گروه بین‌الملل- در سوء قصد انتحاری به جان یک مقام امنیتی پاکستانی چندین نفر کشته و زخمی‌شده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی، به نقل از منابع پلیس شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان، صبح دیروز، چهارشنبه، ساختمان محل اقامت فرخ شهزاد، معاون فرمانده واحد شبه نظامی‌موسوم به سپاه مرزی، وابسته به ارتش پاکستان هدف حمله انتحاری قرار گرفت که به زخمی‌شدن این مقام امنیتی و کشته و زخمی‌شدن دهها تن دیگر منجر شد. در این عملیات دست کم نوزده تن، از جمله همسر آقای شهزاد، کشته و بیش از سی نفر دیگر زخمی‌شده‌اند.

گفته می‌شود که چهار تا هفت عضو سپاه مرزی نیز از جمله کشته شدگان این بمب گذاری‌ها هستند و حال بعضی از زخمی‌های این حمله وخیم گزارش شده است.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که دو فرزند فرخ شهزاد هم به شدت زخمی‌شده‌اند اما این گزارش‌ها هنوز تایید نشده است. براساس گزارش‌های رسیده از کویته، این عملیات در دو مرحله اجرا شد.در نخستین مرحله، راننده یک اتومبیل بمب‌گذاری شده مواد انفجاری جاسازی شده در این اتومبیل را مقابل خانه مسکونی معاون سپاه مرزی و در کنار اتومبیل حامل تعدادی از نفرات این نیرو منفجر کرد.

پس از انفجار این اتومبیل، بمب‌گذار دوم در حالی‌که تعدادی نارنجک را به اطراف پرتاب می‌کرد، وارد خانه فرخ شهزاد شد و با انفجار بمبی که همراه داشت، شهزاد و اعضای خانواده او را هدف قرار داد.

حمله تلافی‌جویانه؟

ساختمان محل سکونت معاون فرمانده سپاه مرزی بلوچستان در نزدیکی تعدادی ساختمان مسکونی و اداری دولتی کویته واقع است و گزارش های اولیه از حمله به مجتمع اداری این منطقه حکایت داشت.در اثر شدت انفجار، دیوارهای ساختمان مجاور خانه مسکونی فرخ شهزاد فرو ریخته و به تعدادی از ساختمان‌های نزدیک به آن آسیب وارد شده است.

واحد موسوم به سپاه مرزی بلوچستان یک نیروی شبه نظامی ‌متشکل از افراد مسلح محلی است که فرماندهی آنان را افسران ارتش پاکستان برعهده دارند.

این نیرو در عملیات روز دوشنبه این هفته منجر به بازداشت یونس الموریتانی، از اعضای ارشد شبکه القاعده، شرکت داشت که این احتمال را مطرح کرده است که شاید فرخ شهزاد به تلافی این عملیات، هدف حمله انتحاری قرار گرفته باشد.

مقامات پاکستانی گفته‌اند که عملیات روز دوشنبه، که نتیجه همکاری اطلاعاتی پاکستان و ایالات متحده بود، دو تن دیگر از اعضای ارشد طالبان نیز همراه یونس الموریتانی دستگیر شدند.به گفته ناظران، دستگیری این سه نفر ضربه دیگری به شبکه القاعده بوده که با کشته شدن اسامه بن لادن به دست نیروهای آمریکایی در خاک پاکستان تضعیف شده است.

ولایت بلوچستان پاکستان در مرز با افغانستان و ایران واقع شده و به مراکز حضور و فعالیت اسلامگرایان تندرو، از جمله طالبان و اعضای شبکه القاعده در مناطق شمال غرب پاکستان نزدیک است.بلوچستان همچنین محل فعالیت گروه‌های استقلال طلب محلی است که معتقدند دولت مرکزی پاکستان سهم مناسبی از عواید ناشی از استخراج منابع طبیعی این منطقه را به ساکنان آن اختصاص نمی‌دهد.