گروه بین‌الملل- اتحادیه آفریقا شورای ملی انتقالی لیبی را به عنوان دولت موقت این کشور و جایگزین مشروع حکومت معمرقذافی به رسمیت شناخته است. بسیاری از رهبران کشورهای آفریقایی با سرهنگ قذافی رابطه نزدیکی داشتند و این اتحادیه در به رسمیت شناختن شورای تشکیل شده از سوی مخالفان وی، تردید داشت. به گزارش بی‌بی‌سی، اتحادیه آفریقا، متشکل از ۵۴ کشور از جمله لیبی، روز سه شنبه اعلام کرد که آماده است از روند دموکراسی در این کشور حمایت کند.

این سازمان طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «اتحادیه آفریقا آماده است هم زمان که مردم لیبی یک کشور متحد، دموکراتیک، صلح طلب و موفق تاسیس می‌کنند، از آنان پشتیبانی کند.»

از سوی دیگر، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، اعلام کرده است که سفیر کشورش به ترابلس باز می‌گردد تا فعالیت سفارت ایالات متحده را به طور کامل از سر بگیرد.

وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرده است که پرچم این کشور روز پنج‌شنبه این هفته بر فراز سفارتخانه در ترابلس برافراشته خواهد شد.

اوباما خبر سفر سفیر آمریکا به لیبی را پس از دیدار با مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی، در نیویورک اعلام کرد.

این دو رهبر برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به نیویورک سفر کرده‌اند.

باراک اوباما به ویژه از اقدام دسته جمعی بین‌المللی در برابر سرهنگ قذافی تمجید کرد.

او گفت: «امروز مردم لیبی فصل جدیدی را در تاریخ کشورشان رقم می‌زنند. پس از چهار دهه تاریکی، آنها می‌توانند که در خیابان‌ها بدون هراس از یک دیکتاتور قدم بزنند.»

روز سه شنبه، شبکه الرای سوریه پیام صوتی سرهنگ قذافی را پخش کرد که وی طی آن به مخالفانش هشدار داد که حمایت ناتو از آنان برای همیشه ادامه نخواهد یافت.

رهبر سابق لیبی چند ماه است که در اختفا بسر می‌برد.در حال حاضر، نیروهای دولت انتقالی سخت در تلاشند که آخرین پایگاه‌های نیروهای سرهنگ قذافی به ویژه شهرهای سرت، زادگاه رهبر لیبی، و بنی ولید، واقع در ۱۴۰ کیلومتری ترابلس، را به تصرف خود در آورند.

آنها در این دو شهر با مقاومت شدید هواداران رهبر سابق لیبی مواجه شده‌اند.