قدرتهای صنعتی توافق کردند
حمایت از ماندن یونان در یورو
عکس: AFP حمایت گروه هشت از ماندن یونان در منطقه یورو
گروه بینالملل- رهبران هشت کشور صنعتی جهان میگویند که خواهان باقی ماندن یونان در منطقه یورو هستند.
آنها در بیانیهای رسمی عنوان کردهاند همان قدری که به انضباط مالی اهمیت میدهند خود را به رشد اقتصادی نیز متعهد میدانند.
رهبران هشت کشور صنعتی میافزایند: «اقدامات درست [برای خروج از بحران اقتصادی] برای همه ما یکسان نیست».
در پی انتخابات بینتیجه اخیر یونان، خروج احتمالی این کشور از منطقه یورو از مهمترین موضوعات مطرحشده در نشست اخیر رهبران گروه هشت بوده است.
در بیانیه این کشورها آمده است: «ما بر سر اهمیت یک منطقه منسجم و قوی یورو برای اقتصاد جهانی توافق داریم و تصدیق میکنیم که میخواهیم یونان ضمن عمل به تعهداتش عضوی از یورو بماند».
به گفته آنها، نشانههای روشنی از بازسازی اقتصاد جهانی دیده میشوند، با این حال هنوز دشواریهایی باقی مانده است.
رهبران گروه هشت درباره تداوم سیاستهای ریاضتی یا اجرای سیاستهایی که رشد را تحریک کنند نظر واحدی ندارند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، خواهان تداوم سیاستهای انقباضی است، اما فرانسوا اولاند، رییسجمهوری تازه منتخب فرانسه، از سیاستهای مشوق رشد اقتصادی پشتیبانی میکند.
پیشتر دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا نیز از لزوم کاهش بدهیها دفاع کرده بود.
«پیشرفت» گروه هشت در ترسیم راه خروج از بحران اقتصادی
با پایان یافتن نشست سران هشت کشور صنعتی جهان در کمپ دیوید، باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا گفته است که در این نشست، پیشرفت قابل توجهی در ترسیم راهی برای خروج از بحران اقتصادی، به ویژه در حوزه یورو، به دست آمد.
به گزارش بیبیسی، اوباما که پس از نشست سران گروه هشت سخن میگفت، اضافه کرد که اعضای این گروه توافق دارند که رشد اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر، باید در اولویت نخست فعالیتها باشد.
با این حال، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، تاکید کرد که کشورهای حوزه یورو باید با تداوم اعمال تمهیداتی که تحت عنوان ریاضت اقتصادی در پیش گرفته شده است، از هزینهها و کسری بودجه خود کم کنند.
در بیانیهای که در پایان نشست گروه هشت صادر شد، آمده است که الزاما تمام کشورها برای بهبود وضعیت اقتصادی خود نباید اقدامات مشابهی را انجام دهند.
رهبران گروه هشت همچنین تاکید کردهاند که یونان همچنان باید عضو حوزه یورو بماند.
پل آدامز، خبرنگار بیبیسی در کمپ دیوید میگوید: اظهارات اوباما و بیانیه پایانی گروه هشت، نشان میدهد که رویکرد آمریکا و فرانسه برای یافتن راه خروج از بحران مالی، بیش از رویکرد مورد تاکید آلمان و بریتانیا با استقبال حاضران در این نشست روبهرو شده است.
آلمان و بریتانیا از اقدامات منجر به ریاضت اقتصادی در کشورهای حوزه یورو حمایت میکنند. نشست سران کشورهای فرانسه، آلمان، آمریکا، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، کانادا و روسیه در کمپ دیوید در ایالت مریلند آمریکا برگزار شد.
آنها افزون بر بحران مالی حوزه یورو، درباره ایران، افغانستان و عرضه جهانی منابع انرژی نیز گفتوگو کردند.
نگرانی در تامین منابع انرژی
گزارش شده است که رهبران هشت کشور صنعتی جهان با در نظر گرفتن فرا رسیدن موعد اعمال تحریمهای جدید نفتی علیه ایران، درباره چگونگی استفاده از ذخایر نفت خود برای ایجاد ثبات در بازار انرژی گفتوگو کردهاند.
سران کشورهای گروه هشت در نشست خود در کمپ دیوید برای عرضه ذخایر استراتژیک نفت در تابستان امسال در صورت کاهش صادرات ایران به دلیل تحریم، اعلام آمادگی کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، سران جی هشت در بیانیه پایانی نشست خود در کمپ دیوید در مریلند اعلام کردند: ما همچنان در مورد نگرانی درباره برنامه هستهای ایران متحد هستیم.
گروه هشت در این راستا آژانس بینالمللی انرژی را به عنوان نهاد مسوول هماهنگی ذخایر استراتژیک برای عرضه احتمالی تعیین کردند.
در صورت عرضه این ذخایر در تابستان، اولین بار خواهد بود که یک رییسجمهوری آمریکا در دوره تصدی خود دو بار ذخایر استراتژیک نفت را عرضه میکند.
باراک اوباما همچنین اعلام کرد که گروه هشت با رهبران کشورهای آفریقایی و بخش خصوصی، برای تامین امنیت غذایی، اتحاد جدیدی را تشکیل خواهد داد.
سناتور جمهوریخواه دیوید ویتور که از مخالفان طرح اوباماست گفت: سال گذشته رییسجمهوری ۳۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک را برای کنترل قیمتها عرضه کرد که هنوز جای آن پر نشده است. عرضه مجدد این ذخایر تنها توان ما را در زمان بروز یک بحران واقعی تضعیف میکند.
تحلیلگران میگویند: این اقدام ممکن است در کوتاه مدت تاثیر کمی روی قیمت نفت داشته باشد.
بهای نفت در ماه جاری ۱۲ درصد کاهش یافته و به پایین ترین سطح از ماه نوامبر تاکنون رسیده است.
رهبران گروه هشت / عکس: AFP
ارسال نظر