انتقادها به کانادا برای خروج از پیمان کیوتو
یک سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، خروج کانادا از این پیمان را «خبری بد برای جنگ علیه تغییرات جوی» خوانده است.چینیها هم که مانند هند عضو این پیمان نیستند و تنها به صورت داوطلبانه با برنامههای آن همکاری میکنند، از این تصمیم ابراز تاسف کردهاند.
گروه بینالملل- تعدادی از کشورهای جهان از تصمیم کانادا برای خروج از پیمان آب و هوایی کیوتو انتقاد کردهاند.
یک سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، خروج کانادا از این پیمان را «خبری بد برای جنگ علیه تغییرات جوی» خوانده است.چینیها هم که مانند هند عضو این پیمان نیستند و تنها به صورت داوطلبانه با برنامههای آن همکاری میکنند، از این تصمیم ابراز تاسف کردهاند. خبرگزاری رویترز از یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین نقل کرده که این تصمیم، از نظر دولت آنها تاسفبرانگیز است. او این تصمیم را ضد همه تلاشهای جهانی برای مبارزه با تغییرات جوی عنوان کرده است.
ژاپن هم که کشورش محل امضای این پیمان در سال ۱۹۹۷ میلادی بوده است، به تصمیم کانادا واکنش نشان داده و از این کشور خواسته که از تصمیم خود صرفنظر کند. این را وزیر محیط زیست ژاپن گفته است.در مقابل وزیر محیط زیست استرالیا از این تصمیم دفاع کرده و گفته است این تصمیم به معنای بیاعتنایی کاناداییها به مسائل زیست محیطی نیست.
«هزینههای زیاد برای کانادا و کاناداییها»
پیتر کنت، وزیر محیط زیست کانادا، روز دوشنبه اعلام کرده بود که کشورش قصد دارد رسما از پیمان کیوتو خارج شود، زیرا به زعم دولت کنونی کانادا این پیمان دست و بال این کشور را میبندد.کنت گفت: «پیمان کیوتو ما را پیش نمیبرد.»
او دولت لیبرال کانادا را که ۱۴ سال پیش این پیمان را امضا کرده بود، به ندانم کاری متهم کرده و گفته است که این پیمان برای کانادا ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار هزینه دارد.
بعد این عدد را بر تعداد خانوادههای کانادایی تقسیم کرده و گفته است که این یعنی هر خانواده کانادایی باید ۱۶۰۰ دلار از جیبش برود.کشورهای عضو پیمان کیوتو متعهد شدهاند که از میزان تولید گازهای گلخانهای بکاهند تا دمای زمین که بر اثر تولید کارخانهها بالا رفته است، پایین بیاید.اما کاستن از میزان گازهای گلخانهای یعنی کم کردن تولید یا دست کم بهبود شیوههای تولید. کاری که دو تا از بزرگترین تولید کنندگان گازهای گلخانهای حاضر به انجام آن نشدهاند؛ یعنی چین و آمریکا.وزیر محیط زیست کانادا همین موضوع را مورد توجه قرار داده است و گفته به رغم هزینههایی که کشورهای عضو این پیمان باید بپردازند، میزان گازهای گلخانهای در جهان بالا رفته است و دلیل آن را هم دو کشور چین و آمریکا عنوان کرده است.در آخرین ساعات اجلاس آب و هوایی دوربان در آفریقای جنوبی کشورهای شرکت کننده به توافقی دست یافتند که بعد از آن کنت چنین اظهاراتی را بیان کرد: «ما معتقدیم که با توافق جدید میتوانیم شغل ایجاد کنیم و رشد اقتصادی باعث جلو رفتن ما میشود.»
ارسال نظر