همزمان هلند از اعزام سامانه موشک‌های پاتریوت به ترکیه خبر داد

گروه بین‌الملل- تنها دو روز پس از سخنرانی مهم بشاراسد، رییس‌جمهوری سوریه که پس از هفت ماه در محافل عمومی انجام شد، نخست وزیر سوریه خواستار برگزاری نشست کابینه برای بررسی نحوه اجرایی شدن برنامه‌های ملی اسد شد. همزمان برخی خبرگزاری‌ها از انجام مانور ۱۰۰ کشور در اسرائیل باهدف آنچه که مقابله با تهدیدات ناشی از بحران سوریه خوانده شده است، خبر دادند. از سوی دیگر پاپ بندیکت شانزدهم خواستار برقراری فوری صلح در سوریه شد. در این میان هلند نیز از اعزام سامانه‌های موشک پاتریوت به خاک ترکیه و در مرز این کشور با سوریه خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)،‌ وائل الحلقی، نخست وزیر سوریه در نشست کابینه دستور داد تا جلسه‌ای برای بررسی مکانیزم‌های لازم با هدف اجرایی شدن برنامه‌های ملی که بشار اسد، رییس جمهوری سوریه در سخنان اخیرش درباره حل و فصل بحران این کشور به آنها اشاره کرد، تشکیل شود. دولت چین نیز اعلام کرد که تنها راه حل و فصل بحران سوریه گزینه راهکار سیاسی است.

هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین در اینباره گفت: «پکن از هرگونه راهکاری که مورد قبول همه مردم سوریه و طرف‌های درگیر در این کشور باشد، استقبال می‌کند. راهکار سیاسی تنها راه عملی برای پایان دادن به خشونت است بنابراین ما از طرفین درگیر و گروه‌های ذیربط می‌خواهیم برای ایجاد چنین راهکاری در کوتاه‌ترین زمان ممکن تلاش کنند.»

او افزود: «دولت چین نظام اسد و مخالفان سوریه را به یک میزان برای اولویت قرار دادن منافع اصلی در سوریه فرا می‌خواند و از هر دو طرف می‌خواهد که در اسرع وقت به خشونت‌ها پایان دهند.»

پیشتر نیز معاون وزیر خارجه سوریه اعلام کرده بود تحقق راهکار سیاسی تا زمانی که حمایت کشورهای عربی از تروریسم ادامه داشته باشد و ترکیه به حمایت و قاچاق گروه‌های مسلح به سوریه ادامه دهد، امکان‌پذیر نیست.

همچنین مجمع ملی سوریه آزاد متشکل از کارمندان سابق موسسات دولتی سوریه که ریاست آن را ریاض حجاب، نخست‌وزیر پیشین سوریه برعهده دارد، آمادگی خود را برای مقابله با هرگونه ناآرامی در موسسات دولتی در صورت سقوط نظام اسد اعلام کرد.

در بیانیه‌ این مجمع آمده است: «با فروپاشی نظام اسد باید منتظر ناآرامی در ادارات دولتی باشیم؛ امیدواریم آن دسته از کارمندان ادارات دولتی و موسسات که از نظام سوریه جدا شده‌اند بلافاصله فعالیتشان را آغاز کنند.»

در این میان دولت هلند نیز اعلام کرد: «اعزام سامانه موشکی پاتریوت به خاک ترکیه از روز دوشنبه آغاز شده است.»

رییس هیات هلندی که به این منظور عازم ترکیه می‌شود در این خصوص به خبرگزاری فرانسه گفت: «ارسال سامانه دفاع موشکی پاتریوت که بنا به خواسته ناتو در ترکیه مستقر می‌شود، از روز دوشنبه آغاز شده و قرار است این سامانه در مرزهای ترکیه و سوریه و در شهر آدانا مستقر شود.»

او افزود: «۳۰ سرباز هلندی روز سه‌شنبه از طریق هوایی با هدف آماده کردن زمینه برای حضور کاروانی ۲۷۰ نفری که ۲۱ ژانویه وارد شود، به ترکیه می‌روند.»

سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت بنا به خواست دولت ترکیه از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی -ناتو- از سه کشور هلند، آلمان و آمریکا در ترکیه مستقر می‌شود.

ناتو اعلام کرده بود این سامانه موشکی تنها با هدف دفاع از ترکیه در برابر حملات احتمالی سوریه مستقر می‌شود و در صورتی که خطر برطرف شود از ترکیه خارج خواهند شد.

