سوزان رایس وزیر خارجه نمیشود
گروه بینالملل- براساس اعلام کاخ سفید، سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، از فهرست افراد در حال بررسی برای عهدهداری سمت وزارت امور خارجه این کشور خارج شده است.
گمانهزنیها از انتخاب چاک هاگل، سناتور جمهوریخواه و سابق ایالت نبراسکا به عنوان وزیر دفاع و سناتور جان کری به عنوان وزیر خارجه حکایت دارند
گروه بینالملل- براساس اعلام کاخ سفید، سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، از فهرست افراد در حال بررسی برای عهدهداری سمت وزارت امور خارجه این کشور خارج شده است. به گزارش شبکه خبری ایبیسی آمریکا، خانم رایس در نامهای به باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا نوشته است که روند تایید صلاحیت و انتصاب او به عنوان وزیر امور خارجه میتواند «نفاقانگیز و پرهزینه» باشد.
به دنبال حملهای مرگبار به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی لیبی، خانم رایس در مرکز انتقادات جمهوریخواهان از شیوه عملکرد دولت اوباما در قبال این حمله بوده است.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه کنونی آمریکا گفتهاست که در دور دوم ریاستجمهوری اوباما دیگر در این سمت فعالیت نخواهد کرد. خانم رایس در نامهای به رییسجمهوری آمریکا نوشت از این که برای عهدهداری سمت وزارت امور خارجه مد نظر بوده، «بسیار مفتخر» است.
این در شرایطی است که گمانهزنیها از انتخاب سناتور جان کری رییس کمیته روابط خارجی سنا به عنوان وزیر خارجه آینده ایالاتمتحده حکایت دارد. او پیشتر و در سال ۲۰۰۴ میلادی نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری بود اما از جورج بوش پسر شکست خورد.
از گزینههای دیگر این سمت میتوان از جان هانتسمن، فرماندار پیشین ایالت یوتا و سفیر سابق ایالاتمتحده در چین و سنگاپور نام برد. هانتسمن هم بر خلاف اوباما یک جمهوریخواه است.
دیگر گزینه جایگزینی هیلاری کلینتون در وزارت خارجه، ویلیام برنز، معاون کنونی این وزارت خانه است.
«ناعادلانه و گمراهکننده»
با این همه، رایس اضافه کردهاست که با در نظر داشتن دورنمای مخالفت احتمالی نمایندگان کنگره آمریکا با انتصابش به این سمت، میخواهد که از فهرست افراد مدنظر اوباما برای عهدهداری این نقش خارج شود.
در این نامه آمده است: «در شرایط کنونی مطمئنم که روند تایید صلاحیت (در کنگره) ... مفصل، نفاقانگیز و پرهزینه خواهد بود.»
رایس اضافه کرده است: «سمت وزارت امور خارجه هیچوقت نباید سیاستزده باشد.»
باراک اوباما نیز در بیانیهای از آنچه «حملههای ناعادلانه و گمراهکننده» علیه رایس در هفتههای اخیر خواند، ابراز تاسف کرد. او اضافه کرد که این تصمیم رایس نشانگر صلابت شخصیت و «اثبات توان و ظرفیت او در عملکرد فراسیاسی است.» انتقادها از رایس از روز یازدهم سپتامبر امسال و به دنبال حمله به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی لیبی آغاز شد. در این حمله چهار آمریکایی، از جمله سفیر وقت آمریکا در لیبی، کشته شدند. رایس در چندین گفتوگوی تلویزیونی گفت که به نظر میرسد این حمله به دنبال تظاهرات اعتراضی علیه یک فیلم ضداسلام انجام شده است. اما بعدا بررسی نهادهای اطلاعاتی نشان داد که افرادی مرتبط با القاعده به این حمله دست زدهاند.
هاگل نامزد وزارت دفاع میشود
این در شرایطی است که رییسجمهوری آمریکا از تصمیم خود برای اعلام نامزدهای اصلی وزارتخانههای خارجه و دفاع دولت خود طی دو هفته آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جروزالم پست، منابع دیپلماتیک از اعلام نهایی نام نامزدهای دو وزارتخانه خارجه و دفاع دولت «باراک اوباما» طی دو هفته آینده خبر دادند. بر این اساس، نام «چاک هاگل» سناتور جمهوریخواه در فهرست کوتاه نامزدهای تصدیگری وزارت دفاع آمریکا به چشم میخورد.
هاگل که بخت بالایی برای رفتن به پنتاگون در دومین دوره ریاست جمهوری اوباما دارد، به تازگی برای به عهده گرفتن پستی در تیم امنیت ملی به ملاقات با او در کاخ سفید رفته است.
انتظار میرود اوباما در دولت جدید خود تغییرات بیشتری در این تیم ایجاد کرده و از جمله گزینه دیگری را به عنوان رییس سازمان اطلاعات و امنیت مرکزی آمریکا (سیا) معرفی کند.
ارسال نظر