بزرگترین مانور نظامی روسیه در سواحل سوریه
گروه بینالملل- در شرایطی که روسیه خود را برای برگزاری بزرگترین مانور دریاییاش در نزدیکی سواحل سوریه آماده میکند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که بشار اسد در دولت انتقالی آینده سوریه هیچ نقشی نخواهد داشت. همزمان اخضر الابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه بر لزوم اعمال راهکار سیاسی در این کشور تاکید کرد.
همزمان اخصر ابراهیمی بر لزوم اعمال راهکار سیاسی در سوریه تاکید کرد
گروه بینالملل- در شرایطی که روسیه خود را برای برگزاری بزرگترین مانور دریاییاش در نزدیکی سواحل سوریه آماده میکند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که بشار اسد در دولت انتقالی آینده سوریه هیچ نقشی نخواهد داشت. همزمان اخضر الابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه بر لزوم اعمال راهکار سیاسی در این کشور تاکید کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری ریا نووستی، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای دریایی این کشور در نزدیکی سواحل سوریه مانورهایی برگزار میکنند.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد: «یگانهای دریایی وابسته به ناوگان دریایی سیاه روسیه این مانورها را در نزدیکی سواحل سوریه در چارچوب اجرای مانورهای بزرگتر در دریای مدیترانه با مشارکت دیگر یگانهای روسی برگزار میکنند.»
وزارت دفاع روسیه پیشتر از آمادگی خود برای برگزاری مانورهایی در دریای مدیترانه و سیاه تا پایان ماه ژانویه خبرداده بود.
این مانورها با مشارکت یگانهای چهار ناوگان روسیه با هدف آموزش گروهی از نیروهای روسیه در خارج از مرزهای این کشور و ارائه برنامه کاری آنها انجام میشود.
هم اکنون یگانهای دریایی روسیه به سمت محل برگزاری این مانورها در حرکتاند. همزمان با این تحولات ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارج آمریکا تاکید کرد که بشار اسد، رییسجمهوری سوریه نمیتواند در دولت انتقالی این کشور حضور داشته باشد.
او در ادامه افزود: «ما از طرحی که دربرگیرنده راهکار سیاسی براساس توافقنامه ژنو و تشکیل دولت انتقالی در سوریه باشد حمایت میکنیم، اما اسد در این دولت نقشی نخواهد داشت.»
از سوی دیگر چهار کشور عضو اتحادیه اروپا از شورای امنیت خواستهاند تا پرونده سوریه را به دادگاه جنایی بینالمللی تحویل دهد.
اتریش، دانمارک، ایرلند و اسلوونی در نامهای مشترک خواهان تحویل دادن پرونده سوریه به دادگاه جنایی بینالمللی شدند. همزمان مخالفان سوری اعلام کردند که توانستهاند کنترل فرودگاه نظامی «تفتناز» واقع در ادلب را که یکی از بزرگترین فرودگاههای نظامی در شمال سوریه به شمار میآید، به دست بگیرند. آنها همچنین اطراف فرودگاه نظامی«منغ» واقع در اطراف حلب را گلوله باران کردند.
این همه در شرایطی است که حمد بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر قطر در گفتوگو با شبکه الجزیره خواهان اعزام نیروهای حفظ امنیت و صلح عربی به سوریه شد.
او تاکید کرد که در صورت شکست تلاشهای دیپلماتیک برای حل وفصل مساله سوریه این اقدام باید انجام شود.
پیشتر اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه بعد از نشست خود با نمایندگان روس و آمریکایی اعلام کرده بود که راهکار نظامی در سوریه پاسخگو نیست و باید به دنبال راهکار سیاسی بگردند اخضر الابراهیمی در پایان نشست ژنو با تاکید بر ضرورت دستیابی به راهکار مسالمتآمیز برای حل و فصل مساله سوریه تاکید کرد که در نشست مذکور تاکید شد که نباید راهکار نظامی در سوریه اجرا شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه در پایان نشست خود با نمایندگان آمریکایی و روس در ژنو گفت: «ما باید به راهکاری سیاسی برای حل و فصل بحران سوریه بر اساس بیانیه ژنو دست یابیم.»
