گروه بین‌الملل- رکود قیمت نفت در روز پنجشنبه خوشی گزارش افزایش فروش خانه در ماه سپتامبر را به کام سرمایه‌گذاران وال‌استریت تلخ کرد و باعث تنزل شاخص‌های سهام در وال‌استریت شد. به گزارش رویتر از نیویورک بازار سهام به دلیل پیش‌بینی یکی از اقتصاددانان درباره افول بازار صبح روز پنج‌شنبه را با تنزل آغاز کرد اما در ادامه روز خبر افزایش فروش تعداد خانه‌ها در ماه سپتامبر، جریان بازار را تغییر داد و شاخص‌‌ها رو به ترقی گذاشتند اما سرانجام افزایش قیمت نفت به ۹۲ دلار درصد برای هر بشکه نگرانی در باره بحران اعتبارات و افزایش هزینه‌ها را به بازگرداند و سبب شد تا شاخص‌های سهام بخشی از خود را از دست بدهد. وزارت بازرگانی ایالات متحده روز پنج‌شنبه اعلام کرد فروش خانه‌ها در ماه سپتامبر ۸/۴درصد نسبت به ماه اوت افزایش یافته است. در واقع بساز و بفروش‌ها برای جلوگیری از رکود ماه آگوست در ماه سپتامبر تخفیف‌هایی را برای خریداران در نظر گرفته بودند و این سبب افزایش فروش خانه‌ها در این ماه شد.

با این همه سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در مورد اقتصاد چندان مطمئن نیستند، افزایش فروش خانه‌ها در ماه سپتامبر به آنها علامتی مطمئن از تغییر اساسی در بازار مسکن نمی‌دهد، علاوه بر این، جهش قیمت نفت در روزهای اخیر بر نگرانی‌های بازار افزوده است، جریانی که آشکار نیست به کجا ختم خواهد شد، به ویژه آنکه ایالات‌متحده خبر از تحریم علیه ایران داده است و این موضوع با توجه به کاهش ارزش دلار می‌تواند به افزایش بیشتر قیمت نفت در بازارها بیانجامد.

اخبار روز پنج‌شنبه در بازار، چشم‌انداز سیاست بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ بهره را مبهم ساخت. پیش از این سرمایه‌گذاران گمان می‌کردند با توجه به کسادی بخش مسکن و نیز بحران اعتبارات و نیز درآمد نامطلوب بسیاری از کمپانی‌ها به خصوص موسسات مالی، بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بار دیگر کاهش خواهد داد، اما اکنون، پس از انتشار درآمد خوب کمپانی‌های تکنولوژی که برخی از آنان مانند اپل رکورد سود بر جای گذاشت و نیز گزارش تحلیلی از فروش خانه، معلوم نیست بانک با توجه به کاهش نگران‌کننده ارزش دلار تصمیم به کاهش نرخ بهره داشته باشد.

شاخص سهام داوجونز ۳ و احد یا ۰۲/۰درصد به دست آورد و به واحد ۶۷۲/۱۳ رسید. استاندارد اندپورز ۲ واحد یا ۱۰/۰درصد تنزل یافت و به واحد ۵/۱۵ رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک که تمام هفته را سرخوش از افزایش سود کمپانی‌های تشکیل دهنده با ترقی سپری کرده بود روز پنج‌شنبه ۲۴ واحد یا ۸۶/۰درصد از دست داد و به واحد ۲۷۵۱ رسید.

در توکیو اما گزارش درآمد بالای کمپانی‌های ژاپنی جریان بازار را تغییر داد. صبح روز جمعه را سرمایه‌گذاران با احتیاط شروع کردند، چراکه به دلیل کاهش ارزش دلار در مقابل ین،‌ هشدار جدی درباره کاهش سود کمپانی‌های صادرکننده داده شده بود، اما گزارش‌ها خلاف انتظار بازار بهتر از انتظار بودند و این موضوع به رغم افزایش قیمت نفت سبب تقویت جریان بازار شد. شاخص سهام نیکی روز جمعه ۲۲۱ واحد یا ۳۶/۱درصد به دست آورد و به رقم ۵۰۵/۱۶ رسید. شاخص سهام توپیکس هم ۲۶ واحد یا ۶۷/۱درصد ترقی یافت و به واحد ۱۵۴۸ رسید.

در اروپا بازارهای سهام روز ؟ را در پنج‌شنبه داشتند. شاخص سهام FISE لندن، ۴۵/۱درصد به دست آورد، شاخص داکس آلمان ۳۲/۱درصدی ترقی یافت و شاخص سهام CAC-۴۰ ۵۱/۱درصد به دست آورد. ارزش دلار در مقابل یورو تنزل یافت و هر یورو در توکیو به ازای ۴۳۲۰/۱دلار معامله شد، حال آنکه روز پنج‌شنبه در نیویورک به ازای ۴۲۵۴/۱دلار معامله شده بود. نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۲۰/۱۱۴ ین بود که اندکی افزایش نسبت به دیروز که هر دلار به ازای ۲۰/۱۱۴ ین معامله شده بود را نشان می‌دهد.