گروه بین‌الملل- توفان آیرین که در حال گذر از ایالت‌های کارولینای شمالی و ویرجینیا و نزدیک شدن به واشنگتن و نیویورک است، میلیون‌ها نفر را مجبور کرده است خانه‌های خود را تخلیه کنند.

به گزارش بی‌بی‌سی، مقام‌های آمریکایی گزارش کرده‌اند که آیرین تاکنون حداقل شش کشته و خساراتی بر جای گذاشته است. این توفان منطقه‌ای به وسعت ۵۰۰ مایل را در بر گرفته و سرعت بادهایش ۸۰ مایل (۱۲۹ کیلومتر) در ساعت برآورد شده است. مقام‌های ایالت‌های مختلف درباره وقوع سیل هشدار و به بیش از دو میلیون نفر دستور داده‌اند خانه‌های خود را ترک کنند.

کریس کریستی، فرماندار نیوجرسی بعد از ظهر روز شنبه گفت که «بیش از یک میلیون نفر طی ۲۴ ساعت گذشته سواحل جرسی را ترک کرده‌اند.»

مقام‌های نیویورک اعلام کرده‌اند که عملیات تخلیه ۳۷۰ هزار نفر از ساکنان مناطق جنوبی شهر به پایان رسیده است.

پلیس نیویورک گفته است کسانی را که از دستور تخلیه سرپیچی کنند، دستگیر نمی‌کند؛ اما مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک نسبت به خطر مرگ هشدار داده است.

او گفت بسیاری به دستور تخلیه بی‌اعتنایی کرده‌اند. گزارش شده است که صدها هزار نفر نیز برق ندارند.

کارشناسان هواشناسی پیش‌بینی می‌کنند که آیرین شامگاه شنبه از واشنگتن عبور کند و روز یکشنبه به نیویورک برسد.

حمل و نقل عمومی شهر نیویورک به‌طور کامل تعطیل شده است. باراک اوباما رییس‌جمهوری آمریکا هشدار داده است که این توفان طی چند روز آینده زندگی میلیون‌ها نفر را مختل می‌کند.

او که تعطیلات خود را ناتمام گذاشت تا برای هدایت این فاجعه طبیعی به واشنگتن بازگردد پیش‌تر گفت که توفان «تاریخی» آیرین را باید جدی گرفت.

جانت ناپولیتانو، وزیر امنیت داخلی آمریکا روز شنبه هشدار داد گرچه سرعت بادهای آیرین کاهش یافته، این توفان همچنان «بزرگ و خطرناک» است.

متروی نیویورک، بزرگ‌ترین ناوگان حمل و نقل زیرزمینی آمریکا، تعطیل شده است.

قطار زیر‌زمینی نیویورک روزانه بیش از ۷ میلیون نفر را جابه‌جا می‌کند.

فرودگاه‌های منطقه نیویورک در ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه به وقت محلی برای فرود هواپیماها بسته شد.

گزارش شده است که بیش از ۸۳۰۰ پرواز که قرار بود در روزهای شنبه و یکشنبه انجام شود، لغو شده است.

آیرین پیش از ورود به آمریکا در منطقه کارائیب خرابی‌های زیادی بر جای گذاشت.

این توفان ممکن است زندگی ۶۵ میلیون نفر را در شهرهای بزرگ سواحل شرقی آمریکا، واشنگتن، بالتیمور، فیلادلفیا، نیویورک و بوستون تحت تاثیر قرار دهد.

در واشنگتن خطر این توفان موجب لغو مراسم گشایش بنای یادبود مارتین لوتر کینگ، رهبر سیاهان و فعال مدنی دهه ۶۰ آمریکا شد که قرار بود در روز یکشنبه همزمان با چهل و هشتمین سالگرد سخنرانی معروف «من رویایی دارم» او برگزار شود.

باراک اوباما رییس‌جمهوری آمریکا قرار بود در مراسم افتتاح این بنای ۱۲۰ میلیون دلاری سخنرانی کند.

سرویس قطار‌ها از واشنگتن به سمت جنوب آمریکا لغو شده است. وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، ۲۰۰ کامیون را به کمک‌های اضطراری مجهز کرده است. حدود ۱۰۰ هزار عضو گارد ملی نیز در حال آماده باش هستند.

در هفت ایالت کارولینای شمالی، مریلند، ویرجینیا، دلاور، نیوجرسی، نیویورک و کانکتیکت وضعیت اضطراری اعلام شده است.