتر این است که واحد پول آمریکا به دلیل بنیانهای لرزان اقتصادی به ویژه کسری بودجه هنگفت ضعیف است روز سهشنبه هر یورو به ازای ۴۴۴۰/۱دلار معامله شد، این در حالی است که در صبح روز سهشنبه نرخ برابری یورو در برابر دلار به ازای هر یورو ۴۴۵۰/۱دلار هم رسید.
ارسال نظر