گروه بین‌الملل- در شرایطی که پارلمان پاکستان خود را برای دادن رای اعتماد به دولت و تنظیم لایحه‌ای با هدف تقویت رهبری غیرنظامی آماده می‌کند، آصف علی زرداری، رییس‌جمهوری پاکستان از امارات به کشورش بازگشت. به گزارش ایسنا به نقل از خبر‌گزاری فرانسه، پارلمان پاکستان قرار است فردا، دوشنبه، رای اعتماد به دولت را بررسی کند. در لایحه پیشنهادی به پارلمان نیز از همه موسسات دولتی خواسته شده است تا براساس محدودیت‌های قانون اساسی عمل کنند. یوسف رضا گیلانی، نخست‌وزیر پاکستان گفته است که پارلمان در جلسه رای اعتماد به او باید بین «دموکراسی و دیکتاتوری» یکی را انتخاب کند. گیلانی در سخنرانی در جمع قانون‌گذاران از سیاستمداران مخالف خواست که در راستای تقویت دموکراسی در این کشور گام بردارند.

او گفت که دولت غیرنظامی در راستای تقابل با دولت یا سیستم قضایی نیست. گیلانی افزود: «این لایحه علیه دولت، سیستم قضایی و ارتش نیست.» نخست‌وزیر پاکستان تاکید کرد که او از پارلمان برای ارائه اعتماد کامل به دولت ائتلافی درخواست‌هایی کرده‌است. این رای‌گیری در حالی انجام می‌شود که تنش میان دولت، ارتش و قوه قضائیه پاکستان بالا گرفته و ضرب‌الاجل دادگاه عالی پاکستان به دولت این کشور برای بازگشایی پرونده‌های فساد سیاسی نیز در حال پایان یافتن است. نخست‌وزیر پاکستان در یک گفت‌وگوی تلویزیونی فرماندهان ارتش را به باد انتقاد گرفت. این ضرب‌الاجل بعد از آن اعلام شد که دادگاه، عفو دولتی سیاست‌مداران پاکستان از جمله آصف علی زرداری، رییس جمهوری این کشور را لغو کرد. گیلانی از نمایندگان پارلمان خواست تا از دموکراسی حمایت کنند و گفت که او «از هیچ‌کس برای حمایت از خود گدایی نخواهد کرد.» گیلانی تاکید کرد: «هر کس به حذف دولت پاکستان رای دهد، به دموکراسی در این کشور ضربه زده است.»

از سوی دیگر سفر زرداری به امارات باعث دامن زدن به شایعاتی درباره احتمال رخ دادن کودتای نظامی شد. مقام‌های این کشور گفته‌اند که زرداری برای شرکت در یک مراسم عروسی به دوبی رفته است. زرداری ماه گذشته میلادی نیز برای درمان بیماری قلبی خود به دوبی سفر کرده‌بود. اگر دادگاه زرداری را در اتهامات قبلی‌اش مجرم بشناسد، او باید از سمت خود کناره‌گیری کند. تنش میان دولت و ارتش پاکستان در روزهای اخیر و بعد از آن شدت گرفت که ارتش به صراحت از گیلانی انتقاد کرد و نسبت به پیامدهای احتمالی اظهارات او هشدار داد. گیلانی هم در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای، رهبران ارتش را به باد انتقاد گرفته بود.

هم‌زمان با این تنش‌ها گیلانی وزیر دفاع خود را که روابط نزدیکی با ارتش داشت، از سمت خود برکنار کرد. گیلانی ماه گذشته نیز بدون اشاره مستقیم به ارتش پاکستان گفته بود که توطئه‌هایی برای سرنگون کردن دولت او در جریان است. اتهامی که اشفق کیانی، رییس ارتش پاکستان آن را رد کرده است.