کشتار خوک‌ها در مصر شورش آفرید

گروه بین‌الملل- مقام‌های مصری به دلیل جلوگیری از ورود بیماری آنفلوآنزای خوکی به این کشور کشتار بیش از سیصد هزار خوک را آغاز کردند.

سازمان خوار و بار جهانی که سازمانی وابسته به سازمان ملل است این اقدام دولت مصر را «یک خطا» نامید و گفت نوع جدید ویروس این آنفلوآنزا در خوک‌ها دیده نشده است. پرورش‌دهندگان خوک در مصر با قصد جلوگیری از ادامه کشتار خوک‌هایشان توسط دولت، با پلیس در قاهره درگیر شدند. صدها نفر در جریان این درگیری در محله فقیرنشین منشیه نصر در قاهره به سوی پلیس سنگ و بطری پرتاب کردند و نیروهای پلیس در مقابل به سوی خوکداران گاز اشک‌آور و گلوله‌های لاستیکی شلیک کردند.

دولت مصر تصمیم گرفته است برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای خوکی در مصر، تمام خوک‌های کشور را از بین ببرد؛ اقدامی که بنا به نظر کارشناسان سازمان ملل غیرضروری است. عمده خوک‌های مصر متعلق به اقلیت مسیحیان قبطی است که معتقدند این کشتار، آتش تنش‌های مذهبی را برافروخته است.

مقام‌های مصری در ابتدا گفتند که این اقدامی احتیاطی برای مقابله با این بیماری است، اما اکنون کشتار خوک‌ها را تدبیری برای سلامت عمومی تشریح می‌کنند. تخمین زده می‌شود بیش از ۳۰۰هزار راس خوک در مصر وجود دارد. هنوز هیچ مورد مبتلا به آنفلوآنزای خوکی در مصر گزارش نشده است و سازمان بهداشت جهانی می‌گوید هنوز هیچ مدرکی در خصوص انتقال آنفلوآنزای خوکی از حیوان به انسان دیده نشده است. از سوی دیگر وزیر بهداشت مکزیک می‌گوید: بیماری آنفلوآنزای خوکی در این کشور سیر صعودی خود را پشت سر گذاشته و رو به افول است. به گفته خوزه آنخل کوردوا، گسترش این بیماری از ۲۳ تا ۲۸ آوریل به اوج رسید. شیوع آنفلوآنزای خوکی از مکزیک شروع شد و تاکنون مرگ ۱۹ تن در این کشور از این بیماری تایید شده است.

آقای کوردوا در یک کنفرانس خبری گفت: «همه‌گیری این بیماری وارد مرحله نزولی شده است.» به‌رغم سخنان آقای کوردوا، مسوولان سازمان بهداشت جهانی به دولت‌ها هشدار داده اند که نسبت به احتمال گسترش مجدد همه‌گیری آنفلوآنزا هوشیار باشند. گرگوری هارتل از مسوولان سازمان بهداشت جهانی در واکنش به سخنان آقای کوردوا گفت: ممکن است همه‌گیری اخیر آنفلوآنزای خوکی نقطه اوج خود را پشت سر گذاشته باشد، ولی امکان بازگشت مجدد آن، به خصوص با آغاز فصل سرما وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی تاکنون ابتلای ۷۸۷ تن در ۱۷ کشور جهان را به ویروس آنفلوآنزای خوکی تایید کرده است. مرگ بیش از یکصد تن در مکزیک به آنفلوآنزای خوکی نسبت داده شده است، ولی تنها ۱۹ مورد تایید شده است.

گسترش همه‌گیری آنفلوآنزای خوکی در پایان دوره سرما در آمریکای شمالی آغاز شد و کارشناسان نگران بازگشت این همه‌گیری در فصل پاییز هستند. در این حال مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در آمریکا از افزایش موارد تایید شده آنفلوآنزای خوکی در این کشور از ۱۶۰ مورد به ۲۲۶ مورد خبر داده است.

بر این اساس، این بیماری در ۳۰ ایالت آمریکا دیده شده است و بیماری بیشتر مبتلایان زیاد جدی نبوده است.

در این حال دکتر آن شوکات از متخصصان این مرکز با اشاره به این که سالانه نزدیک به ۳۶هزار نفر در آمریکا در اثر ابتلا به سرماخوردگی جان خود را از دست می‌دهند، احتمال مرگ تعدادی از مبتلایان به آنفلوآنزای خوکی را بعید ندانست.