گروه بین‌الملل- آشوب‌ها در شهر بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی برای چهارمین شب متوالی ادامه پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این نا آرامی‌ها ناشی از برداشته شدن پرچم انگلیس از ساختمان شهرداری بلفاست است. روز یکشنبه گروهی از آشوب طلبان به نیروهای پلیس که در شرق بلفاست مشغول به گشت‌زنی بودند حمله کردند و به سوی آنها آجر، بطری و مواد محترقه پرتاب کردند. طی چهار شب آشوب در ایرلند شمالی ۵۲ افسر پلیس مجروح شده و ۷۰ تن نیز دستگیر شده‌اند. درگیری‌ها زمانی بالا گرفت که برداشتن پرچم انگلیس از فراز ساختمان شهرداری شهر بلفاست خشم برخی ستیزه‌جویان حامی انگلیس را به دنبال داشت.

طی درگیری‌های چند روز گذشته به ویژه طی روز شنبه در جریان جنگ‌های خیابانی، آشوب طلبان با بمب‌های بنزینی، آجر و دیگر اشیا به افسران پلیس حمله کردند و به سوی نیروهای پلیس گلوله شلیک شد. این آشوب‌ها بدترین آشوب‌ها در ایرلند شمالی از سال ۱۹۹۸ است که امضای توافق صلح به ۳۰ سال درگیری در این کشور پایان داد.

پلیس اعلام کرده بود که خشونت‌های اولیه که در ماه دسامبر آغاز شد تا حد زیادی از سوی گروه‌های شبه‌نظامی حامی انگلیس سازماندهی شدند. فدراسیون پلیس ایرلند شمالی اعلام داشت که حملات اخیر نشان داد که این مساله درست بوده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام پلیس ایرلند شمالی روز یکشنبه گفت: گروه‌های شبه‌نظامی حامی انگلیس به تحریک آشوب‌های ماه دسامبر در شهر بلفاست پرداخته‌اند.

به گفته پلیس ایرلند شمالی اعضای گروه‌های شبه‌نظامی حامی انگلیس به سازمان‌دهی آشوب‌ها کمک کرده و در دور نخست خشونت‌ها در اوایل دسامبر شرکت کرده‌اند.

تری اسپنس، رییس فدراسیون پلیس ایرلند شمالی در مصاحبه‌ای به رادیو بی‌بی‌سی گفت: آشوب‌ها به وضوح نشان می‌دهند که در حقیقت شبه‌نظامیان حامی انگلیس کنترل اعتراضات به مساله حذف پرچم انگلیس را به دست گرفته‌اند و اکنون سلاح‌های خود را به سوی پلیس نشانه گرفته‌اند.

طی سه دهه گذشته درگیری‌ها میان پروتستان‌های ایرلند شمالی که خواستار تداوم اتحاد با بریتانیا هستند و کاتولیک‌ها که به دنبال اتحاد با ایرلند جنوبی هستند، ۳۵۰۰ کشته برجای گذاشته است. در جریان معاهده صلح ۱۹۹۸ میلادی، این درگیری‌ها پایان یافت اما هنوز هم ناآرامی‌ها و بمب‌گذاری‌های گاه و بیگاه در مناطق مختلف ایرلند شمالی در اعتراض به تقسیم قدرت در حکومت بلفاست که باعث تشکیل احزاب کاتولیک و پروتستان شده، رخ می‌دهد.

شورای شهر بلفاست اخیرا تصمیم گرفته است که پرچم بریتانیا دیگر بر ساختمان شهرداری افراشته نباشد و تنها در ۲۰ روز مشخص سال بالا برود. جمهوری‌خواهان ایرلند شمالی خواستار این بودند که پرچم بریتانیا به کلی پایین کشیده شود. طرفداران اتحاد بریتانیا این تصمیم را حمله‌ای به هویت فرهنگی خود توصیف کرده‌اند.

ایرلند شمالی به همراه انگلستان، اسکاتلند و ولز «پادشاهی متحده بریتانیا» را تشکیل می‌دهند و پرچم بریتانیا نیز نماد این اتحاد به شمار می‌رود.