آموزش نیروهای نظامی ۱۰۰ کشور جهان در اسرائیل برای حمله به سوریه

در این میان یک رسانه عربی در گزارشی از آموزش نیروهای نظامی ۱۰۰ کشور جهان در فلسطین اشغالی و ارسال تجهیزات نظامی به اسرائیل برای آمادگی حمله به سوریه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از القدس العربی، شبکه ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که ۱۰۰ هواپیما از ۱۰۰ کشور جهان به فلسطین اشغالی ارسال شده‌اند تا در صورت استفاده نظام بشار اسد از سلاح شیمیایی یا قاچاق آنها به خارج از مرزهای سوریه برای حمله هوایی به این کشور استفاده شوند. از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانسی مطبوعاتی در بیت‌المقدس مدعی شد: «سلاح شیمیایی نه تنها برای مردم سوریه بلکه برای همه مردم منطقه خاورمیانه خطری بزرگ به شمار می‌رود.»

او گفت: «خطر سلاح‌های شیمیایی فقط به مردم خاورمیانه منتهی نمی‌شود بلکه منبع نگرانی برای همه جهان از جمله آمریکا و روسیه است. اسرائیل از نزدیک مساله سلاح‌های شیمیایی را دنبال و با آمریکا و روسیه برای ممانعت از دستیابی گروه‌های تروریستی به سلاح‌های شیمیایی همکاری می‌کند.»

ادعای وجود سلاح‌های شیمیایی در سوریه که طی ماه‌های اخیر از سوی برخی کشورهای عربی و غربی مطرح می‌شود در شرایطی است که تاکنون هیچ دلیل و مدرکی برای اثبات این موضوع ارائه نشده است و کشورهای غربی صرفا برای توجیه حمله نظامی به سوریه در این باره شایعاتی را مطرح می‌کنند.

طبق این گزارش، علاوه بر ارسال تجهیزات به رژیم صهیونیستی، نیروهایی از ۱۰۰ کشور جهان به اسرائیل اعزام شده‌اند و در حال آموزش برای حمله به سوریه هستند.

این آموزش ها شامل تبادل اطلاعات، همکاری و هماهنگی مشترک برای حمله به سوریه است و این حمله احتمالی، مشابه تهاجم نیروهای ناتو به لیبی برای سقوط رژیم معمر قذافی است.

تلویزیون رژیم صهیونیستی اسامی ۱۰۰ کشور را ذکر نکرده است. هواپیماهای نظامی همچون «اف ۱۶»، «اف ۱۵» و «میگ ۲۹» از جمله هواپیماهای حاضر در این دوره آموزشی هستند. علاوه براین یک فروند هواپیمای رادارگریز اسرائیلی نیز در زمره این دوره آموزشی قرار دارد.

این در شرایطی است که یک خلبان اسرائیلی در گفت‌وگو با شبکه ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «ما از طریق همکاری با کشورهای جهان خود را برای منهدم کردن هواپیماهای دشمن آماده می کنیم.»

به موجب این گزارش، ۱۰۰ کشور حاضر در این دوره آموزشی از طریق یک اتاق عملیات مشترک و روش‌های نوین ارتباطی با یکدیگر ارتباط دارند.

پاپ خواستار برقراری صلح در سوریه شد

همزمان با این تحولات پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیک‌های جهان مصرانه از جامعه بین‌الملل خواست تا «پیش از آن که سوریه به تلی از خاک تبدیل شود، به کشتار در سوریه» پایان دهند. پاپ در جریان سخنرانی سالانه‌اش به مناسبت سال جدید میلادی با اشاره به رنج شدید غیرنظامیان سوری، بار دیگر خواستار انجام گفت‌وگو برای برقراری آتش‌بس و صلح شد.

رهبر کاتولیک‌های جهان در شرایطی این سخنان رابیان کرده است که روز یکشنبه بشار اسد، رییس جمهوری سوریه در نخستین سخنرانی عمومی خود در حدود هفت ماه اخیر مخالفانش را «دشمنان خدا و دست نشانده‌های غرب» خواند و تاکید که سوریه خواهان مذاکره با «اربابان است نه نوکران.»

او افرادی را که با نیروهای دولتی می‌جنگند و خواهان برکناری او از قدرت هستند «تروریست» توصیف کرد و گفت که این گروه‌ها تحت حمایت نیروهایی دیگر در منطقه هستند و از آنها منابع مالی و تسلیحات دریافت می‌کنند.

اسد در سخنرانی روز گذشته خود طرحی را ارائه داد که شامل کنفرانسی برای یک گفت‌وگوی ملی و همه پرسی بر سر یک منشور ملی می‌شد.

او همچنین از همه مردم آن کشور خواست که برای مقابله با حمله بی‌سابقه تروریست‌های تحت حمایت قدرت‌های خارجی «کاملا بسیج شوند.» این در شرایطی است که آمریکا و اتحادیه اروپا واکنش منفی به سخنان روز یکشنبه اسد نشان داده‌اند.