گزارش
پادشاه پیشین کامبوج درگذشت
به گزارش دویچهوله به گفته مقامات رسمی کامبوج، دلیل مرگ سیهانوک ایست قلبی بودهاست. نوردوم سیهامونی، پادشاه کنونی کامبوج (پسر سیهانوک)، به همراه نخستوزیر این کشور به زودی به پکن خواهند رفت تا مقدمات انتقال پیکر پادشاه پیشین را به کامبوج فراهم کنند.
گروه بینالملل- نوردوم سیهانوک، پادشاه پیشین کامبوج، در سن ۸۹ سالگی در بیمارستانی در پکن در بامداد دوشنبه (۱۵ اکتبر/۲۴ مهر) درگذشت. سیهانوک به علت کهولت سن و بیماری، سلطنت را در سال ۲۰۰۴ میلادی به فرزندش واگذار کرده بود.
به گزارش دویچهوله به گفته مقامات رسمی کامبوج، دلیل مرگ سیهانوک ایست قلبی بودهاست. نوردوم سیهامونی، پادشاه کنونی کامبوج (پسر سیهانوک)، به همراه نخستوزیر این کشور به زودی به پکن خواهند رفت تا مقدمات انتقال پیکر پادشاه پیشین را به کامبوج فراهم کنند. سیهانوک که به «پدر ملت» در کامبوج شهرت دارد، از محبوبیت فراوان در میان هموطنانش برخوردار است. سیهانوک از مدتها پیش از بیماریهای متفاوتی رنج میبرد و به همین دلیل در سالهای گذشته اقامتهای متعددی در چین برای مداوا داشت.
معاون نخستوزیر کامبوج در گفتوگویی با شینهوا، خبرگزاری رسمی چین، گفت: «در ساعت ۲ بامداد دوشنبه پادشاه پیشین ما بر اثر ایست قلبی بهطور طبیعی جان سپرد. مردم کامبوج از این واقعه بسیار متاثر هستند.»
سیهانوک مبتلا به بیماری فشار خون شدید، دیابت و سرطان بود. او به دلیل کهولت سن و بیماری در اکتبر سال ۲۰۰۴ میلادی سلطنت را به فرزندش، سیهامونی واگذار کردهبود.
مبارزه در راه استقلال
سیهانوک در سال ۱۹۲۲ در کامبوج در دوران استعمار فرانسه به دنیا آمد. او یکی از مدافعان سرسخت استقلال کشورش بود. او در ۱۹ سالگی به سلطنت رسید. پس از شکست فرانسه در جنگ هندوچین، کامبوج در سال ۱۹۵۳ به استقلال دست یافت.
دو سال پس از استقلال کامبوج سیهانوک از سلطنت کنارهگیری کرد و دست به تاسیس یک حزب سیاسی زد. او در آغاز به نخستوزیری و سپس به رهبری کشور خود برگزیدهشد.
سیهانوک در اوج جنگ سرد کوشید که کامبوج را بیطرف نگاه دارد. او از یک سو روابط اقتصادی با آمریکا را حفظ میکرد و از سوی دیگر مناسبات خوبی با چین داشت.
سیهانوک از سال ۱۹۴۱ تا سال ۲۰۰۴ میلادی با وقفهای ۲۳ ساله زمام امور را در کامبوج در دست داشت. او در سال ۱۹۷۰ در اوج جنگ ویتنام، در پی یک کودتای نظامی در شرایطی که در سفری خارجی به سر میبرد، از قدرت برکنار شد و مجبور به اقامت در چین گشت.
سیهانوک در سالهای حکومت «خمرهای سرخ» که «دوران ترور و کشتار» در کامبوج نام گرفتهاست، مجبور به خانهنشینی شد و چند سالی را نیز در حبس خانگی به سر برد. در چهار سال حکومت خمرهای سرخ (۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹) حدود یک تا دونیم میلیون نفر در کامبوج کشته شدند.
سیهانوک در سال ۱۹۹۳ دوباره به عنوان پادشاه کامبوج برگزیده شد و راه آشتی ملی را در این کشور فراهم کرد. زندگی سیهانوک با تاریخ معاصر کامبوج گره خوردهاست. او ۵ بار ازدواج کرد و صاحب ۱۴ فرزند بود.
ارسال نظر