ایسنا- نوری مالکی با ابراز رضایت نسبت به اظهارات باراک اوباما، از تعیین جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی از عراق حمایت کرد.

به گزارش پایگاه اینترنتی اشپیگل، نوری المالکی، نخست وزیر عراق در مصاحبه با این پایگاه اینترنتی اظهار داشت که از برنامه باراک اوباما، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی ازعراق حمایت می‌کند. وی اظهار داشت که این برنامه زمانی «یک بازه زمانی درست» برای خروج نیروها خواهد بود.

نخست‌وزیر عراق با این حال اضافه کرد که اوباما درصدد ارائه یک شعار انتخاباتی است.

مالکی در مصاحبه با اشپیگل گفت که خروج نیروهای آمریکایی طی ۱۶ ماه مناسب‌ترین بازه زمانی برای خارج شدن کامل این نیروها از عراق است.

به عقیده وی، خروج هرچه زودتر نیروها از عراق منجر به رویارویی نزدیک‌تر با واقعیت خواهد شد. اما ادامه حضور نیروها در عراق منجر به بیشتر شدن مشکلات در این کشور خواهد شد.

مالکی با اشاره به اظهارات جان مک‌کین، کاندیدای جمهوری خواه رقابت‌های انتخاباتی آمریکا اظهار کرد: آمریکایی‌ها باید هر چه زودتر این کشور را ترک کنند؛ چرا که حضور بیشتر این نیروها کمکی به حاکم شدن صلح در عراق نخواهد کرد.

نخست‌وزیر عراق در بخش دیگری از مصاحبه خود با اشپیگل ضمن حمایت از قراردادهای استراتژیک بلند مدت با آمریکا اظهار داشت: ما بیشتر تلاش می‌کنیم که پایه‌های اقتصادی و فرهنگی بلندمدت خود را با آمریکا تثبیت کنیم؛ اما بر خلاف آن توافقات نظامی باید در کوتاه مدت مطرح شود.

مالکی گفت: برای آ‌مریکایی‌ها این مساله بسیار سخت است که بخواهند زمان خروج نیروهای خود را از عراق تعیین کنند؛ چرا که تعیین این بازه زمانی به معنای اعتراف به شکست آنهاست؛ اما به نظر من این مساله این طور نیست. اگر ما برای خروج نیروها به توافق برسیم این به معنای شکست ما نیست؛ بلکه به معنای پیروزی است. پیروزی به آن معنا که ما از حملات بیشتر القاعده جلوگیری کرده‌ایم.

مالکی همچنین در بخش دیگری از مصاحبه خود با اشپیگل گفت: این مساله بسیار ناراضی‌کننده است که ما هیچ حقی برای مجازات یا تلافی کردن جنایات ارتش آمریکا در قبال ملت خود نداریم.

وی گفت: این یکی از مشکلات اساسی ماست.

مالکی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت که برقراری روابط تنگاتنگ اقتصادی و سیاسی با آلمان برای بازسازی این کشور یکی از خواسته‌های دولتمردان عراق است.

وی اظهار کرد: این که آلمان‌ها مخالف جنگ عراق بوده‌اند یکی از پایه‌های اساسی روابط ما با آلمان خواهد بود.