گروه بین‌الملل- این هفته سرمایه‌گذاران با مشکلات بیشتری که از بحران بدهی اروپا ناشی شده است و دور دیگری از آمار ناخوشایند از اقتصاد متزلزل آمریکا، دست و پنجه نرم خواهند کرد.

درپی استعفای یک مقام ارشد بانک مرکزی اروپا و شایعاتی مبنی بر به تعویق افتادن بازپرداخت بدهی‌های یونان، بی‌ثباتی بیشتر بازارهای سهام دور از انتظار نیست. این درحالی است که یونان اعلام کرده است هدف از این شایعات ضربه زدن به یورو است. الگوی اخیر معاملات بازار نشان می‌دهد روند پر فراز و نشیب ماه اوت در ماه سپتامبر نیز ادامه می‌یابد. این درشرایطی است که استعفای روز جمعه یورگن استارک از بانک مرکزی اروپا درپی اختلاف برسر سیاست این بانک در خرید اوراق قرضه دولتی به منظور مبارزه با بحران بدهی منطقه یورو، تردیدها را در مورد برنامه‌ای که تثبیت‌کننده اصلی بازار در ماه‌های اخیر بوده، افزایش داده است.

جک دگان، کارشناس ارشد سرمایه‌گذاری از مرکز مشاوره هاربور می‌گوید:« بازارهای سهام مستقیما با بانک‌های اروپایی مرتبط هستند و مشکل بانک‌ها این است که در معرض بدهی‌های فزاینده قرار دارند.» در این هفته‌ که گزارش‌های درآمدی اندک است و تنها شرکت خرده‌فروشی وسایل الکترونیکی بست‌بای و شرکت پال گزارش‌های درآمدی خود را منتشر می‌کنند، سرمایه‌گذاران به آمار اقتصادی توجه خواهند کرد تا شاید نشانه‌ای از قدرت اقتصادی آمریکا به دست آورند. این درحالی است که گزارش‌های اقتصادی منتشر شده طی دو ماه گذشته جایی برای خوشبینی باقی نگذاشته است.

ازجمله آمار اقتصادی که این هفته منتشر می‌شود، فروش خرده‌فروشی به همراه شاخص‌های قیمت مصرف‌کننده و قیمت تولیدکننده در ماه اوت است. همچنین شاخص تولیدات صنعتی منطقه‌ای توسط بانک فدرال رزرو فیلادلفیا و بانک فدرال رزرو نیویورک منتشر می‌شود. شاخص تولیدات صنعتی این دو بانک در ماه گذشته نشان‌دهنده کاهش فعالیت تولیدی بود. کیم کافی فورست، تحلیلگر ارشد بازارسهام از مرکز فورت پیت کپیتال، می‌گوید: «هر کدام از این آمار درکی از وضعیف واقعی اقتصاد به دست می‌دهد.» دراین میان، شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ از ماه گذشته در محدوده ۱۰۰ واحد نوسان داشته است و این مساله بازار سهام را مستعد نوسان شدید کرده است. کن پولکاری، مدیر مرکز آی‌سی‌ای‌پی دراین باره می‌گوید: «انگار در منطقه هیچ‌کجا قرار داریم. سیر کاملا نزولی نداشته‌ایم اما به سیر صعودی نیز وارد نشده‌ایم. بنابراین تازمانی که بازار سهام روند مشخصی را در پیش گیرد این سرگردانی ادامه خواهد داشت.» تداوم افزایش شاخص بی‌ثباتی سی‌بی‌اوایی نیز نشان‌دهنده نوسان در بازار سهام است. این شاخص ۲۰ درصد جهش کرد و برای نخستین‌بار از ۲۶ اوت تاکنون به سطح ۴۰ واحد رسید که این مساله نمایانگر نگرانی سرمایه‌گذاران است.