گروه بین‌الملل- مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که فروش بعضی از تجهیزات نظامی به بحرین را از سرگرفته‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، «ویکتوریا نولاند» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که تجهیزاتی که در اختیار بحرین قرار خواهد گرفت، در کنترل ناآرامی‌ها و عملیات ضدشورش کاربرد ندارد. انتشار این خبر با سفر «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد بحرین به واشنگتن همزمان است.

در پی سرکوب گسترده مخالفان حکومت بحرین توسط نیروهای امنیتی و ارتش این کشور، آمریکا فروش بعضی از تجهیزات نظامی و تسلیحات را به این متحد خود در خلیج‌فارس متوقف کرده بود.

نولاند بدون اشاره به فهرست تسلیحات فروخته شده به بحرین، گفت که تجهیزات و خدمات ارائه شده با هدف ارتقای توان دفاعی خارجی در اختیار این کشور قرار خواهد گرفت.

ویکتوریا نولاند گفت که آمریکا همچنان از ارسال موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک تاو و خودروهای نظامی هاموی که می‌تواند در عملیات ضدشورش کاربرد داشته باشد، خودداری خواهد کرد. وی همچنین از بحرین خواست تا مشکلات مربوط به حقوق بشر را برطرف کند.

به گفته نولاند، «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه آمریکا در دیدار با سلمان بن حمد آل خلیفه گفته است که برای برطرف شدن موارد نقض حقوق بشر در بحرین به تلاش بیشتری نیاز است.

بر این اساس، کلینتون از بحرین خواسته است در جهت «دستیابی به اصلاحات سیاسی معنی‌دار» اقدام کند.

به گزارش عفو بین‌الملل، حداقل ۶۰ تن در ناآرامی‌های ۱۵ ماه گذشته بحرین جان خود را از دست داده‌اند.

خبرگزاری‌ها به نقل از یک مقام ناشناس در دولت آمریکا گزارش کردند که تجهیزات فروخته شده به بحرین شامل یک ناوچه، چند قایق گشتی و موتورهای ارتقا داده شده جنگنده اف شانزده است.

وسایلی مانند گاز اشک‌آور و نارنجک‌های صوتی شامل تجهیزات فروخته شده به بحرین نیستند.

بر اساس گزارش ماه گذشته یک واحد پژوهشی کنگره آمریکا، واشنگتن پس از ناآرامی‌های بحرین، ارائه تجهیزات نظامی و خدمات ضدتروریستی به این کشور را به طور کامل متوقف نکرده بود و تنها از ارائه بعضی سفارش‌های نظامی به آن خودداری کرده است.

بحرین مقر ناوگان پنجم دریایی آمریکا در خلیج‌فارس و یکی از متحدان نزدیک واشنگتن در منطقه است.