تداوم رکورد زنی نفت اوپک
کریستین لاگارد، وزیر اقتصاد فرانسه در حاشیه اجلاس سالانه وزرای اقتصاد و دارایی هفت کشور صنعتی عنوان کرد که در مورد قیمتهای بالای نفت با وزیر اقتصاد عربستان گفتوگو کرده است و این کشور اعلام کرد که آمادگی و امکانات فنی افزایش تولید نفت را دارد. همچنین در آخرین ساعات کار بازارها دلار تقویت شد که این امر نیز به کاهش بیشتر قیمتها کمک کرد. با این وجود تنش بین ترکیه و کردستان عراق در حال تشدید است و دیروز منابع خبری از نزدیک شدن ارتش ترکیه به مرز عراق خبر دادند. حمله ترکیه به شورشیان کرد در عراق میتواند بار دیگر آتش قیمتها را شعلهور کند.
دنیایاقتصاد- در حالی که به دنبال سخنان وزیر اقتصاد فرانسه مبنیبر آمادگی عربستان سعودی برای افزایش عرضه، قیمت جهانی نفت دیروز رو به کاهش نهاد، بهای سبد نفتی اوپک همچنان به صعود خود ادامه داد.به گزارش پایگاه اینترنتی دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت، هر بشکه نفت اوپک به قیمت ۵۵/۸۱ دلار رسید. این یک رکورد جدید در تاریخ اوپک به حساب میآید.
کریستین لاگارد، وزیر اقتصاد فرانسه در حاشیه اجلاس سالانه وزرای اقتصاد و دارایی هفت کشور صنعتی عنوان کرد که در مورد قیمتهای بالای نفت با وزیر اقتصاد عربستان گفتوگو کرده است و این کشور اعلام کرد که آمادگی و امکانات فنی افزایش تولید نفت را دارد. همچنین در آخرین ساعات کار بازارها دلار تقویت شد که این امر نیز به کاهش بیشتر قیمتها کمک کرد. با این وجود تنش بین ترکیه و کردستان عراق در حال تشدید است و دیروز منابع خبری از نزدیک شدن ارتش ترکیه به مرز عراق خبر دادند. حمله ترکیه به شورشیان کرد در عراق میتواند بار دیگر آتش قیمتها را شعلهور کند. طرح: دنیای اقتصاد سیامک باقری
برخلاف کاهش قیمتها در بازارهای جهانی
بهای نفت اوپک افزایش یافت
گروه بینالملل - بهای نفت اوپک در حالی دیروز باز هم افزایش پیدا کرد که به گفته وزیر اقتصاد فرانسه عربستان سعودی قولهایی برای افزایش تولید نفت داده است.
دبیرخانه کشورهای صادرکننده نفت دیروز قیمت هر بشکه سبد نفتی این سازمان را ۵۵/۸۱ دلار گزارش کرد.
به این ترتیب نسبت به روز قبل و گزارش قبل از تعطیلات آخر هفته سبد نفتی اوپک ۴۱ سنت دیگر گران شده است.
قیمت نفت اوپک در حالی افزایش پیدا کرد که دیروز بازارهای جهانی شاهد کاهش قیمت نفت بودند. هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت دیروز به زیر ۸۸ دلار سقوط کرد.
اما بمب خبری بازارهای نفت را وزیر اقتصاد فرانسه منفجر کرد. کریستین لاگارد، در گفتوگو با خبرنگاران در حاشیه اجلاس وزرای اقتصاد و دارایی هفت کشور صنعتی گفت که در مورد قیمت بالای نفت با وزیر اقتصاد عربستان گفتوگو کرده است و او اطمینان داده است که عربستان میتواند بازار نفت را آرام کند.
کریستین لاگارد به نقل از وزیر اقتصاد عربستان گفت: این کشور آمادگی و امکانات فنی برای افزایش تولید را دارد.
به گفته وزیر اقتصاد فرانسه به عقیده کشورهای صنعتی اوپک باید سقف تولید خود را بیش از یک میلیون بشکه افزایش دهد تا امنیت عرضه تامین شود.
عربستان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است که قابلیت افزایش تولید ناگهانی را نیز دارد.
این کشور در سال ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ اقدام به افزایش تولید بالاتر از سقف مجاز خود کرد که قیمت نفت را تا ۱۲دلار در هر بشکه و سبد اوپک را تا ۹دلار پایین آورد.
