روندها
والاستریت برای چهارمین هفته متوالی کاهش یافت
روز جمعه نگرانی در بازار سهام کاملا آشکار بود به طوری که شاخصها از افزایش اندک ابتدای معاملات به سمت کاهش شدید دیگری پیش رفتند. شاخص میانگین صنعتی داوجونز در ماه جاری ظرف ۱۵ روز معاملاتی، ۱۰ روز را با کاهش بیش از ۱۰۰ واحدی به پایان رسانده است.
گروه بینالملل- روز جمعه شاخصها در والاستریت چهارمین هفته کاهش را پشتسر گذاشتند، زیرا خریداران به دلیل نگرانی از وقوع رکودی دیگر در آمریکا و بیثباتی نظام مالی اروپا بازارسهام را ترک کردند.
روز جمعه نگرانی در بازار سهام کاملا آشکار بود به طوری که شاخصها از افزایش اندک ابتدای معاملات به سمت کاهش شدید دیگری پیش رفتند. شاخص میانگین صنعتی داوجونز در ماه جاری ظرف ۱۵ روز معاملاتی، ۱۰ روز را با کاهش بیش از ۱۰۰ واحدی به پایان رسانده است. این در حالی است که سرمایهگذاران از کاهش شدید شاخصها که از چشمانداز ناامیدکننده شرکت اچپی ناشی شد، آشفته شدند. ارزش سهام این شرکت نزدیک به ۲۰ درصد سقوط کرد.این جدیدترین رویداد دلسردکننده در یک ماه مملو از اخبار منفی، از کاهش رتبه اعتبارات آمریکا گرفته تا کندی شدید رشد اقتصادی جهان بود. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ از ابتدای ماه جاری تاکنون ۱/۱۳ درصد سقوط کرده است و احتمالا بدترین ماه خود را از اکتبر سال ۲۰۰۸ تاکنون ثبت خواهد کرد. ناتالی ترنو، سرمایهگذار ارشد مرکز مدیریت سرمایهگذاری کالورت میگوید: « در حال حاضر آنچه که شاهد آن هستم بیش از آن که بحران اقتصادی یا بحران مالی باشد، بحران اعتماد است.»شرکت اچپی اعلام کرد کسبوکار کامپیوترهای شخصی را تعطیل خواهد کرد و همچنین چشمانداز اقتصادی خود را کاهش داد. در نتیجه ارزش سهام این شرکت ۹/۱۹ درصد سقوط کرد و به کمترین سطح طی شش سال گذشته یعنی رقم ۶۰/۲۳ دلار رسید. شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۹۳/۱۷۲ واحد یا ۵۷/۱ درصد کاهش یافت و به ۶۵/۱۰۸۱۷ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۱۲/۱۷ واحد یا ۵۰/۱ درصد افت کرد و به ۵۳/۱۱۲۳ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۵۹/۳۸ واحد یا ۶۲/۱ درصد تنزل کرد و به ۸۴/۲۳۴۱ واحد رسید.
در هفته منتهی به ۱۹ اوت، شاخص داوجونز ۴ درصد، شاخص استاندارد اند پورز ۷/۴ درصد و شاخص نسدک کامپوزیت ۶/۶ درصد سقوط کرد.
این درحالی است که در هفته جاری احتمالا شاهد بیثباتی بیشتر در بازارسهام خواهیم بود. جمعه این هفته دولت آمریکا برآورد دوم خود را از رشد اقتصادی فصل دوم منتشر میکند. ماه پیش دولت اعلام کرد تولید ناخالص داخلی در فصل دوم با نرخ سالانه ۳/۱ درصد رشد کرده است. اقتصاددانان پیشبینی میکنند برآورد دوم دولت کمتر از برآورد قبلی و ۱/۱ درصد باشد. با این وجود برخی تحلیلگران براین باورند اقتصاد آمریکا به رشد خود ادامه میدهد، گرچه ممکن است این رشد کند باشد. جاناتان گلوب، کارشناس ارشد بازار از مرکز یوبیاس، با اشاره به افزایش شاخص معیارهای پیشروی اقتصادی در روز پنجشنبه، در این باره میگوید: « تصور بازارها این است که ما به سمت رکود پیش میرویم، اما آمار نشان میدهد اینطور نیست.»
ارسال نظر