مذاکرات لبنان در دوحه وارد چهارمین روز خود شد
لبنانیها در حال حرکت به سمت نقطه صفر
به گزارش رویترز از دوحه گروههای لبنانی تنها توانستهاند روی کلیاتی توافق کنند که پیش از این نیز مورد توافق بوده است و مسائل کلیدی مورد مخالفت و مناقشه همچنان پابرجا است.
گروه بینالملل - مذاکرات گروههای سیاسی لبنان در دوحه مرکز قطر در حالی چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت که بسیاری از تحلیلگران این مذاکرات را شکست خورده میدانند.
به گزارش رویترز از دوحه گروههای لبنانی تنها توانستهاند روی کلیاتی توافق کنند که پیش از این نیز مورد توافق بوده است و مسائل کلیدی مورد مخالفت و مناقشه همچنان پابرجا است. منابع خبری دیروز گزارش دادند که مذاکرات در چهارمین روز خود همچنان بینتیجه ماند.
از سوی دیگر کار گروه بررسی قانون انتخابات نیز تاکنون گزارش خود را به شورای عمومی اجلاس دوحه ارائه نکرده است و جلسه شورای عمومی نیز در دو نوبت تشکیل نشده است.
برگزار نشدن کنفرانس خبری پس از چهار روز مذاکره خود دلیلی بر عدم دستیابی به نتیجهای روشن و قابل ملاحظه است.
بنابراین گزارش منابع خبری قرار است
حمدبن جاسم آلثانی، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر با برگزاری یک کنفرانس خبری اولین مواضع رسمی را در خصوص چهار روز مذاکره گروههای لبنانی بیان کند.
یکی دیگر از نکات اجلاس دوحه کمرنگ بودن نقش اتحادیه عرب و عمروموسی دبیر کل آن است که به اعتقاد بسیاری تنها شخص دارای اقتدار برای حل و فصل موضوع لبنان است.
جرقه شکست مذاکرات از سوی جناح المستقبل و دیگر موافقان دولت زده شد. آنجا که بار دیگر بر مساله سلاح حزبا... تاکید کرده و خواستار تعیین تکلیف آینده سلاح حزبا... و شبهنظامیان در اجلاس دوحه شدند.
این درحالی است که توافق شده بود تا در این اجلاس موضوع سلاح حزبا... مطرح نشده و طرفین در مورد مسائلی همچون آینده ریاستجمهوری حاکمیت در لبنان گفتوگو کنند.از همان ابتدا میشد تشخیص داد که پیش کشیدن مساله حزبا... در شرایط کنونی باعث به بیراهه کشیده شدن مذاکرات دوحه خواهد شد.
عامل دیگری که مسیر مذاکرات را تغییر داد، سهم خواهی زیاد موافقان دولت کنونی از دولت آینده بود جناح المستقبل و دیگر گروههای هوادار ۱۴ مارس از مجموع ۳۰ وزیر کابینه ۱۶ کرسی را میخواهند که این مساله با مخالفت شدید گروه هشت مارس روبهرو شد.
دیروز این مساله نیز بار دیگر در دوحه مطرح شد و البته دو طرف به توافقی در این خصوص دست پیدا نکردند.
با وجود اختلاف شدید بین موافقان و مخالفان دولت،میانجیگران قطری دو طرف را متقاعد کردهاند تا گفتوگوهای بیشتری در این خصوص انجام دهند.
اما به نظر میرسد با روند کنونی و پافشاری گروه ۱۴ مارس بر مواضع خود راه برای دستیابی به توافق بسته شده باشد.
گروههای لبنانی بر سر انتخاب ژنرال میشل سلیمان به توافق رسیدهاند که البته مساله تازهای نیست. اما اختلاف در زمینه ترکیب کابینه کماکان پابرجا است.
در همین حال و در حاشیه اجلاس دوحه کمیته وزارتی اتحادیه عرب نیز با دو طرف نشستهایی را برگزار کرد تا دیدگاههای آنها را به یکدیگر نزدیک کند اما اخبار مثبتی در مورد نتیجه این جلسه مخابره نشده است.
به عقیده تحلیلگران رسیدن به توافق در دوحه نیازمند پررنگ شدن و علنی شدن نقش اتحادیه عرب و عربستان در این اجلاس است.
ارسال نظر