به عقیده تحلیلگران اصلیترین دلیل معکوس حرکت کردن قیمت نفت اوپک با جریان بازارها و نفت پایه آمریکا اظهارات ضد و نقیض اعضای اوپک است.
در حالی که دبیرکل اوپک از عدم افزایش سقف تولید میگوید، وزیر اقتصاد عربستان قول تولید بیشتر را به کشورهای صنعتی میدهد.
همچنین اعضای اوپک هنوز اعلام نکردهاند که به افزایش ماه نوامبر عمل خواهند کرد یا نه.
از سوی دیگر نگرانی از کاهش تولید ۶۰۰هزار بشکهای امارات متحده عربی بر نگرانیهای غرب افزوده است.
در همین حال بلومبرگ دیروز دو عامل نگرانی از کاهش رشد اقتصادی جهان و همچنین سخنان کریستین لاگارد را مهمترین عوامل کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی عنوان کرد.
در آخرین روزهای هفته گذشته گزارش صندوق بینالمللی پول نشان داد که بنا به یافتههای این نهاد مالی رشد اقتصادی جهان در ربع چهارم امسال و کل سال آینده میلادی با کاهش مواجه خواهد شد.
در گزارش صندوق بینالمللی پول افزایش قیمت نفت خام نقشی مهم در کاهش رشد اقتصادی جهان بازی خواهد کرد.
کاهش رشد اقتصادی جهان میتواند سبب کاهش سطح تقاضا در بازارهای نفت شود.
کاهش جو روانی منفی حاصل از شدت تقاضا در روزهای آینده عامل کاهش قیمتها در دیروز بوده است.
در همین حال قائممقام شرکت نفت آرامکوی عربستان گفت: صنعت انرژی جهان برای مقابله با فاکتورهای فراتر از اصول بنیادی بازار که قیمتها را به رکوردهای بیسابقه رسانده است، کار چندانی نمیتواند انجام دهد.
درحالی که قیمت نفت به رکورد ۹۰دلار درهربشکه دست یافته است، خالد الفلیح، قائممقام شرکت نفت دولتی عربستان، با بیان مطلب فوق افزود: در حال حاضر عوامل زیادی در حال ایفای نقش هستند، دیگر نظام عرضه و تقاضا به تنهایی قیمت نفت را تعیین نمیکند.
به گفته وی، تنشهای ژئوپلیتیک، گمانهزنیهای بازار، کاهش ارزش دلار، نوسانات بازارهای مالی و بسیاری عوامل دیگر در ثبت رکوردهای جدید نقش داشتهاند و هیچ شرکت یا حتی کل صنایع نفت نیز نمیتواند کاری در این خصوص انجام دهد.
به گفته وی، عربستان سعودی در راستای تصمیم اخیر اوپک برای افزایش تولید از اول نوامبر به میزان ۵۰۰هزار بشکه، تولید خود را افزایش میدهد.
این در حالی است که پس از آنکه اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین نشست خود برای بررسی سیاستهای تولیدی خود در ماههای آینده در وین تصمیم گرفتند میزان تولید را ۵۰۰هزار بشکه در روز افزایش دهند، انتظار میرفت قیمت سبد نفتی اوپک در روند نزولی قرار گیرد، ولی این اتفاق برعکس آنچه تحلیلگران انتظار داشتند به جریان افتاد و رکوردهایی جدید برای سبد نفتی اوپک به ثبت رسید، ولی در روزهای گذشته قیمتها با نوسانات زیادی مواجه شده بود تا اینکه در چند روز اخیر روند ثبت رکورد بیسابقه جدید برای سبد نفتی اوپک از سرگرفته شده است.
اوپک که حدود ۴۰درصد از نفت خام جهان را تامین میکند، ۲۰ شهریور ۱۳۸۶ در وین به تصمیمگیری درخصوص سیاستهای تولیدی خود در ماههای آینده پرداخت و اعضای این سازمان توافق کردند که با افزایش تولید فعلی به میزان ۵۰۰هزار بشکه، همچنان شرایط بازار را در ماههای آینده به دقت زیر نظر داشته باشند.
اوپک در نشست وین توافق کرد که برای نخستین بار در یکسال اخیر میزان تولید خود را با هدف مقابله با قیمتهای بالای نفت افزایش دهد.
ارسال نظر