حملات اسرائیل به لبنان و غزه همچنان ادامه دارد
ابهام در آتشبس
جنگندههای این رژیم حملاتی را هم به مناطق جنوب لبنان و البقاع انجام دادند. به گزارش «ایسنا» به نقل از المیادین، جنگندههای اسرائیل حملاتی را به روستاهای جنوب لبنان انجام دادند. همچنین اطراف شهرکهای «شمع» و «مجدل زون» در جنوب لبنان هدف حملات توپخانهای قرار گرفت. طبق گزارش المیادین، جنگندههای رژیم صهیونیستی حملاتی را به اطراف شهرک «دیرقانون» انجام دادند. شامگاه جمعه هم تمام اعضای یک خانواده لبنانی شامل پدر، مادر و سه فرزند آنها در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منزلشان در شهرک «عین قانا» در جنوب لبنان به شهادت رسیدند. این حمله منجر به ویرانی منزل آنها شد.
به گزارش «ایسنا» منابع آگاه به مذاکرات آتشبس در لبنان به روزنامه «الاخبار» گفتند که بحث و گفتوگوها درباره آتشبس ادامه دارد اما با استناد بر تجربهای که دو طرف آمریکایی و اسرائیلی نشان دادهاند، نمیتوان درباره آن خوشبین بود؛ زیرا آمریکا و رژیم صهیونیستی شروطی را مطرح کردهاند که به هیچ وجه امکان ندارد لبنان آنها را بپذیرد و آنها قصد دارند لبنان را مسوول شکست مذاکرات معرفی کنند؛ چراکه این رژیم خواهان تداوم جنگ تا ماه ژانویه است. در همین رابطه، منابع دیپلماتیک نیز در جریان گفتوگو با این روزنامه تاکید کردند که فضای خارجی نیز درباره آتشبس در لبنان بدبینانه است؛ زیرا فرانسویها به وضوح اعلام کردهاند که تا قبل از پایان سال جاری چشماندازی برای آتشبس در لبنان نمیبینند.
این در حالی است که پیشتر نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در اظهاراتی فضای حاکم بر مذاکرات آتشبس در این کشور را «مثبت» ارزیابی کرد. منابع نزدیک به نبیه بری به روزنامه الجمهوریه اعلام کردند: موضع بری درخصوص پایبندی به اجرای کامل قطعنامه۱۷۰۱ و عدم پذیرش پیشنهادهای خارج از آنچه با «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا توافق شده، جدی و ثابت است. این منابع همچنین تاکید کردند: این موضع ثابت است و تحت هیچ شرایطی قابل تغییر نیست و بر اساس این موضع، بری در حال ارتباط با طرفهای مختلف برای دستیابی به توافق است و «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت روز گذشته این موضع را از نبیه بری شنید و اکنون توپ در زمین آنهاست. وزیر امور خارجه لبنان هم گفت: هر پیشنهادی برای حل مناقشه باید بر اساس احترام به حاکمیت لبنان و مرزهای بینالمللی آن و قطعنامه ۱۷۰۱ باشد.
به گزارش ایسنا، رسانههای عبری با بیان اینکه حزبالله خواستار اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ است، تاکید کردند که حزبالله آمادگی ندارد هیچ بند مرتبط با «آزادی عمل اشغالگران»، نه حتا «آزادی عمل نیروی هوایی اسرائیل» در حریم هوایی لبنان و نه در زمینه «نظارت رژیم صهیونیستی و آمریکا بر روستاها در جنوب لبنان» را وارد هرگونه توافق حل و فصل کند.شبکه ۱۲ عبری تاکید کرد که حزبالله «در این زمینه برای هیچ چیز تدریجی آماده نیست، بلکه خواهان اجرای فوری این قطعنامه و بازگشت به قطعنامه ۱۷۰۱ بدون هیچ اصلاحیهای است».پایبندی مقاومت اسلامی در لبنان به اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ به نفع لبنان با مواضع رسمی لبنان تلاقی میکند.منابع المیادین اواخر ماه گذشته فاش کردند که «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان، به «آموس هوکشتاین»، نماینده آمریکا در سفر هفتهها پیش به بیروت، توصیه کرد که موضع صریح اسرائیل در قبال قطعنامه ۱۷۰۱ را بدون اصلاحیه و تغییری برای لبنان بیاورد.
از غزه چه خبر؟
منابع رسانهای فاش کردند که اقدامات رژیم صهیونیستی در مرکز نوار غزه و توسعه محور موسوم به «نتزاریم» حاکی از برنامهریزی این رژیم برای ماندن در این باریکه و آزادی عمل در آن است. به گزارش «ایسنا» روزنامه العربی الجدید در اینباره نوشت: از زمان آغاز تجاوز زمینی اسرائیل به نوار غزه در ۲۷اکتبر۲۰۲۳، رژیم اشغالگر با اشغال محور «الشهدا» یا آنچه در اسرائیل بهعنوان محور «نتزاریم» شناخته میشود، تلاش کرده است با هدف جداسازی استانهای غزه و شمال از استانهای مرکزی و جنوبی، این باریکه را به ۲ بخش تقسیم کند. طبق این گزارش، در طول بیش از یک سال گذشته، اسرائیل محور نتزاریم را بر اساس تحولات عملیات زمینی گسترش داد و در نهایت از چند صد متر، به طول ۸کیلومتر و عرض هفت کیلومتر رسید؛ طوریکه پایگاههای نظامی و خطوط تدارکات نظامی در این محور ایجاد شده است و این اقدام به جداسازی بخشهای نوار غزه از یکدیگر کمک کرد.
به گزارش الجزیره، نسل کشی اسرائیل در غزه ۴۳هزار و ۷۶۴ کشته و ۱۰۳هزار و ۴۹۰مجروح بر جا گذاشته است. این در حالی است که شهرداری خانیونس هم اعلام کرده که برای حفظ جریان آب و کارآمدی جریان فاضلاب، سوخت در این منطقه به پایان رسیده است. بر همین اساس، خدمات اساسی مانند بهداشت، جمع آوری زباله و حملونقل از خدمت خارج شده است. این امر موجب خطرات بهداشتی و بیماری در میان ساکنان خواهد شد. «طارق ابو عزوم» هم در گزارش دیروز خود در الجزیره نوشت: وضعیت درمانی در بیمارستان الاقصی در «دیرالبلح» در مرکز غزه و دیگر بیمارستانهای این منطقه محصور، بهدلیل جنگ یکساله همچنان وخیم است. بیمارستان الاقصی بهشدت تحت فشار است و منابع درمانیاش بهشدت تهی شده است. این در حالی است که روزانه صدها مجروح به آنجا آورده میشوند و این بیمارستان با کمبود پرستار و دارو مواجه است.