دوره بحران در بازار اعتبارات آمریکا به پایان رسید

گروه بین‌الملل- خطر بازگشت بحران در بازار اعتبارات ایالات‌ متحده برطرف شده است. هنری پاولسون وزیر خزانه‌‌داری ایالات متحده روز گذشته در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی اعلام کرد که اقتصاد ایالات متحده خطر رو‌به‌رو شدن با بی‌نظمی و بحران در بازار اعتبارات و وام را پشت سر گذاشته است. در یک سال اخیر ایالات‌متحده دو دوره بحران در بازپرداخت وام‌های بخش مسکن را تجربه کرده است. این بحران‌ها باعث شده تا مردم نتوانند وام‌های دریافتی خود را به بانک‌ها و موسسات اعتباری بازپرداخت کنند. عدم بازپرداخت وام‌ها به کمبود نقدینگی و در نهایت زیان مالی چشمگیر چند بانک بزرگ آمریکا از جمله سیتی بانک و مریل لینچ منجر شد.

هنری پاولسون در ادامه گفت: شرایط به گونه‌ای است که به پایان بحران‌های اعتباری نزدیک می‌شویم و این درست نقطه‌ای است که باید دوباره شروع کنیم.

به عقیده تحلیل‌گران در صورت برطرف شدن بحران اعتبارات وال‌استریت بار دیگر احیا شده و این یک حرکت رو به جلوی بلند برای اقتصاد ایالات‌متحده خواهد بود. به این ترتیب با حرکت اقتصاد ایالات‌متحده تحرک اقتصاد جهان نیز تضمین خواهد شد.

در همین حال هنری پاولسون از بیکاری و انرژی گران به عنوان دو مشکل حال حاضر مردم ایالات‌متحده خبر داد و گفت: با به حرکت درآمدن اقتصاد مساله بیکاری نیز برطرف خواهد شد و کارفرمایان رو به استخدام خواهند آورد. وی در مورد مساله انرژی نیز گفت: نفت در قیمت‌های بالا به سر می‌برد و روز‌به‌روز افزایش پیدا می‌کند. این گرانی به سرعت اثر خود را در پمپ‌های بنزین نشان می‌دهد. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده از طرح بازگرداندن ۱۶۸میلیارد دلار از مالیات‌ها به عنوان ابزاری که می‌تواند افزایش قیمت بنزین و انرژی را خنثی کند یاد کرد.

هنری پاولسون با رد اینکه اقتصاد ایالات متحده در وضعیت رکود اقتصادی قرار دارد، گفت: من پیش‌بینی می‌کنم که در ادامه سال رشد اقتصادی آمریکا افزایش پیدا کند. وی ناپایداری در وال‌استریت را نتیجه بحران در بازار اعتبارات عنوان کرد و گفت: اکنون که بحران بازار اعتبارات به پایان رسیده است، می‌توانیم شاهد ثبات در بازارهای سهام باشیم.

هنری پاولسون در حالی این سخنان را مطرح کرده است که بسیاری از اقتصاددانان آمریکایی عقیده دارند که آمریکا در شرایط رکود اقتصادی به سر می‌برد. آنها ادامه رکود در بخش مسکن و ناپایداری بازار سهام را شاهدی بر این نظریه خود می‌دانند، اما هنری پاولسون عقیده دارد وضعیت اقتصادی ایالات متحده در ادامه سال بهتر خواهد شد. چرا که بازگرداندن مالیات‌ها باعث رونق دوباره کسب و کار و خرج کردن مجدد مردم خواهد شد.

با این حال این پیش‌بینی وجود دارد که مردم مالیات‌های پس گرفته شده خود را خرج نکنند. به عقیده برخی تحلیل‌گران مردم ایالات متحده برای مدت ۱۰ سال با تمام توان خرج کرده و بار حرکت روبه‌جلوی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان را به دوش کشیده‌اند. بحران مسکن و حراج شدن خانه‌های مردم از ژوئن گذشته تاکنون ممکن است آنها را در خرج کردن محتاط کرده باشد.