گروه بین‌الملل - گزارش‌های درآمد بیشتر از انتظار کمپانی‌های بزرگ برای فصل دوم سال، نگرانی‌های وال‌استریت را رفع کرد و موجب رونق بازار شد. به گزارش آسوشیتدپرس، وال‌استریت که هفته را در انتظار انتشار گزارش درآمد کمپانی‌ها با بیم و هراس آغاز کرد، با انتشار اولین گزارش‌ها که از اواسط هفته آغاز شد، شگفت‌زده از سود نام‌های بزرگ و نیز کاهش ۱۰دلاری قیمت نفت امیدوارانه رو به خرید و فروش آورد.

در روز پنج‌شنبه سرمایه‌گذاران یک دو جین خبر خوش دریافت کردند. اول صبح قیمت نفت ۳۱/۵دلار تنزل داشت و به ۲۹/۱۲۹دلار برای هر بشکه رسید. در طول سه روز گذشته قیمت نفت حدود ۱۵دلار تنزل پیدا کرده است که بازار از این کاهش بسیار استقبال کرد. همچنین سه جزء مهم‌ شاخص داوجونز یعنی کوکاکولا، یونایتد تکنولوژی و جی.پی مورگان اعلامیه‌هایی درباره وضعیت درآمد خود در فصل دوم منتشر کردند که حکایت از افزایش سود این کمپانی به‌رغم روزگار سخت و دشوار اقتصاد دارد. به هر حال این اخبار مثبت به سرمایه‌گذاران فرصت داد تا نگرانی‌های خود را برای مدتی کنار بگذارند.

تحلیلگران معتقدند، آنچه که باعث راحتی خیال و تقویت جریان بازار در روز پنج‌شنبه شد، کاهش قیمت است، زیرا تورم مهم‌ترین دل‌مشغولی سرمایه‌گذاران در حال حاضر است. افزایش قیمت نفت در ماه‌های اخیر تاثیر زیادی در افزایش قیمت سوخت و نیز کالاها داشته است. بنابراین تنزل قیمت نفت و نیز گاز طبیعی در روز پنج‌شنبه باعث آرامش نسبی سرمایه‌گذاران شد.علاوه‌‌بر این، وال استریت در روز پنج‌شنبه خبر مهمی درباره بخش مسکن دریافت کرد، وزارت بازرگانی ایالات‌متحده گزارشی درباره ساخت‌و‌ساز آپارتمان و خانه منتشر کرد که نشان می‌دهد در ماه ژوئن ۱/۹درصد افزایش داشته است. البته ساخت‌و‌ساز خانه‌ها برای مجردها ۳/۵درصد کاهش نشان می‌دهد. به این ترتیب، شاخص سهام داوجونز ۲۰۷ واحد یا ۸۵/۱درصد به دست آورد و به واحد ۱۱۴۶۷ رسید. داوجونز در روز چهارشنبه هم ۲۷۶ واحد به دست آورد تا بهترین دو روز پیاپی را از اکتبر ۲۰۰۲ تاکنون سپری کند. شاخص سهام استاندارد اند پورز ۱۵ واحد یا ۲۰/۱درصد به دست آورد و به واحد ۱۲۶۰ رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۲۷ واحد یا ۲۰/۱درصد به دست آورد و به واحد ۲۳۱۲ رسید. در ژاپن، برد وال‌استریت تاثیر اساسی بر فعالیت روز جمعه سرمایه‌گذاران ژاپنی گذاشت. تحلیل‌گران بازار سهام توکیو معتقدند، عملکرد خوب وال‌استریت در دو روز پیاپی و نیز گزارش درآمد فصلی که بوی خوش از آن شنیده می‌شود، باعث رفع نگرانی سرمایه‌گذاران توکیو شد و بنابراین صبح روز جمعه با ترقی در شاخص‌ها آغاز شد. آمادگی دولت برای کمک به موسسات مالی بزرگ هم در ایالات متحده نوید خوبی برای رهیدن این موسسات از گرداب ورشکستگی است. اما در نیمه روز جریان بازار با انتشار گزارش درآمد ضرر مریل لینچ دگرگون شد و باعث شد تا شاخص‌های سهام سود اولیه را از دست بدهند و سرانجام روز را با ضرر به پایان برند. به این ترتیب شاخص سهام نیکی ۸۴ واحد یا ۶۵/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۲۸۰۳ رسید. شاخص سهام توپیکس هم ۱۱ واحد یا ۸۹/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۲۵۲ رسید. برای کل هفته نیکی ۸۱/۱درصد و توپیکس ۶/۲درصد تنزل کرد. در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل ین و یورو تقویت شد. در روز جمعه در توکیو هر دلار به ازای ۳۰/۱۰۶ ین معامله شد که نسبت به روز پنجشنبه که هر دلار به ازای ۴۳/۱۰۵ ین معامله شده بود، ارزش دلار اندکی تقویت نشان می‌داد. نرخ برابری دلار در برابر یورو به ازای هر یورو ۵۸۲۷/۱دلار بود، حال آنکه روز پنجشنبه در نیویورک هر یورو به ازای ۵۸۵۹/۱دلار معامله شده بود.