روندها
شلیک دلار به مغز توکیو
به گزارش رویتر از ترکیه در روز دوشنبه تنزل ارزش دلار در برابر ین یکی دیگر از دلایل تنزل بازار سهام توکیو بود، در شرایطی که درآمد کمپانیها چندان مطلوب بازار نیست افزایش ارزش ین در برابر دلار میتواند بر درآمد کمپانیهای صادرکننده تاثیر بگذارد. تحلیلگران بازار در این باره میگویند، دلار که اکنون زیر ۱۱۵ین به ازای هر دلار رسیده است، پایینتر از سطحی است که کمپانیهای ژاپنی برای سال مالی اخیر در نظر گرفتهاند و احتمال دادهاند. در نتیجه کاهش بیش از پیشبینی صاحبان سرمایه واقعا میتواند بر درآمد و سود کمپانیها تاثیر بگذارد و پیشبینی درآمد را دگرگون کند.
گروه بینالملل- افزایش قیمت نفت و گزارشهای نامطلوب از درآمد کمپانیها و سقوط وال استریت در روز جمعه موجب تنزل شاخصهای سهام در اولین روز هفته در توکیو شد.
به گزارش رویتر از ترکیه در روز دوشنبه تنزل ارزش دلار در برابر ین یکی دیگر از دلایل تنزل بازار سهام توکیو بود، در شرایطی که درآمد کمپانیها چندان مطلوب بازار نیست افزایش ارزش ین در برابر دلار میتواند بر درآمد کمپانیهای صادرکننده تاثیر بگذارد. تحلیلگران بازار در این باره میگویند، دلار که اکنون زیر ۱۱۵ین به ازای هر دلار رسیده است، پایینتر از سطحی است که کمپانیهای ژاپنی برای سال مالی اخیر در نظر گرفتهاند و احتمال دادهاند. در نتیجه کاهش بیش از پیشبینی صاحبان سرمایه واقعا میتواند بر درآمد و سود کمپانیها تاثیر بگذارد و پیشبینی درآمد را دگرگون کند. در حال حاضر آنچه سرمایهگذاران ژاپنی را بیش از پیش نگران کرده است، این است که روند کاهش ارزش دلار در مقابل ین همچنان ادامه پیدا کرد. آشفتگی و بحران در بازار سهام هند که اخیرا دولت آن کشور برای جلوگیری از رشد شتابنده شاخصها تصمیم به محدودیت ورود سرمایههای خارجی به بازار سهام این کشور گرفته است، عامل دیگری است که میتواند سکون توکیو را تقویت کند. استراتژیستهای بازار سهام توکیو معتقدند، وقتی بازار سهام هیچ انگیزه داخلی برای رونق و حتی پیگرفتن جریان عادی بازار ندارد، طبیعی است که چشم به عوامل و شرایط بینالمللی دارد.
به این ترتیب شاخص سهام نیکی بیش از ۳درصد تنزل یافت، یعنی دقیقا ۵۳۷واحد یا ۲/۳درصد از دست داد و به واحد ۱۶۲۷۷ رسید. شاخص سهام توپیکس ۴۴ واحد یا ۷۹/۲درصد ضرر کرد و به واحد ۱۵۴۶ رسید.
در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل ارزهای رقیب باز هم تنزل یافت به نحوی که ترقی ارزش یورو در برابر دلار مجددا رکورد بر جای گذاشت. روز دوشنبه در آسیا هر یورو به ازای ۴۳۸۴/۱دلار معامله شد که نسبت به آخرین ساعات روز جمعه در نیویورک که هر یورو به ازای ۴۳۱۹/۱ معامله شده بود، ارزش دلار کاهش محسوسی نشان میدهد. همچنین نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۴۷/۱۱۳ین بود، حال آنکه در روز جمعه بعد از ظهر در نیویورک هر دلار به ازای ۳۱/۱۱۵ین معامله شده بود. تنزل ارزش دلار در روزهای اخیر تحت فشار قرار دارد زیرا به نظر میرسد باتوجه به تنشی که دامینگر بازارها در هفته اخیر در اثر کاهش درآمد کمپانیها شده است، احتمال کاهش نرخ بهره صورت جدی به خود گرفته است که معمولا به تنزل ارزش دلار میانجامد.
والاستریت هفته را با امید به افزایش سود کمپانیها آغاز میکند. سرمایهگذاران امید دارند، بهرغم نتایج ناامیدکننده هفته گذشته، این هفته اخبار بهتری دریافت کنند و انگیزه کافی برای فعالیت بیابند، هرچند اخبار نامطلوب هم احتمال کاهش مجدد نرخ بهره را افزایش میدهد، اما کسادی اقتصادی آن چیزی نیست که سرمایهگذاران خواهان آن باشند. بهقول تحلیلگران اقتصاد، اگر اوضاع روبهراه باشد، مردم خرج کنند و شرکتها و کمپانیها درآمد و سود منطقی داشته باشند بازار میتواند نرخ بهره ۵درصد را تحمل کند. این هفته وزارت بازرگانی میزان فروش خانههای جدید در ماه سپتامبر را اعلام میکند و بازارهای گوش به زنگ و نگران هستند.
ارسال نظر