گروه بین‌الملل- در هفته گذشته وال‌استریت در انتظار نجات بخش مالی و امیدوار به این طناب نجات بود؛ اما همچنین نگران که این امر تحقق نیابد. بازار در بحبوحه مذاکرات شدید در واشنگتن در مورد بسته ۷۰۰میلیارد دلاری دولت برای خرید دارایی‌های غیرمنقول به منظور برگرداندن ثبات به نظام مالی، متغیر بود.

شاخص‌های عمده وال‌استریت در هفته ناآرام از نوسانات، سقوط کردند.

هفته گذشته شاخص میانگین صنعتی داوجونز که متشکل از ۳۰شاخص است ۱۵/۲درصد سقوط کرد و به ۴۴/۱۱۱۴۳ واحد رسید و شاخص استاندارد اندپورز ۵۰۰، ۳۳/۳درصد کاهش یافت و به ۲۷/۱۲۱۳واحد رسید.

شاخص نسدک کامپوزیت مربوط به تکنولوژی ۹۸/۳درصد سقوط کرد و به ۳۴/۲۱۸۳ واحد رسید.

گر چه بازار سهام در محدوده معاملات به قوت خود باقی مانده بود، تحلیل‌گران در مورد توقف بازار اعتبارات نگران بودند. بانک‌ها مایل به وام دادن به یکدیگر نیستند یا خواهان اضافه بهای بالا برای وام‌ها هستند و تاثیر این امر بر بازارها و اقتصاد شدید خواهد بود.

دیوید کاستنر، تحلیل‌گر بازار در شرکت چارلز شوآب گفت: «راه‌حل هر چه باشد، باید کاری انجام شود و خیلی هم زود انجام شود.» او اضافه کرد: «به رغم نوسان نسبی ارزش سهام‌، بازار اعتبارات در وضع ناآرامی قرار دارد. بانک‌ها و شرکت‌های مشابه که نقدینگی را به عنوان اوراق بهادار احتکار می‌کنند، مصادره می‌شوند. نقدینگی مایه حیات فعالیت‌های روزانه شرکت‌ها است. هر چقدر این بحران مالی ادامه یابد بیشتر بر اصل اقتصاد که هم اکنون نیز در چرخه منفی افتاده است فشار وارد می‌کند.»

آلدولفولاورنتی اقتصاددان ارشد «مسیر و فایننشال» گفت: «بازارها به دلیل فقدان یک پیام روشن و وجود ناهماهنگی بین برخی از مقامات آمریکا، بی‌ثبات بوده‌اند. او گفت: می‌دانیم که دولت کاری انجام خواهد داد اما نمی‌دانیم چه کاری و این مساله‌ برای بازار گیج‌کننده است.»

فرد دیکسون، متخصص بازار در دی‌ای دیویدسون گفت: وضعیت در وال‌استریت به شدت بی ثبات می‌ماند و اگر توافقی به دست نیاید «فروش‌های بزرگی» رخ خواهد داد.

او گفت: «حدس می‌زنیم سرمایه‌گذاران با گذشت زمان انتظار برای شنیدن اخباری در زمینه «برنامه نجات» عصبی خواهند شد.»

دیکسون می‌گوید: معامله‌‌گران باید ببینند که آیا مقامات و اعضای کنگره ژرفای مشکلات را درک می‌کنند و به اهمیت اجرای این برنامه قبل از آنکه بازارهای اعتبارات به کلی متوقف شوند پی می‌برند یا خیر. آنها همچنین باید به ورشکستگی موسسات مالی بیشتر و پایان یافتن وام بانک‌ها که اقتصاد را به رکود عمیق خواهد کشاند، فکر کنند.