گروه بین‌الملل- رهبران گروه ۸ و برخی از کشورهای در حال توسعه در نشستی مشترک بر سر اینکه «تغییرات جوی مهم‌ترین چالش حال حاضر جهان است» موافقت کردند. اما به نظر می‌رسد کشورهای در حال توسعه از اینکه برنامه مشخصی را برای کاهش تولید کربن تعهد کنند، اجتناب کردند.

به گزارش آسوشیتدپرس، در این نشست مشترک، رهبران جهان پیشرفته و در حال توسعه موافقت کردند که از تلاش‌های سازمان ملل مبنی بر اینکه پیمان جدیدی درباره آب و هوا در سال ۲۰۰۹ منعقد کنند، حمایت کنند. اقتصادهای مهم جهان گفتند که آنها از اهداف درازمدت و میان‌مدت برای کاهش گازهای گلخانه‌ای حمایت می‌کنند، اما در عین حال هیچ هدف و برنامه خاصی را تعهد نکردند. سران هشت کشور صنعتی در روز دوم و یک روز قبل از نشست با سران کشورهای نوظهور، هدف کاهش تولید کربن به نفت را تا سال ۲۰۵۰ برای خود تعیین کردند.

اما به نظر می‌رسد رهبران اقتصادهای نوظهور که به این نشست دعوت شده بودند، آمادگی لازم برای قبول تعهد کاهش آلودگی به نصف را نداشتند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این کشورها تمایل داشتند که از این هدف حمایت کنند اما این حمایت به اندازه‌ای نبود که بتوانند در اعلامیه‌ای مشترک آن را اعلام کنند. فعالان محیط‌زیست این اعلامیه را کاملا بی‌معنی و بدون هیچ هدف مشخصی ذکر کردند.

سال‌ها است که مجادله و دعوا میان کشورهای در حال توسعه و ثروتمند وجود دارد. کشورهای توسعه یافته و سازمان ملل، جهان را دعوت به توسعه پایدار که مبنی بر استفاده صحیح از منابع، عدم آلودگی محیط‌زیست است و کشورهای در حال توسعه استدلال می‌کنند که کشورهای ثروتمند و پیشرفته منابع را به اندازه دلخواه مصرف کردند و زمین را آلوده کرده‌اند تا پیشرفت حاصل شده است و حال وقتی نوبت آنها رسیده است، هزینه‌های توسعه به دلیل پیش‌بینی‌های مربوط به حفظ محیط‌زیست و بهره‌وری از منابع افزایش یافته است. کشورهای جهان سوم در این مجادله خواستار پرداخت غرامت یعنی هزینه حفظ محیط‌زیست شده‌اند، از همین رو ژاپن اخیرا اعلام کرده است که حاضر است در سال جاری حدود ۱۰میلیارد دلار کربن بخرد.

بان‌کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل که چندان از توافق‌نامه گروه هشت خشنود نیست گفت، بسیار ضروری است که هر چه زودتر هدف درازمدتی درباره کاهش تولید کربن تعیین کرد، ما نمی‌توانیم تا سال ۲۰۰۹ صبر کنیم، به ویژه که پیمان کیوتو در سال ۲۰۱۲ منتفی می‌شود، ایالات متحده خود هنوز پیمان کیوتو را امضا نکرده است،

جورج بوش رییس‌جمهور آمریکا معتقد است این پیمان که اهداف کاهش آلودگی و تولید کربن را دارد به اقتصاد آمریکا فشار می‌آورد.