همزمان با سفر کامرون و سارکوزی به لیبی
مخالفان وارد شهر سرت شدند
گروه بینالملل- مقامهای دولت موقت لیبی میگویند جنگجویانشان وارد شهر ساحلی سرت، یکی از آخرین پایگاههای معمر قذافی دیکتاتور درسرنگون شده این کشور شدهاند.
به گزارش بی.بی.سی، یک سخنگوی شورای انتقالی گفت که نیروهای مخالف، خطوط دفاعی شهر سرت را در هم شکستهاند، اما همچنان با مقاومت سنگینی روبهرو هستند.
عکس: رویترز
گروه بینالملل- مقامهای دولت موقت لیبی میگویند جنگجویانشان وارد شهر ساحلی سرت، یکی از آخرین پایگاههای معمر قذافی دیکتاتور درسرنگون شده این کشور شدهاند.
به گزارش بی.بی.سی، یک سخنگوی شورای انتقالی گفت که نیروهای مخالف، خطوط دفاعی شهر سرت را در هم شکستهاند، اما همچنان با مقاومت سنگینی روبهرو هستند. در همین حال، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا و نیکلا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه در میان استقبال وسیع مردم وارد لیبی شدند.این دو نخستین رهبران خارجی هستند که پس از سقوط معمر قذافی از لیبی دیدار میکنند. یک سخنگوی شورای انتقالی به بی بی سی گفت که نیروهای آنها خطوط دفاعی جنوب و غرب سرت را شکستهاند و در ۸ تا ۱۰ کیلومتری مرکز شهر هستند. او افزود مقاومت شدید طرفداران سرهنگ قذافی در بعضی مناطق آنها را مجبور به چند کیلومتر عقبنشینی کرده است. علی گیلوان، یکی از مقامهای شورای انتقالی، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است تکتیراندازها و یک واحد ویژه از نیروهای طرفدار سرهنگ قذافی با مخالفان درگیر شده و چهار تن را کشته و هفت نفر را زخمی کردهاند. از سوی دیگر ابراهیم موسی، سخنگوی سرهنگ قذافی به یک کانال تلویزیونی لیبی گفته است که «هزاران داوطلب» آماده «آزادسازی» لیبی هستند. او گفت که طرفداران قذافی «ابزار و طرح برای آزادی همه لیبی» را دارند. رهبران بریتانیا و فرانسه در بنغازی قول دادند که به استقرار صلح و ثبات در لیبی کمک کنند. آنها متعهد شدند میلیاردها دلار سرمایههای مسدود شده لیبی را آزاد کنند و کمکهایی نیز برای پاکسازی مناطق مینگذاری شده ارائه کنند. کامرون و سارکوزی پیش از بنغازی به ترابلس رفتند و در یک کنفرانس خبری گفتند ناتو کار خود را تا شکست نیروهای طرفدار قذافی ادامه دهد. سارکوزی هم ضمن هشدار نسبت به عواقب انتقامجویی، قول داد تا هرکس که مرتکب جرمی شده باشد به محاکمه کشیده شود. مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی در جریان این کنفرانس خبری ضمن قدردانی از حمایت و کمک دو کشور بریتانیا و فرانسه در سرنگونی حکومت سرهنگ قذافی گفت که کمکهای این دو کشور بدون هر گونه چشمداشت سیاسی صورت گرفته است. عبدالجلیل در این کنفرانس خبری همچنین گفت که بریتانیا و فرانسه موافقت کردهاند که از مرزهای جنوبی لیبی علیه نفوذ هواداران سرهنگ قذافی حفاظت کنند. پیشتر بریتانیا اعلام کرده بود که در اولین مرحله، نزدیک به یک میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده لیبی را آزاد خواهند کرد. همزمان بریتانیا پیشنویس قطعنامهای را که برای آزاد سازی داراییهای مسدود شده لیبی و لغو برخی از تحریمهای نظامی علیه آن کشور تدوین شده است، به شورای امنیت سازمان ملل تسلیم کرد.
ارسال نظر