فلسطین در آستانه ورشکستگی کامل است
گروه بینالملل- نخستوزیر دولت خودگردان فلسطین با هشدار نسبت به بروز بحران مالی بیسابقه در فلسطین، گفت این روند به دلیل ناکامی کشورهای عربی برای ارسال صدها میلیون دلار کمک مالی است که پیشتر متعهد به پرداخت شده بودند. به گزارش ایسنا، سلام فیاض، در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:«بحران مالی به تدریج در سالهای اخیر بدتر شده و دولت فلسطین هماکنون به نقطهای رسیدهاست که قادر نیست حقوق ۱۵۰ هزار تن از کارمندان دولتی را پرداخت کند. همچنین اگر این بحران مالی ادامه پیدا کند، از جمعیت چهار میلیون نفری فلسطین ۵۰ درصد فقیر میشوند.» او که از دفتر خود در نوار غزه مصاحبه میکرد، افزود: «وضع موجود ادامه نمییابد. سرزمین فلسطین که دو دهه قبل با توجه به معاهدههای صلح موقت با اسرائیل تشکیل شده هماکنون در آستانه ورشکستگی کامل است.» سلام فیاض در ادامه مصاحبه خود گفت، رژیم صهیونیستی در ماه دسامبر سال ۲۰۱۲ در واکنش به اقدام سازمان ملل در اعطای جایگاه «کشور ناظر غیر عضو» به فلسطین در ماه نوامبر همان سال، نقل و انتقال ماهانه ۱۰۰ میلیون دلار مالیات بر درآمد را به فلسطینیها متوقف کرد. این مبلغ یک سوم هزینههای عملیاتی ماهانه سرزمین فلسطین را تشکیل میدهد. هماکنون مقامهای فلسطینی تنها مبلغ ۵۰ میلیون دلار به صورت ماهانه دریافت میکنند.
او افزود:«اسرائیل اعلام کرده که مصادره این پول برای پرداخت بدهی فلسطین به شرکتهای این رژیم است و مشخص نیست که چه زمان نقل و انتقال این پول از سر گرفته میشود. درضمن ۲۲ کشور عضو اتحادیه عرب نیز به تعهد خود برای پرداخت کمک مالی به سرزمین فلسطین عمل نکردهاند.»
یکی از مقامهای اتحادیه عرب روز یکشنبه اعلام کرد، دبیرکل اتحادیه عرب به کشورهای عضو نامه نوشته و به آنها تاکید کرده است تا مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار برای کمک به فلسطین بپردازند.
سلام فیاض با اشاره به این موضوع که اکثر مشکلات مالی در سرزمین فلسطین متوجه قصور پرداختکنندگان کشورهای عربی است، گفت: « آنها با توجه به قطعنامههای اتحادیه عرب به حمایت مالی خود از فلسطین متعهد نماندند.» سرزمین فلسطین از زمان دومین انتفاضه سال ۲۰۰۰ میلادی به شدت بر کمکهای مالی خارجی متکی است و از آن زمان تاکنون، صدها میلیون دلار هر ساله از کشورهای خارجی دریافت کرده است. اما به دلیل محدودیتهای اعمال شده از سوی رژیم صهیونیستی بر تجارت فلسطین که بر رشد اقتصاد این سرزمین اثر مخرب بر جای گذاشته، نتوانسته است خود را از این کمکها برهاند. سلام فیاض افزود: «درست یک سال قبل امیدوار بودم که با افزایش مالیات محلی از طریق کاهش هزینهها و افزایش مالیات بر فلسطینیهای ثروتمند، این مساله را حل کنیم.» او حتی سال ۲۰۱۳ را به عنوان یک هدف برای تامین مالی به واسطه اقدامات روزانه دولت فلسطین از طریق مالیات توصیف کرد. البته برنامه دریافت مالیات سلام فیاض با تظاهرات گسترده و کاهش رشد اقتصادی در سرزمین فلسطین مواجه شده است. نخستوزیر دولت موقت فلسطین همچنین گفت که به فکر ترک سمت خود است اما نمیخواهد در جریان این بحران این کار را انجام دهد. او گفت: «ناکامی تشکیلات خودگردان فلسطین در کسب بسیاری از تعهدات از سوی کشورهای عربی به معنای یک پیروزی واقعی برای حماس است. جامعه بینالمللی باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد تشکیلات خودگردان فلسطین باردیگر به عنوان عامل اصلی در معاهده صلح در خاورمیانه ظاهر شود یا خیر. در صورتی که همواره خود را با موارد نادرست مشغول کنید، یک تشکیلات خودگردان ضعیف نمیتواند عامل موثری باشد.»
ارسال نظر