دنیای اقتصاد - وزرای انرژی هشت کشور صنعتی، اجلاس خود در ژاپن را در شرایطی آغاز می‌کنند که قیمت نفت با جهش ۲/۱۱دلاری روبه‌رو شده است. در صورتی که جهش قیمت نفت همچنان ادامه پیدا کند، احتمال اینکه کشورهای صنعتی محدودیت‌هایی برای بازارهای نفت در نظر بگیرند، وجود دارد. سایه بحران نفت بر اجلاس وزرای انرژی گروه هشت

پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت ظرف ۱۸ماه به ۲۰۰دلار برسد

گروه بین‌الملل - وزرای انرژی هشت کشور صنعتی اجلاس خود در ژاپن را در شرایطی آغاز می‌کنند که قیمت نفت با جهشی ۲/۱۱دلاری روبه‌رو شده است. این مساله باعث شده تا نگرانی کشورهای صنعتی درخصوص آینده قیمت نفت افزایش پیدا کند. تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که افزایش ناگهانی قیمت نفت در تصمیمات نشست وزرای انرژی هشت کشور صنعتی تاثیر بگذارد.

نفت اکنون در حالی رکورد ۱۳۹دلار را پشت سر گذاشته است که پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌های تکنیکال نشان می‌دهند که در ۱۸ماه آینده به ۲۰۰دلار در هر بشکه خواهد رسید.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیروز از احتمال قرار گرفتن بازارسنجی نفت در صدر دستور جلسه نشست وزرای انرژی گروه هشت خبر داد. در صورتی که جهش قیمت نفت همچنان ادامه پیدا کند احتمال اینکه کشورهای صنعتی محدودیت‌هایی برای بازارهای نفت در نظر بگیرند، وجود دارد.

ساموئل بادمن وزیر انرژی ایالات‌متحده در روزی که نفت خام رکورد ۱۳۹دلاری را بر جای گذاشت با رد بحران در بازارهای نفت از آن به عنوان یک چالش قابل‌ مقابله یاد کرد.

در همین حال دیروز کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت در جهان شامل ایالات‌متحده، چین، ژاپن، هند و کره جنوبی از صادرکنندگان نفت خواستند تا تولید خود را به منظور کاهش قیمت نفت افزایش دهند. این در حالی است که ایالات‌متحده مکررا از اوپک درخواست کرده تا تولید خود را بالاتر ببرد، اما کشورهای صادرکننده نفت عضو اوپک هر گونه تصمیم در این خصوص را به اجلاس ماه سپتامبر خود موکول کرده‌اند. بی‌بی‌سی دیروز گزارش داد که اجلاس وزرای انرژی گروه هشت در آئوموری ژاپن به موضوع افزایش بازدهی و تقویت منابع جایگزین انرژی خواهد پرداخت. سوخت‌های زیستی همچون اتانول و راهکارهای توسعه استفاده از این سوخت‌ها یکی از موارد مورد بحث در این اجلاس خواهد بود. ایالات‌متحده از جمله کشورهایی است که تلاش فراوانی برای جایگزین کردن اتانول به جای بنزین انجام می‌دهد. با این وجود اختلافاتی نیز در میان هشت کشور صنعتی در مورد سیاست‌های به‌کارگیری انرژی وجود دارد. اختلاف بر سر یارانه‌های انرژی، مهمترین این اختلاف‌ها است. ایالات‌متحده و تعدادی دیگر از کشورهای صنعتی از جمله روسیه و ایتالیا عقیده دارند که یارانه‌های بالا موجب شده تا قیمت انرژی افزایش پیدا کند. کریس هاگ، خبرنگار بی‌بی‌سی، در توکیو می‌گوید: یارانه‌های سوختی در کشورهای در حال توسعه بسیار معمول است و هدف از آنها کاهش فشار بر فقیرترین اقشار جامعه است.

به گفته وزیر انرژی آمریکا این یارانه‌ها در چین و هند موجب افزایش تقاضا و متعاقبا بهای انرژی شده‌اند. وی افزود: «ما می‌دانیم که تقاضا رو به افزایش است، چون کشورهای بسیاری همچنان یارانه‌های نفتی ارائه می‌کنند، این باید متوقف شود.» اما نماینده هند روز شنبه در این جلسه گفت: کشورش نمی‌تواند از سیاست تنظیم بهای نفت توسط بازار حمایت کند؛ چون شهروندانش قادر به پرداخت چنین هزینه‌ای نیستند.

چین نیز گفته است؛ نمی‌تواند برای پایین آوردن یارانه‌ها که ممکن است بر ثبات اجتماعی و سیاسی این کشور اثر بگذارد، جدول زمانی تعیین کند.