اوباما روز پنجشنبه اعلام کرد
تغییرات بنیادین در راهبرد دفاعی آمریکا
گروه بینالملل- ایالاتمتحده، به دنبال بازبینی بودجه وزارت دفاع آن کشور، هزاران نظامیرا از کار برکنار خواهد کرد تا بتواند با کاهش شدید بودجه پنتاگون کنار بیاید.
به گزارش بی.بی.سی، پنتاگون ظرف ده سال آینده با کاهش ۴۵۰ میلیارد دلاری بودجهاش مواجهاست.
باراک اوباما در ساختمان پنتاگون/ عکس: رویترز
گروه بینالملل- ایالاتمتحده، به دنبال بازبینی بودجه وزارت دفاع آن کشور، هزاران نظامیرا از کار برکنار خواهد کرد تا بتواند با کاهش شدید بودجه پنتاگون کنار بیاید.
به گزارش بی.بی.سی، پنتاگون ظرف ده سال آینده با کاهش ۴۵۰ میلیارد دلاری بودجهاش مواجهاست. انتظار میرود که در آغاز سال ۲۰۱۳، یک کاهش ۵۰۰ میلیارد دلاری دیگر هم شامل حال بودجه وزارت دفاع آمریکا شود، چون یک کمیته کنگره آمریکا نتوانستهاست برای کاستن از بودجه در سایر حوزههای دولت به موفقیت دست یابد.
اوباما و کنگره همچنین به توافق رسیدند که احتمال دارد ۶۰۰ میلیارد دیگر هم از هزینههای پنتاگون کاسته شود مگر اینکه کنگره به تصمیم دیگری در این مورد برسد.
روز پنجشنبه، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، با حضور در ساختمان وزارت دفاع، طرح دولتش برای آن وزارتخانه را اعلام کرد.
کنار گذاشته شدن استراتژی توانایی ارتش آمریکا برای درگیر شدن همزمان در دو جنگ، که برای چند دهه بنیان سیاست پنتاگون را تشکیل میداد، از مواردی است که در نتیجه کاهش شدید بودجه پنتاگون اتفاق میافتد.
اوباما که برای انتخاب ریاست جمهوری دور بعد در حال مبارزه انتخاباتی است، به اثرات احتمالی این کاهشها بر نگاه رایدهندگان آمریکایی واقف است. او در سخنان خود بر این نکته تاکید کرد که بودجه وزارت دفاع، هرچند با سرعتی کمتر از گذشته، همچنان در حال رشد است. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، طرح کاهش نیروهای نظامیکشورش را به «جراحی» تشبیه کردهاست.
خبرگزاری رویترز گزارش کردهاست که مقامات مسوول در حال بررسی کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی شمار نیروهای ارتش و تفنگداران دریایی
آمریکا هستند.
تغییرات استراتژیک
کاهش بزرگی که در بودجه وزارت دفاع آمریکا اتفاق میافتد، به شکل اجتنابناپذیری بر توان و استراتژی نظامیپنتاگون اثر خواهد گذاشت.
کاهش شمار نیروهای نظامی، یکی از تبعات فوری این نوسان در بودجه است، اما در شرایطی که شمار نیروهای زمینی کم خواهد شد، آمریکا نیروی دریایی و هوایی خود در منطقه آسیا را تقویت خواهد کرد.
لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا، پاییز گذشته اعلام کرد که منطقه آسیا، نقطه کانونی استراتژی نظامیآینده آمریکا خواهد بود که هدفش کنترل ارتش کشورهایی مانند چین است، زیرا به گفته وی منطقه پاسیفیک برای آمریکا دارای «اولویت کلیدی» است. تحلیلگران امور سیاسی میگویند که بر اساس تغییرات جدید، آمریکا شمار بیشتری از نیروهایش را از اروپا خارج و به آمریکا منتقل خواهد کرد. یکی دیگر از تغییرات استراتژیک که در نتیجه کاهش بودجه پنتاگون اتفاق خواهد افتاد، کنار گذاشتن رویکردی است که با عبارت توانایی برای درگیر شدن در دو جنگ همزمان، شناخته میشود. حفظ ثبات در خاورمیانه و رویکرد متناسب با تحولات کشورهای عربی، از دیگر محورهای استراتژی جدید دفاعی ایالات متحده است که در سند منتشر شده اخیر به آن اشاره شدهاست. در این سند همچنین قید شده است که آمریکا همچنان برای توقف برنامه هستهای ایران و کرهشمالی تلاش خواهد کرد.
دستیابی ایران و چین به سلاحهایی که قدرت مانور نیروی دریایی و هوایی آمریکا را با مشکل مواجه کرده، از نگرانیهایی است که در راهبرد دفاعی ایالات متحده به آن اشاره شده است.
دونالد رامسفلد، وزیر دفاع پیشین آمریکا، در سال ۲۰۰۱ به کنگره گفت که استراتژی دو جنگ «فاقد کارآیی» است.
در جریان درگیری همزمان آمریکا در افغانستان و عراق، ارتش آمریکا با کمبود نیروی انسانی مواجه بود. اکنون استراتژی آمریکا احتمالا به سمت موفقیت در یک جنگ استوار خواهد بود و در کنار آن ارتش آمریکا باید توانایی اجرای عملیات برای رفع کردن تهدید دوم را داشته باشد.
رویترز به نقل از یک مقام که نامش برده نشده، نوشته است: «مورد لیبی نشان داد که شما الزاما نباید همیشه نیروی نظامیرا در محل درگیری مستقر کنید. ما در حال تنظیم استراتژی خود هستیم تا بیشتر با واقعیات همخوان باشد.»
ارسال نظر