اعتراضات اقتصادی به ایتالیا رسید

عکس: AFP تظاهرات علیه سیاست‌های اقتصادی در اسپانیا و ایتالیا

گروه بین‌الملل- هزاران نفر از مردم در اسپانیا و ایتالیا علیه برنامه جدید اقتصادی دولت و همچنین افزودن موادی موسوم به «قوانین طلایی» در قانون اساسی این کشورها اعتراض کردند. قوانین طلایی به دولت این کشورها اجازه می‌دهد به منظور کاهش کسری بودجه، مالیات‌ها را افزایش و بودجه بخش‌های دولتی را کاهش دهد.

پارلمان اسپانیا روز دوم سپتامبر با ۳۱۶ رای مثبت به تصویب این طرح رای داده بود.

به گزارش یورونیوز، در مادرید، پایتخت اسپانیا، این تظاهرات از محل میدان «پلازا» که جوانان معترض اسپانیایی به بیکاری در این کشور به مدت بیش از یک ماه در آنجا تحصن کرده بودند آغاز شد.

در ایتالیا نیز، که همچون اسپانیا از کسری بودجه و بالا بودن بدهی‌های خارجی رنج می‌برد، همزمان تظاهراتی توسط اتحادیه‌های کارگری در اعتراض به افزایش مالیات‌های مختلف در این کشور برگزار شد. دولت سیلویو برلوسکونی روز سه شنبه اعلام کرد: به منظور معادل کردن هزینه‌ها با بودجه این کشور، قصد دارد مالیات‌ها را افزایش دهد. دولت این کشور همچنین از قصد خود برای معرفی قوانین طلایی به منظور افزودن بر قانون اساسی این کشور خبر داده است. در نتیجه اعتصاب در ایتالیا برخی از پروازها لغو شد و مسافران زیادی در فرودگاه‌ها معطل شدند. اغلب ادارات دولتی نیز در پی این تظاهرات تعطیل شدند.

به گزارش بی‌بی‌سی، اتحادیه‌های کارگری می‌گویند تدابیر پیشنهادی شرایط اخراج کارگران توسط کارفرماها را آسان‌تر خواهد کرد.

این اتحادیه‌ها خواستار آن هستند که برای کاهش کسری بودجه کشور دولت علیه کسانی که از پرداخت مالیات طفره می‌روند، سختگیری بیشتری به خرج بدهد.

دولت ائتلافی راست میانه سیلویو برلوسکونی تحت فشار سایر کشورهای عضو حوزه یورو ناچار شده است که برای کاهش هزینه‌هایش تدابیری فوری اتخاذ کند.

قرار بود سنای ایتالیا روز چهارشنبه، هفتم سپتامبر، رای خود را به برنامه جدید ریاضت اقتصادی صادر کند.

وضع قوانین موسوم به قوانین طلایی توسط رهبران دو کشور آلمان و فرانسه به منظور ایجاد یک مدیریت واحد اقتصادی در منطقه نفوذ یورو پیشنهاد شده است. برنامه ریاضت اقتصادی در جریان تعطیلات ماه اوت، با عجله و به اصرار بانک مرکزی اروپا تدوین شده بود. اما بسیاری از تدابیری که ابتدا در این طرح گنجانده شده بود، از جمله دریافت مالیات از افراد پردرآمد، اصلاح نظام بازنشستگی و برچیدن شوراهای محلی، بعدا در پی اعتراضات عمومی لغو و یا اصلاح شدند.

ایتالیا و اسپانیا به دلیل بالا بودن بدهی‌های خارجی خود و همچنین کسری بودجه در پی دریافت وام از اتحادیه اروپا هستند. این اتحادیه و همچنین بانک مرکزی اروپا به منظور کمک به این کشور تصمیم گرفته‌اند اوراق قرضه دولتی این دو کشور را خریداری کنند. تصمیمی که با اعتراض آلمان مواجه شده است.

صحنه‌ای از تظاهرات مردم ایتالیا در اعتراض به سیاست‌های ریاضتی دولت برلوسکونی در رم-عکس:AFP