او بعد از این نشست که با حضور ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا و میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه برگزار شد، تاکید کرد: «ما در این نشست بر ضرورت دستیابی به راهکار سیاسی و نه نظامی تاکید کردیم.»الابراهیمی همچنین اضافه کرد: «جامعه بینالملل و اعضای شورای امنیت باید به دنبال راهکار مسالمت آمیز در اینباره باشند و آنها توانایی ایجاد برون رفت از بحران سوریه را دارند.
او در ادامه افزود: «گزارش خود را تا پایان ژانویه به شورای امنیت ارائه خواهم داد. اگر از من در مورد دستیابی به راهکاری در آینده نزدیک بپرسند نمیتوانم به صورت مطمئن در خصوص آن سخن بگویم.»
نشست ژنو سومین نشست در نوع خود میان طرفهای روس، آمریکایی و الابراهیمی به شمار میآید.
طرح مخالفان
همزمان با این تحولات مخالفان سوری پس از برگزاری نشستی در بریتانیا اعلام کردند، چشمانداز خود را برای دوره انتقالی در این کشور ترسیم و بر سر آن به توافق رسیدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، ائتلاف ملی مخالفان سوری خواستار آغاز سریع انتقال قدرت در سوریه شد و اعلام کرد که در تلاش است تا دولتی انتقالی برای اداره سوریه پس از سرنگونی نظام کنونی این کشور تشکیل دهد.
در بیانیه ائتلاف ملی مخالفان سوریه که پس از نشست گروههای مخالف دولت دمشق در بریتانیا صادر شد، آمده است: «مخالفان سوری بر سر پیشنویس چشمانداز آینده دولت سوریه پس از بشار اسد، رییس جمهوری سوریه به توافق رسیدند که مهمترین بند این چشمانداز، از سرگیری فعالیت نهادهای دولتی و بازگشت ارتش به پادگانهای نظامی است.»
در پیشنویس چشمانداز آینده مخالفان سوریه خلع سلاح کامل غیرنظامیان و بازسازی زیربناهای اساسی این کشور نیز لحاظ شده است.
مخالفان همچنین بار دیگر بر شروط خود مبنی بر کنارهگیری اسد از قدرت تاکید کردند و در بیانیه خود آوردهاند: «هیچ گونه حل و فصل سیاسی تا زمانی که بشار اسد و دیگر نزدیکانش در قدرت بمانند ممکن نخواهد بود.» ائتلاف ملی مخالفان سوری همچنین از اظهارات اخیر اخضر الابراهیمی، نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه که گفته بود اسد در آینده سیاسی سوریه جایی ندارد، استقبال کردند. مخالفان سوری همچنین از جامعه جهانی خواستند تا به قولهای خود در خصوص کمک به ملت سوریه که در کنفرانس مراکش به آن وعده داده بودند، عمل کنند.
آنها تاکید کردند: «حل و فصل سیاسی بدون عملیات نظامی ممکن نخواهد بود و در شرایط کنونی حاضر نیستند فعالیتهای نظامی را کنار بگذارند.» معاذ الخطیب، رییس ائتلاف ملی مخالفان سوری نیز در سخنانی جدید اعلام کرد: «بشار اسد بدون مجازات و دادگاهی شدن از سوریه خارج نخواهد شد و این مردم هستند که درباره او تصمیم خواهند گرفت.»
او گفت: «هرگونه پیشنهادی مبنی بر خروج اسد از کشور در قبال تشکیل دولت انتقالی، بدون محاکمه منتفی است و مخالفان از خون کسانی که در سوریه کشته شدهاند نخواهند گذشت.»
ارسال نظر