گروه بین‌الملل- دیروز، دوشنبه، بورس‌های جهان همچنان بی‌ثبات بودند، زیرا سرمایه‌گذاران متقاعد شدند بازپرداخت بدهی‌های یونان به تعویق خواهد افتاد. رویدادی که به گفته اقتصاددانان این پتانسیل را دارد که رشد اقتصادی جهان را کندتر کند. در آغاز معاملات اروپا بورس‌های این قاره وضع متفاوتی داشتند. شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۵/۰ درصد کاهش یافت و به ۶۱/۵۰۴۰ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۶/۱ درصد جهش کرد و به ۹۳/۵۲۸۰ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۹/۰ درصد رشد کرد و به ۷۰/۲۸۳۶ واحد رسید. وال‌استریت نیز خود را برای افزایش آماده کرد. فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۲/۰ درصد رشد کرد و به ۱۰۷۱۶ واحد رسید. فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۴/۰ درصد افزایش یافت و به ۱۱۳۴ واحد رسید.

فضای منفی، بیشتر در آسیا حاکم بود و در این قاره شاخص‌ها به شدت سقوط کردند. شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۲/۲ درصد تنزل کرد و به ۱۳/۸۳۷۴ واحد رسید. این کمترین سطح این شاخص از آوریل سال ۲۰۰۹ تاکنون بود. افزایش ارزش ین بر بخش صادرات ژاپن تاثیر منفی گذاشت. زیرا با افزایش ارزش ین، کالاهای ژاپنی در خارج از این کشور گران‌تر می‌شوند. ارزش سهام شرکت پاناسونیک۱/۴ درصد و ارزش سهام شرکت شارپ ۹/۴ درصد سقوط کرد. شاخص کاسپی کره‌جنوبی ۶/۲ درصد تنزل کرد و به ۷۱/۱۶۵۲ واحد رسید. شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ ۵/۱ درصد کاهش یافت و به ۸۰/۱۷۴۰۷ واحد رسید. شاخص ای‌اس‌اکس ۲۰۰ استرالیا یک درصد افت کرد و به ۹۰/۳۸۶۳ واحد رسید. شاخص شانگهای کامپوزیت چین ۶/۱ درصد کاهش یافت و به ۱۸/۲۳۹۳ واحد رسید که کمترین سطح این شاخص طی ۱۴ ماه گذشته بود. شاخص شنزن کامپوزیت نیز ۶/۱ درصد سقوط کرد و در رقم ۴۷/۱۰۴۳ واحد ثابت شد.

جکسون ونگ،معاون مرکز تانریچ سکیوریتیز در هنگ‌کنگ، می‌گوید: «سرمایه‌گذاران انتظار داشتند وزرای دارایی اروپا و مقامات صندوق بین‌المللی پول برای تثبیت منطقه یورو برنامه‌های قاطعی را ارائه دهند، اما نشست آنان دوباره بی‌نتیجه پایان یافت. درحال حاضر همه خبرها منفی است. سرمایه‌گذاران منتظرند جو مثبت به بازارها بازگردد، اما مسیر پیش‌رو تیره و تار است.»

این درحالی است که سرمایه‌گذاران بیهوده منتظر بودند این خبر را بشنوند که یونان بخش بعدی بسته نجات را به موقع دریافت خواهد کرد تا از به تعویق افتادن بازپرداخت بدهی‌های این کشور جلوگیری شود. درصورت تعویق بازپرداخت بدهی‌های یونان، بانک‌های سراسر اروپا پولی را که در اوراق قرضه این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند از دست خواهند داد و این رویداد در نهایت به وقوع رکود در اروپا و وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی آمریکا منجر خواهد شد.

این در شرایطی است که روز جمعه وزرای دارایی گروه ۲۰ بدون ارائه برنامه‌ای خاص، تعهد کردند هرآنچه لازم است برای حفظ ثبات نظام بانکی و بازاهای مالی انجام دهند. روز شنبه نیز صندوق بین‌المللی پول متعهد شد درباره این بحران اقدام قاطعی را انجام خواهد داد، اما برنامه جدیدی برای این کار مطرح نکرد.