نشریه اقتصادی مید گزارش داد:
بحران اقتصادی زمینهساز وقوع جنگهای تازه در جهان
جنگهای جهانی اول و دوم پس از وقوع بحرانهای بزرگ اقتصادی اتفاق افتاد به طوری که میتوان گفت یکی از علل اصلی وقوع این جنگها در آغاز و اواسط قرن گذشته، بحرانهای اقتصادی بوده است.
فارس- نشریه اقتصادی مید با اشاره به نقش بحرانهای اقتصادی در وقوع دو جنگ جهانی اول و دوم نسبت به وقوع جنگهای تازه در نتیجه بحران کنونی در اقتصاد آمریکا و اروپا هشدار داد.
جنگهای جهانی اول و دوم پس از وقوع بحرانهای بزرگ اقتصادی اتفاق افتاد به طوری که میتوان گفت یکی از علل اصلی وقوع این جنگها در آغاز و اواسط قرن گذشته، بحرانهای اقتصادی بوده است. در حالی که نطفه اصلی بحران اقتصادی و مالی اخیر در دولت قبلی نئو محافظه کار آمریکا بسته شد، کل اقتصاد جهان از تبعات منفی این بحران متاثر شده است. برخی تحلیلگران بر این باورند که تشدید بحران مالی و اقتصادی اخیر میتواند موجب وقوع جنگهای تازهای در سراسر جهان به خصوص منطقه خاورمیانه شود.
در عین حال، تنش در روابط مسکو و واشنگتن در اواخر دوره ریاستجمهوری جورج بوش به اوج خود رسید. روسیه تهدید کرد موشکهای مستقر شده در مرز لهستان و سپر دفاعی مستقر شده در کشورهای بالکان را از بین خواهد برد. گرچه آغاز هر جنگی به معنای از دست رفتن جان میلیونها انسان خواهد بود ولی نباید از خسارات مادی و مالی آن نیز غافل شد.
البته به نظر میرسد بحران مالی اخیر مانند دو جنگ گذشته منجر به وقوع جنگ جهانی نشود، ولی به نظر میرسد بحران مالی اخیر اقتصاد آمریکا را از پا درآورده است و اوباما قصد دارد پروژههای جنگی بوش را به هر نحو ممکن متوقف کند.
اوباما در هفته نخست ریاستجمهوریاش خواستار پایان بسیاری از جنگها به خصوص جنگ بر ضد اسلام شد. اوباما آمادگی خود را برای آغاز کردن فصل تازه ای از روابط آمریکا با کشورهای عربی و اسلامی اعلام کرد.
وی همچنین برنامه موشکی آمریکا در لهستان و جمهوری چک را متوقف کرد و پیامهای مثبتی را به کشورهای به اصطلاح بوش محور شرارت ارسال کرد.
بهترین راهکار برای مقابله با بحران مالی و اقتصادی جهان، افزایش سطح همکاریها بین کشورهای مختلف و اتخاذ سیاستهای هماهنگ اقتصادی و مالی است. جنگ آمریکا در عراق و افغانستان پایههای اقتصادی آمریکا را به شدت متزلزل کرده و ماهانه بیش از ۳میلیارد دلار بر اقتصاد این کشور هزینه تحمیل میکند.
ارسال نظر