دولت انتقالی لیبی امروز تشکیل میشود
– امروز- به نمایندگی از همه گروهها معرفی میشود. به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، یکی از این مسوولان که خواست نامش فاش نشود، گفت: «دولت انتقالی ۳۰ عضو خواهد داشت و همه تشکلهای سیاسی و مناطق در آن سهیم خواهند بود و در بین اعضای دولت موقت زنان نیز حضور دارند.»
گروه بینالملل- دو تن از مسوولان انقلابیون لیبی اعلام کردند که دولت انتقالی این کشو روز یکشنبه
- امروز- به نمایندگی از همه گروهها معرفی میشود. به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، یکی از این مسوولان که خواست نامش فاش نشود، گفت: «دولت انتقالی ۳۰ عضو خواهد داشت و همه تشکلهای سیاسی و مناطق در آن سهیم خواهند بود و در بین اعضای دولت موقت زنان نیز حضور دارند.» «محمود الجبریل» معاون رییس شورای ملی انتقالی اعلام کرد که دولت جدید در مدت یک هفته تا ۱۰ روز تشکیل خواهد شد و این دولت شامل نمایندگان مناطق مختلف لیبی خواهد شد.» از سوی دیگر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کرسی لیبی در این سازمان را به شورای ملی انتقالی، ارگان سیاسی انقلابیون که رژیم «معمر قذافی» رهبر سابق حکومت لیبی، را سرنگون کرد اختصاص داد. طبق این گزارش، ۱۹۳ عضو مجمع عمومی با ۱۱۴ رای موافق و ۱۷ رای مخالف انتقال کرسی لیبی در سازمان ملل را بهرغم مخالفت دولتهای چپگرای آمریکای لاتین تصویب کردند. چند کشور آفریقایی نیز پیشنهاد دادند تصمیمگیری در این زمینه به بعد موکول شود. این تصمیم به مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی امکان میدهد در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل که هفته آینده در نیویورک برگزار میشود، شرکت کند. عبدالجلیل در حاشیه این نشست با «باراک اوباما» رییسجمهوری آمریکا دیدار خواهد کرد. انتقال کرسی لیبی به شورای ملی انتقالی در روزی انجام شد که شورای امنیت نیز قرار است درباره پیش نویس قطعنامهای که بریتانیا برای رفع توقیف بخشی از داراییهای لیبی و لغو تحریم تسلیحاتی این کشور ارائه کرده است، تصمیمگیری کند قرار است داراییهای دو کمپانی بزرگ نفتی لیبی آزاد شود و ممنوعیت پروازهای تجاری لیبی پایان یابد. حدود ۹۰ کشور شورای ملی انتقالی را که رهبران آن در ترابلس مستقر شدهاند، به رسمیت شناختهاند.
لیبی از ماه مارس گذشته زمانی که معمر قذافی اعتبارنامه «عبدالرحمان شلغم» سفیر این کشور در سازمان ملل را بعد از پیوستن او به مخالفان لغو کرد، در این سازمان نماینده نداشت. در همین حال رییس هیاتهای دیپلماتیک لیبی در شورای ملی انتقالی این کشور گفت: «چند قدم به آزاد سازی کامل چند شهر محاصره شده لیبی باقی مانده است.» او در گفتوگوی زنده با شبکه تلویزیونی «الجزیره» از ترابلس درباره اوضاع میدانی و سیاسی در لیبی، گفت: «اخبار تایید شدهای از شهر «سبها» داریم که نشان میدهد چهار عشیره قبیله «قذافه» به همراه ساکنان این شهر تصمیم گرفتند از معمر قذافی اعلام برائت و خود را تسلیم کنند.» او ادامه داد که میتوان گفت:«امروز سبها به صورت کامل آزاد شده است و ساکنان آن از انقلابیون حمایت میکنند.» بنابر این گزارش، انقلابیون در حال حاضر از سه منطقه، سبها را محاصره کردهاند. او درباره درخواستهای شورای ملی انتقالی پس از کاهش مجازاتهای شورای امنیت بر شرکت نفت و بانک مرکزی لیبی و پذیرش عضویت شورای انتقالی در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که خواهان ارسال داراییهای آزاد شده لیبی به خزانه دولت این کشور هستیم تا دولت بتواند امور مالی اداره کشور را انجام دهد. قرار است بهزودی دولت موقت در لیبی تشکیل شود که تشکیل این دولت به اعتبارات مالی وابسته است تا وزارتخانهها فعالیت خود را از سر گیرند. از سوی دیگر، هیاتهای دیپلماتیک لیبی نیز باید فعالیتهای خود را از سرگیرند و حمایتهای مالی در اختیارات این هیاتهای دیپلماتیک قرار گیرد به ویژه آنکه نزدیک به شش ماه است که این هیاتها ارتباطی با مرکز ندارند.این در حالی است که نیروهای وفادار به سرهنگ معمر قذافی بار دیگر تلاشهای شورای ملی انتقالی لیبی برای تصرف دو شهر بنی ولید و سرت را ناکام گذاشتهاند. این دو شهر آخرین مقرهای هواداران قذافی محسوب میشود. از اطراف هر دو شهر تبادل سنگین آتش گزارش شده است و نیروهای مخالف سرهنگ قذافی در بنی ولید واقع در ۱۴۰ کیلومتری جنوب ترابلس، پایتخت، هدف شلیک راکت و خمپاره قرار گرفتند. خبرنگاران میگویند این اولین بار نیست که نیروهای مخالف قدافی پس از عقب نشینی، دچار آشفتگی شدهاند. این نگرانی نیز مطرح است که هزاران غیرنظامی برای دسترسی به مواد غذایی، آب و برق با مشکل مواجه شده باشند.
ارسال نظر