دنیای اقتصاد- نخست‌وزیر یونان، روز دوشنبه در اقدامی غیر‌منتظره دستور برگزاری یک همه‌پرسی درباره توافق اخیر این کشور با اتحادیه اروپا برای رهایی از بحران بدهی‌های یونان را صادر کرد، اقدامی که می‌تواند به فروپاشی دولت یونان و برگزاری انتخابات زودهنگام منجر شود. در همین حال، دیروز، سه‌شنبه، نمایندگان پارلمان یونان با اقدام عجیب نخست‌وزیر به شدت مخالفت کردند تا دولت این کشور در آستانه فروپاشی قرار بگیرد. پاپاندرو اما در حمایت از این اقدام تاکید کرده‌است که برای پذیرفتن چنین توافق‌نامه‌ای به حمایت گسترده‌تر سیاسی نیاز دارد. همه‌پرسی یونان اروپا را شوکه کرد

جورج پاپاندرو نخست‌وزیر یونان

در پی اعلام خبر همه‌پرسی در یونان برای پذیرش کمک اروپا، بازارهای مالی دچار بحران شدند

گروه بین‌الملل- جورج پاپاندرو، نخست وزیر یونان اعلام کرد که طرح کمک اقتصادی اتحادیه اروپا و آغازطرح ریاضت اقتصادی پیشنهادی این اتحادیه را به همه پرسی عمومی‌می‌گذارد.

اعلام این خبر غیرمنتظره بازارهای مالی اروپا را با تلاطم روبه‌رو کرده و نگرانی‌ها در باره تشدید بحران حوزه یورو را افزایش داده است.

رهبران اتحادیه اروپا هفته گذشته توافق کردند تا کمک‌های اقتصادی جدیدی به ارزش ۱۳۰ میلیارد یورو در اختیار یونان قرار دهند و همزمان یکصد میلیارد یورو از بدهی این کشور را حذف کنند تا آتن بتواند به مقابله با بحران اقتصادی ماه‌های اخیر خود بپردازد.

یونان در حال حاضر ۳۵۰ میلیارد یورو بدهی دارد و بحران این کشور به مهم‌ترین معضل در حوزه اقتصادی یورو تبدیل شده است.

پاپاندرو که رهبری حزب سوسیالیست یونان را در اختیار دارد و در ماه‌های گذشته طرح‌های متعدد ریاضت اقتصادی را به پارلمان برده که با اعتراض‌های گسترده مردم این کشور روبه‌رو شده‌است، می‌گوید که او به حمایت وسیع‌تر سیاسی برای انجام اصلاحات ساختاری و اقتصادی مورد نظر وام‌دهندگان بین‌المللی نیاز دارد.خبرگزاری رویترز گزارش داد که آخرین نظرسنجی‌ها در یونان نشان می‌دهد که اکثریت مردم این کشور نسبت به طرح اقتصادی اتحادیه اروپا نظر منفی دارند.هاوارد ویلدون از تحلیلگران اقتصادی در لندن در این زمینه گفته است: «اگر همه پرسی در یونان برگزار شود نتیجه معقول آن این است که مردم این کشور ریاضت اقتصادی را تایید نکنند و این باعث می‌شود که همه کارت‌ها فروریزد.»

نخستین واکنش‌ها به طرح نخست وزیر یونان این بود که پاپاندر و در حال قمار کردن با آینده این کشور و به ورشکستگی کشاندن یونان است.

در صورتی که مردم یونان به این طرح رای منفی دهند ممکن است که دولت آقای پاپاندرئو سقوط کرده و انتخابات زودرس در یونان برگزار شود.

بازارهای مالی یونان در نخستین واکنش به طرح غیرمنتظره نخست وزیر این کشور به شدت سقوط کرد و شاهد کاهش ارزش سهام بانک‌های این کشور تا بیش از شش درصد بود.

بازارهای سهام در دو کشور بزرگ اقتصادی حوزه یورو یعنی فرانسه و آلمان نیز شاهد کاهشی ۴/۳ درصدی بود و در بورس لندن هم این کاهش ۳۹/۲ درصد بوده است.

اعلام این خبر همچنین پس لرزه‌هایی در بازارهای آسیایی به همراه داشت؛ به طوری که بورس توکیو ۷/۱ درصد و بورس هنگ کنگ نیز ۴۹/۲ درصد کاهش ارزش داشته‌اند. بورس نیویورک هم ۲/۲ درصد از ارزش سهام خود را از دست داد.