انتقاد احزاب مخالف فرانسه از سارکوزی

سایه ماندگار

نیکلا سارکوزی، رییس‌جمهوری فرانسه، به شدت از سوی رهبران احزاب مخالف به دلیل درخواست از چین برای حل بحران بدهی‌ها مورد انتقاد قرار گرفته‌است. به گزارش بلومبرگ، خانم مارتین اوبری، دبیر‌کل حزب سوسیالیست فرانسه، در همین زمینه گفت: «‌این موضوع بسیار شوک‌آور است.» اوبری که با نشریه «‌ژورنال دو دیمانش» که روزهای یکشنبه منتشر می‌شود، گفت‌و‌گو می‌کرد در همین‌باره گفت: «‌اروپایی‌ها با گردش به سمت چینی‌ها، ضعف خود را نشان می‌دهند. اروپا چگونه می‌تواند از چین بخواهد تا به کاهش نرخ واحد پول خود پایان دهد و به توافق‌های تجاری دوجانبه پایبند باشد؟»

این انتقادات در حالی مطرح می‌شود که سارکوزی، چندی پیش تماسی تلفنی با هوجین‌تائو، همتای چینی خود برقرار کرد تا حمایت او را برای دریافت کمک بیشتر به صندوق نجات اروپا با هدف حل بحران بدهی‌ها جلب کند. تماس تلفنی میان رهبران چین و فرانسه تنها چند ساعت پس از نشست کشورهای ناحیه یورو در روز ۲۷ اکتبر برقرار شد. در این نشست ۱۷ کشور عضو یورو توافق کردند تا تسهیلات ثبات مالی اروپا را تا یک تریلیون یورو معادل ۴/۱ تریلیون دلار افزایش دهند و مقدار پیشین را تا پنج برابر افزایش دهند.

مخالفت احزاب اپوزوسیون دولت سارکوزی تنها ۶ ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۲ میلادی انجام می‌شود. این در شرایطی است که نگرانی‌ها درباره افزایش بدهی‌های عمومی در فرانسه و سرتاسر اروپا افزایش یافته‌است. همزمان یک سوم فرانسوی‌ها، بدهی‌های دولتی این کشور را که به ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی می‌رسد به همراه کسری بودجه مهم‌ترین معضلاتی می‌دانند که اقتصاد فرانسه با آن دست به گریبان است. بر اساس نتایج یک نظر‌سنجی که روز یکشنبه در روزنامه کوئست-فرانس منتشر شد، کاهش قدرت خرید و بیکاری از دیگر مسائلی است که یک سوم مردم فرانسه آن را از معضلات بزرگ اقتصاد کشورشان توصیف می‌کنند.

سارکوزی روز ۲۷ اکتبر به تلویزیون ملی فرانسه رفت تا برنامه‌های تصویب شده در بروکسل، پایتخت بلژیک و مقر اتحادیه اروپا را برای پایان دادن به بحران دو ساله بدهی‌های قاره سبز به اطلاع مردم کشورش برساند. او گفت که چین نقش بسیار بزرگی در حل این بحران دارد. سارکوزی همچنین تاکید کرد که رشد اقتصاد جهانی و ثبات در منافع این غول اقتصادی آسیا برای عبور از بحران بسیار اهمیت دارد. این در حالی است که چین بزرگ‌ترین ذخایر ارزهای خارجی جهان را با ارزش بیش از ۲/۳ تریلیون دلار در اختیار دارد.