گروه بین‌الملل- کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی‌، که طی یک سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سال جدید میلادی، نوید انجام «ابداعات و دگرگونی‌های بزرگ» در کشورش را داده بود، در صدد است برنامه‌های اصلاحی خود را به مرحله‌ اجرا بگذارد. به گزارش دویچه وله، بنا بر گزارش روزنامه‌ آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ»، کیم جونگ اون، رهبر کره‌ شمالی‌، به زودی درهای این کشور را به روی سرمایه‌گذاران خارجی می‌گشاید. به گفته‌ مشاوران آلمانی کیم جونگ اون در گفت‌وگو با این روزنامه، مرحله‌ تنظیم «برنامه‌ اصلی اصلاحات» در این کشور به پایان رسیده است و «اقدامات عملی» ‌به‌زودی در سال ۲۰۱۳ به مرحله‌ اجرا در خواهد آمد. بر اساس گزارش اختصاصی «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ»، کمک‌های مشاوران آلمانی به کشور کمونیستی کره‌‌شمالی، «اقتصادی و حقوقی» بوده است.

مدل اقتصادی ویتنامی

یکی از این مشاوران آلمانی در رابطه با شکل اجرایی طرح‌های اصلاحی دولت گفته است که این برنامه‌‌ها براساس مدل چینی سرمایه‌گذاری نیست که برای سرمایه‌گذاران خارجی «محدوده‌های ویژه» تعیین کرده است. به قول این مشاور که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آلمان تدریس می‌کند، «شیوه‌ عمل کره‌ شمالی بیشتر به مرحله‌ آبی اصلاحات ویتنامی شبیه است». براساس این مدل، سرمایه‌گذاران مورد نیاز کشور به‌طور هدفمند از میان داوطلبان سرمایه‌گذاری در کره ‌شمالی برگزیده می‌شوند. سرمایه‌گذاران چینی‌ای که تا کنون اجازه‌ فعالیت در این کشور را یافته‌اند، در زمینه‌ استخراج مواد خام این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

ارتش سرمایه‌گذار

کارشناسان غربی رشد اقتصادی و سیستم فن‌آوری کره‌‌شمالی را «عقب‌مانده و در سطح دهه‌ سال‌های ۱۹۵۰» ارزیابی می‌کنند. ‌در حال حاضر در اغلب بخش‌های تولیدی صنعتی و کشاورزی این کشور، فن‌آوری و ماشین‌آلات کهنه و فرسوده به کار گرفته می‌شود. از آن گذشته، کارگران مزارع و کارخانه‌ها را اغلب افرادی که در اردوگاه‌های تربیتی دوران محکومیت خود را می‌گذرانند، تشکیل می‌دهند. در مقایسه با این نهادهای اقتصادی کارخانه‌هایی که تحت مدیریت ارتش اداره می‌شوند، از دستگاه‌های مدرن و پیشرفته‌ای استفاده می‌کنند. در مناطق مسکونی ویژه‌ ارتش در پیونگ‌یانگ، پایتخت این کشور، خانواده و خویشاوندان مقامات و افسران ارتش خودروهای ژاپنی یا غربی، به‌ویژه مرسدس بنز سوار می‌شوند و می‌توانند در مغازه‌های خاص خارجی‌ها، کالاهای ساخت غرب را خریداری کنند.

وحدت دو کره و آزادی فعالیت رسانه‌های خارجی

از جمله برنامه‌‌های اصلاحی سیاسی‌ای که کیم جونگ اون اجرای آنها را در آستانه‌ سال نوی‌میلادی نوید داد، «کنار گذاشتن دشمنی‌های دیرپای بین دو بخش این کشور» ست. رهبر کره‌ شمالی‌ قصد دارد در سال جدید با «اتخاذ سیاست‌های کارا نقطه‌ پایانی» بر اختلاف‌های ‌اساسی میان «شمال و جنوب کشور» بگذارد. او در سخنان خود به مناسبت‌های گوناگون همواره بر تلاش برای یافتن راهکاری در جهت «خاتمه‌دادن به تقسیم کشور و برقراری اتحاد» تاکید کرده است. ولی تاکنون اقدامات عملی در این زمینه صورت نگرفته است. روابط میان کره‌شمالی و کره‌جنوبی در پی جنگ بین دو کشور در دهه‌ سال‌های ۱۹۵۰ به شدت تیره شد.

دولت کره‌‌شمالی همچنین در نظر دارد، فعالیت رسانه‌های خارجی در این کشور را تامین کند. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، نخستین رسانه‌ای است که اجازه‌ گشایش دفتری با تشکیلات و کادر کامل از روزنامه‌نگاران کره‌‌‌شمالی در پیونگ یانگ را کسب کرده است.