به دنبال شکست مذاکرات میان دو طرف
انقلابیون به نیروهای قذافی مهلت بیشتری دادند
گروه بینالملل- مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی گفت که به نیروهای وفادار به قذافی در شهر بنیولید مهلت بیشتری برای تسلیم شدن داده شده است. این در حالی است که پیشتر نیروهای شورای ملی انتقالی لیبی از آمادگی برای حمله به این شهر خبر دادند. به گزارش بی.بی.سی، بامداد دیروز - دوشنبه- به نقل از منابع وابسته به نیروهای نظامی شورای ملی انتقالی لیبی گزارش شد که این نیروها خود را برای حمله به شهر بنی ولید، محل تمرکز گروهی از نیروهای طرفدار معمر قذافی، آماده میکنند. پیشتر، گزارش شده بود که مذاکرات دو طرف با هدف قانع کردن طرفداران مسلح قذافی برای تسلیم شدن، با شکست مواجه شده است و نیروهای شورای ملی انتقالی، راه دیگری جز توسل به عملیات نظامی ندارند. شهر بنی ولید یکی از آخرین پناهگاههای نیروهای وابسته به معمر قذافی است و حتی برخی گزارشها، از حضور او و چند تن از پسرانش در این شهر حکایت داشته است هر چند این گزارش تایید نشدهاست.
این در حالی است که خبرنگاران گزارش میدهند که صدها تن از نفرات مسلح شورای ملی انتقالی همراه با تجهیزات بنیولید را در محاصره دارند و بعید نیست که عملیات نظامی علیه این شهر آغاز شده باشد. بنی ولید در مسیر منتهی به ترابلس، پایتخت لیبی، از طریق بیابانهای جنوبی این شهر واقع شدهاست. پیشتر، یکی از شرکت کنندگان در مذاکرات برای تسلیم شدن طرفداران معمر قذافی در بنی ولید به بی.بی.سی گفته بود که شورای ملی انتقالی نگران آن است که این افراد درصدد برآیند از ساکنان غیرنظامی بنی ولید به عنوان سپر انسانی استفاده کنند. به گفته او هواداران سرهنگ قذافی ورود نیروهای مخالف به این شهر را به خلع سلاح آنها مشروط کرده بودند که برای این نیروها قابل قبول نبوده است. بنی ولید یکی از چهار شهر لیبی است که همچنان در اختیار هواداران معمر قذافی قرار دارد.
مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی گفته است که نیروهای این شورا، شهر سرت، زادگاه سرهنگ قذافی و همچنین شهرهای جفره و سبها را هم محاصره کردهاند. رییس شورای ملی انتقالی لیبی گفته است که کمکهای بشردوستانه در اختیار ساکنان این شهرها قرار میگیرد، ولی آنها یک هفته برای تسلیم شدن مهلت دارند. مصطفی عبدالجلیل افزوده است که شورای ملی انتقالی ترجیح میدهد مخالفان مسلح قذافی خود را تسلیم کنند تا از خونریزی بیشتر جلوگیری شود. بر اساس برخی گزارشها، اعضای خانواده قذافی ممکن است همچنان در این شهرها حضور داشته باشند.
شورای ملی انتقالی لیبی همچنین خبر کشته شدن خمیس قذافی، پسر معمر قذافی و از فرماندهان نظامی او را تایید کرده و گفته است که او در درگیری مسلحانه در نزدیکی ترابلس کشته و در نزدیکی بنی ولید دفن شده است. گزارشهای دیگر حاکی از آن است که، محمد، پسر عبدالله السنوسی، رییس سازمان اطلاعات حکومت معمر قذافی نیز کشته شدهاست. خبر مرگ خمیس قذافی، فرمانده بیست و هشت ساله یک تیپ از نیروهای زبده ارتش لیبی، پیش از این نیز دو بار منتشر شده بود.
پسران قذافی به جان هم افتادند
این تحولات در حالی رخ میدهد که ساعدی قذافی برادرش سیفالاسلام را متهم کرد که با سخنان ستیزهجویانه خود مذاکرات با انقلابیون بر سر آتشبس را به شکست کشانده است.
به گزارش ایسنا، ساعدی قذافی، در مصاحبهای با شبکه خبری سی.ان ان، گفت که از نظر او مذاکرات دیگر بیفایده است و شورای ملی انتقالی آماده ورود به شهر بنی ولید است. ساعدی قذافی درباره محل کنونی سیفالاسلام قذافی گفت که او تقریبا در اطراف شهر بنی ولید است اما محل خود را تغییر میدهد. او با ذکر این نکته که پدر و برادرش را دو ماه است که ندیده تاکید کرد که «بیطرف» است و نه از پدرش جانبداری میکند و نه از انقلابیون. اما حاضر است کمک کند تا مذاکرات برای رسیدن به آتشبس انجام شود. به گفته فرماندهان نظامی ضرب الاجل در نظر گرفته شده برای تسلیم وفاداران به قذافی تا یک هفته دیگر تمدید شدهاست تا از خونریزی و تخریب جلوگیری شود. گروهی تحت نام شورای انقلابی ترابلس سعی دارند کنترل شهر بنی ولید را در دست گیرند و زمینه را برای درگیری با نیروهای شورای ملی انتقال لیبی آماده میکنند.
چین به انقلاب لیبی خیانت کرد؟
در همین حال یک روزنامه کانادایی و یک روزنامه آمریکایی بر اساس اسناد کشف شده در ترابلس فاش ساختند که شرکتهای تسلیحاتسازی تحت کنترل دولت چین پیشنهاد فروش سلاح به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار را در ماه ژوئیه به نیروهای معمر قذافی داده بودند. به گزارش ایسنا پس از آنکه روزنامه کانادایی «گلوب اند میل» گزارشی را در این باره منتشر کرد، روزنامه نیویورک تایمز نیز دیروز گزارش داد که اسناد یافت شده در پایتخت لیبی نشان دادند که شرکتهای چینی به رغم ممنوعیت فروش سلاح به رژیم لیبی، پیشنهاد فروش آر پی جی، موشکهای ضد تانک و دیگر تسلیحات را به نیروهای معمر قذافی داده بودند. عبدالرحمان بوسین، سخنگوی نظامی انقلابیون لیبی به روزنامه نیویورک تایمز گفت: «ما شواهد مستدلی درباره تعاملات میان چین و قذافی در اختیار داریم و با اسنادی میتوانیم آن را ثابت کنیم.»
ارسال نظر