اولین مناظره تلویزیونی مککین و اوباما برگزار شد
موضع دو کاندیدا در قبال جنگ عراق و ارایه راهحل برای مشکلات اقتصادی از مهمترین موارد مورد بحث در مناظره تلویزیونی جان مککین، کاندیدایجمهوریخواه انتخابات آمریکا و باراک اوباما، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری بود.
ایسنا- اولین دوئل تلویزیونی جان مککین و رقیب وی باراک اوباما برگزار شد.
موضع دو کاندیدا در قبال جنگ عراق و ارایه راهحل برای مشکلات اقتصادی از مهمترین موارد مورد بحث در مناظره تلویزیونی جان مککین، کاندیدایجمهوریخواه انتخابات آمریکا و باراک اوباما، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری بود. این مناظره تلویزیونی در حالی برگزار شد که اندکی بیش از ۱۰ ساعت قبل از شروع این برنامه تلویزیونی، تیم انتخاباتی جان مککین بعد از سکوت و تعللی طولانی اظهار داشت که در مناظره تلویزیونی شرکتخواهد کرد. از دیگر موضوعات مطرح شده در این برنامه تلویزیونی سیاست مالی و اقتصادی دو کاندیدا و همین طور موضع این دو در قبال ایران بود.
در مناظره شب گذشته دو کاندیدا در برابر سوال مجری تلویزیونی این برنامه و این که عقیده آنها در مورد راهحل بحران مالی سخت این کشور چیست، سکوت کردند. باراک اوباما در موضعگیری نسبت به برنامه ۷۰۰میلیارد دلاری کمک به وضعیت فوقالعاده بانکها گفت: ما هنوز با مفاد کامل و دقیق این کمک مالی آشنا نیستیم.
این در حالی است که مککین هم چنان بر این عقیده است که بالاترین هدف سیاسی مالی دولت محدودیت مخارج است. به عقیده وی مساله مهم این است که مخارج دولتی بیش از پیش تحت کنترل قرار گیرد. در برنامه تلویزیونی شب گذشته مککین ۷۲ ساله بسیار تلاش کرد که تجارب سیاسی طولانی مدت خود را به رخ باراک اوباما بکشد و بر روی آنها متمرکز شود. وی در این برنامه اظهار داشت: من فکر نمیکنم که اوباما شناخت و تجربه کافی و ضروری را برای احراز پست ریاستجمهوری آمریکا در اختیار داشته باشد. این در حالی است که بر خلاف آن سناتور اوباما در این برنامه تلویزیونی بارها جمله «سناتور مککین، حق دارد» را ابراز داشت و همین شاید یکی از نقاط ضعف این سناتور سیاهپوست باشد. در هر صورت مفسران رسانههای آمریکا تاکنون بر سر این مساله که پیروز واقعی این دوئل چه کسی بوده است، اتفاق نظر ندارند. ۴۰ دقیقه ابتدای برنامه تلویزیونی حول محور بحران اقتصادی موجود در آمریکا در دوران هشت ساله ریاستجمهوری جورج بوش سپری شد.
اوباما در این ارتباط اظهار داشت: بحران اقتصادی آمریکا سندی روشن برای سیاست اقتصادی ناکارآمد و غلط جورج بوش یعنی کسی که سناتور مککین از وی حمایت میکند، است. ما نمیتوانیم یک چهار سال دیگر نیز روند مشابهی را پیش گیریم.
اوباما گفت: مککین طی هفتههای گذشته اظهار داشته بود که اقتصاد آمریکا از پایه و اساس دچار اشکال است، اما این اظهارات به هیچ وجه درست نیست. در مقابل سناتورجمهوریخواه آمریکا در حالی که عصبانی بود با صدایی لرزان اظهار داشت که وی بارها به سنای آمریکا در مورد خطر بروز بحران اقتصادی اخطار داده است. وی گفت: در پی تلاشهای نمایندگان سنا برای حل این مشکل امشب شرایط بهتری دارم. سناتور جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در مورد پیامدهای بحران اقتصادی فعلی آمریکا گفت: موضوع بر سر انسانهایی است که شغلشان دچار خطر شده است، قادر به پرداخت حسابهای خود نیستند و در آستانه از دست دادن خانه و کاشانه خود هستند. وی گفت: ما کارهای بسیار زیادی برای انجام دادن داریم.
اوباما با انتقاد از مککین اظهار داشت که وی از منافع و اهدافی سخن میگوید کهمیلیونها دلار هزینه در بر دارد.
در این برنامه تلویزیونی مککین از متوقف شدن هزینهها در همه زمینهها غیر از تدارکات دفاعی و کمک به سربازان سابق و پرداخت حق بیماری در چارچوب برنامه خدمات اجتماعی سخن گفت در حالی که اوباما با بیهوده خواندن این پیشنهادات اظهار داشت: پیشنهادات مککین هم چون پیشنهادهای پزشکی است که برای مداوای بیماران خود به جای چاقوی کوچک جراحی از تبر استفاده کند! در مورد سیاست دو کاندیدا در مورد سیاست خارجی نیز، کهنه سرباز جنگ ویتنام با رویکردی تهاجمینسبت به برنامههای اوباما گفت: برنامه اوباما برای خروج ارتش آمریکا از عراق طی ۱۶ ماه خطرناک است. مککین گفت: ما در عراق به پیشرفتهایی رسیدهایم که اوباما آنها را قبول ندارد و به رسمیت نمیشناسد. مککین در این مورد با تکرار اظهارات گذشته خود مبنی بر آنکه اوباما فاقد لیاقت و توانایی کافی در زمینه سیاست خارجی و امنیتی است، گفت: من میترسم، سناتور اوباما هنوز تفاوت استراتژی و تاکتیک را نمیداند!
اوباما نیز با اتخاذ رویکردی ضعیف در قبال این انتقادات و سرزنشهای مککین بار دیگر ضمن تقویت موضع قبلی خود گفت: راهانداختن این جنگ به عقیده من هم چنان یک اشتباه بود اشتباهی که منجر به ناپایداری و آسیب رساندن به وضعیت امنیتی در افغانستان نیز شد. در مورد ایران هر دو سناتور مخالفت با دستیابی به سلاحهای هستهای را مطرح کردند.
ارسال نظر