سخنگوی مخالفان لیبی در پاریس مطرح کرد
پیشبینی سقوط قذافی تا پایان ماه رمضان
گروه بینالملل- در حالی که مخالفان لیبی ابراز امیدواری کردهاند که با پیروزیهای جدید در اطراف پایتخت، حکومت معمرقذافی تا پایان ماه رمضان ساقط شود، وزیر دفاع ایالاتمتحده نیز گفتهاست که روزهای حیات سیاسی قذافی به شماره افتادهاست.
وزیر دفاع آمریکا: روزهای قذافی به شماره افتادهاست
گروه بینالملل- در حالی که مخالفان لیبی ابراز امیدواری کردهاند که با پیروزیهای جدید در اطراف پایتخت، حکومت معمرقذافی تا پایان ماه رمضان ساقط شود، وزیر دفاع ایالاتمتحده نیز گفتهاست که روزهای حیات سیاسی قذافی به شماره افتادهاست. به گزارش منابع خبری، گزارشها حاکی است که شورشیان روز چهارشنبه - دیروز- به پیشرویهای خود به سمت ترابلس ادامه دادند و رهبران آن میگویند که جنگ داخلی شش ماهه لیبی وارد مرحله حساسی شدهاست و احتمالا ظرف چند هفته آینده به پایان خواهد رسید.مخالفان مسلح قذافی در حال حاضر حلقه محاصره پایتخت را از غرب و جنوب تنگتر کرده و در حال پیشروی به سوی شهر «ال هیشا» هستند که راه ارتباطی ترابلس به شهر سرت، زادگاه معمر قذافی، است. این شهر در ۷۰ کیلومتری مصراته و ۲۵۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد.در همین حال، منصور سیف الناصر، نماینده شورای ملی انتقالی لیبی در پاریس، گفته است که شورشیان هم اکنون کنترل کامل شهر زاویه را در دست دارند. زاویه، بندر نفتی مهم لیبی است که در مسیر اصلی ترابلس به سمت تونس قرار دارد. او افزوده است: «ما در حال گذر به یک مرحله حساس هستیم. امیدواریم که در پایان ماه رمضان پیروزی نهایی خود را جشن بگیریم.» در همین حال و به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که مخالفان در لیبی میگویند کنترل بخشهای عمده زاویه را در دست دارند، نیروهای وفادار به قذافی روز سه شنبه اقدام به گلوله باران این شهر کردند که در جریان آن چندین نفر زخمیشدند.معمر قذافی که ۴۲ سال بر لیبی حکومت میکند مدعی پیروزی شد و در یک پیام صوتی که از تلویزیون این کشور پخش شد، گفت که «پایان استعمارگران (ناتو) و خیانتکاران نزدیک شده است.» حکومت قذافی هر گونه شکستی را رد کردهاست و میگوید که نیروهای وفادار به حاکم لیبی، شهرها و مناطق تصرف شده توسط شورشیان را ظرف روزهای آینده باز پس خواهند گرفت.
در همین حال، مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی، هرگونه مذاکره با حکومت معمر قذافی را رد کرد. او گفت: «شورای انتقالی مایل است اعلام کند که هیچگونه مذاکرهای، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، با رژیم قذافی یا نماینده ویژه آن در سازمان ملل نداشته است.» مصطفی عبدالجلیل افزود: «قذافی باید استعفا کند و لیبی را ترک گوید. از سوی دیگر و در واشنگتن، لئون پانتا، وزیر دفاع ایالات متحده، گفت که نیروهای هوادار قذافی به دفاع روی آوردهاند و گزارشهای رسیده درباره پناهنده شدن نیروهای امنیتی کلیدی لیبی نشانه آن است که رژیم او در حال فروپاشی است. او تاکید کرد: «نیروهای قذافی تضعیف شدهاند و پناهندگیهای اخیر نمونه دیگری است از ضعف آنها.» وزیر دفاع آمریکا تصریح کرد: «باور من این است که روزهای قذافی به شماره افتاده است.» در همین حال موسی ابراهیم، سخنگوی دولت لیبی، در یک کنفرانس خبری تلویزیونی گزارشهای مربوط به فرار هواداران قذافی را رد کرد ولی نبرد در مناطق تحت تصرف مخالفان را تایید نمود. او گفت: «باید هوشیار بود که کارزار رسانهای درصدد بزرگنمایی شورشیان است. برخی از سیاستمداران خارجی پیشتر گفته بودند که روزهای رژیم به پایان رسیده است ولی از این پیشبینی هفتهها است که میگذرد.»
ارسال نظر