فارس- وزرای دارایی ۱۸۵عضو صندوق بین‌المللی پول ضمن حمایت از طرح گروه هفت برای بازگرداندن آرامش به بازارهای مالی نسبت به گسترش بحران از کشورهای توسعه یافته به جهان در حال توسعه هشدار دادند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، وزرای دارایی ۱۸۵عضو صندوق بین‌المللی پول در نشست روز شنبه خود از طرح گروه هفت برای مهار بحران بازارهای مالی حمایت کردند. وزیر دارایی مصر به عنوان رییس کمیته پولی و مالی صندوق بین‌المللی پول گفت، این که ۱۸۵ کشور توسعه یافته و در حال توسعه از طرح گروه هفت حمایت می‌کنند می‌تواند به بازگشت اعتماد به بازارهای مالی کمک کند. یوسف پتروس غالی افزود: «ما به این طرح متعهد هستیم. این عنصر مهمی برای بازگرداندن اعتماد به بازار است». پتروس غالی در ادامه گفت: بحران کنونی بحرانی نظام‌مند است که نیاز به اقدامات نظام‌مند دارد.

شرکت کنندگان در نشست کمیته پولی و مالی صندوق بین‌المللی پول همچنین خواهان دقت نظر، همکاری و آمادگی کامل برای مقابله با بحران فعلی شدند. وزیر دارایی مصر افزود: «جو حاکم بر این نشست جو همکاری و اتحاد برای حل بحران بود». استراس‌هان رییس صندوق بین‌المللی پول نیز در جریان این نشست از طرح گروه هفت استقبال کرد و گفت:«حمایت شرکت کنندگان از طرح مزبور اهمیت بسیاری دارد زیرا نشان دهنده هماهنگی میان کشورهای توسعه یافته و بقیه جهان در مورد بحران کنونی است». وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح گروه هفت کافی است، گفت: «در روزهای آینده آنچه من انتظار دارم این است که واکنش نهادهای مختلف برای باز کردن یخ بازارها کافی خواهد بود».

وی گفت، صندوق بین‌المللی پول باید از این بحران درس بگیرد و راهکارهایی را برای بازگرداندن اعتماد به بازار ارائه دهد. وی همچنین از موافقت شرکت‌کنندگان با اجرای طرح‌های ضربتی از سوی صندوق برای کمک به نهادهای نیازمند در هر کشور خبر داد و گفت با توجه به ماهیت بین‌المللی صندوق این صندوق بهترین نهاد برای انجام این کار است. در نشست کمیته پولی و مالی صندوق همچنین نسبت به سرایت بحران مالی به کشورهای در حال ظهور هشدار داده شد و بر لزوم هماهنگی میان کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته تاکید شد.

نشست کمیته پولی و مالی صندوق بین‌المللی پول در راستای کنفرانس سالانه و مشترک صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن برگزار شد. اگر چه این کنفرانس هر ساله برگزار می‌شود، اما در سال جاری به دلیل بحران مالی جهان از وزن و اهمیت بسیاری برخوردار شده است.