گروه بین‌الملل- ریاض مالکی، سخنگوی فلسطینیان گفت که آنها هفته آینده در خواست عضویت کامل در سازمان ملل متحد را ارائه خواهند کرد.به گزارش بی.‌بی.‌سی، بر اساس گزارش‌ها قرار است محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی روز ۲۳ سپتامبر درخواست عضویت به سازمان ملل را ارائه دهد. در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که در جریان نطقش در نشست سالانه مجمع سازمان ملل درباره مخالفت‌های اسرائیل در این مورد، سخنرانی خواهد کرد. آخرین دور گفت‌وگوهای صلح بین اسرائیل و فلسطینیان یک سال پیش با شکست مواجه شد. از آن زمان فلسطینیان تلاش‌هایی را برای پیوستن به سازمان ملل به عنوان یکی از اعضای این سازمان که رسما مورد شناسایی قرار گرفته و مرزهای آن شامل مرزهای تعیین شده در سال ۱۹۶۷ می‌شود و پایتخت آن بیت‌المقدس شرقی است، آغاز کرده‌اند. اما رژیم صهیونیستی و آمریکا می‌گویند ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی تنها از راه مذاکره مستقیم ممکن است. ریاض مالکی، سخنگوی فلسطینیان گفته است:«ما به سازمان ملل می‌رویم؛ تنها به این دلیل که می‌خواهیم شانس از سرگیری مذاکرات را بیشتر کنیم. ما سعی خواهیم کرد تا پیشنهادهای ارائه شده را به دقت بررسی کنیم.» مالکی اضافه کرد: چنانچه پیشنهاد خوبی دریافت نکنیم، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز ۲۳ سپتامبر ساعت ۱۲:۳۰ درخواست عضویت به سازمان ملل را ارائه خواهد کرد. در همین حال گزارش‌ها حاکی است دیپلمات‌های ارشد آمریکایی و اروپایی برای متوقف کردن تلاش‌های انجام شده برای عضویت کشور مستقل فلسطینی در سازمان ملل متحد، راهی خاورمیانه شده‌اند. دنیس راس، مشاور ارشد کاخ سفید و دیوید هیل، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه، چهارشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و ایهود باراک، وزیر دفاع این رژیم دیدار کردند. کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز که چهارشنبه با نتانیاهو دیدار کرد، اقامت خود را در خاورمیانه برای ادامه گفت‌وگوها تمدید کرده ‌است. تونی بلر، رییس گروه چهارجانبه صلح خاورمیانه هم به منطقه سفر کرده است. همزمان، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا به طور جداگانه با بلر و خانم اشتون گفت‌وگوی تلفنی کرده‌است.

معاهده کمپ‌دیوید، مقدس نیست

همزمان با این تحولات، نخست وزیر موقت مصر اعلام کرد که معاهده کمپ دیوید یک امر مقدس نیست که نتوان آن را تغییر داد و با در نظر گرفتن منافع منطقه و برای تحکیم صلح همواره قابل بحث و تغییر است.او اضافه کرد:«بندهای این معاهده جای بحث وگفت‌وگو دارد و این بندها در صورت لزوم قابل تغییرند.» پیمان کمپ دیوید پس از دوازده روز مذاکرات مخفی و با میانجی‌گری ایالات متحده در کمپ دیوید که یکی از استراحتگاه‌های مقام ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا است نهایی شد و در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ با حضور جیمی کارتر، رییس جمهوری وقت ایالات متحده آمریکا در کاخ سفید به امضای نهایی رسید. پیمان کمپ دیوید اولین پیمان صلح میان طرفین جنگ اعراب و اسرائیل بود که به صلح میان مصر و رژیم صهیونیستی انجامید.

در تحولی دیگر مرتبط با رژیم صهیونیستی، مردم اردن با برگزاری تظاهرات گسترده در امان، اخراج سفیر رژیم صهیونیستی، تعطیلی سفارت این رژیم و لغو معاهده صلح میان اردن و رژیم صهیونیستی را خواستار شدند.