«آدام راسکون» در گزارش ۶نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، گالانت برای توافق آتش‌بس در غزه که آزادی گروگان‌ها را تضمین می‌کند، تلاش می‌کرد؛ اما اخراج او حامی اصلی چنین توافقی در کابینه اسرائیل را حذف می‌کند. گالانت و نتانیاهو همچنین بر سر مسائل سیاسی داخلی، به ویژه سربازگیری اسرائیلی‌های افراطی ارتدوکس، با هم درگیری‌هایی داشتند. نتانیاهو پس از این برکناری اعلام کرد که شکاف‌های بزرگی در مدیریت جنگ میان وی و گالانت وجود داشت. وی گفت: «در بحبوحه جنگ، بیشتر از هر زمان دیگری، امر مطلوب این است که اعتماد کامل میان نخست‌وزیر و وزیر جنگ وجود داشته باشد.» وی افزود که اعتماد نخست‌وزیر و وزیر جنگ طی ماه‌های اخیر در هم شکسته بود و شکاف‌های بزرگی در مدیریت جنگ وجود داشت.

گالانت ۶۵ساله به‌طور فزاینده‌ای به‌عنوان یک مخالف و رقیب داخلی برای نتانیاهو تلقی می‌شد. گزارشگر نیویورک‌تایمز او را «صدای معتدل‌تری در داخل دولت درباره مسائل امنیتی» می‌شمارد. نتانیاهو که این تصمیم را در یک بیانیه ویدئویی اعلام کرد، گفت که «شکاف‌های قابل توجهی در مدیریت جنگ» بین او و گالانت پدیدار شده است. گالانت گفت که نتانیاهو او را به‌دلیل سه اختلاف اصلی اخراج کرد: اول، سربازگیری از میان یهودیان افراطی ارتدوکس موسوم به حریدی. ارتش رژیم صهیونیستی به‌دلیل کمبود نیرو خواستار اعزام صهیونیست‌های حریدی به خدمت سربازی شده تا «اندکی از بحران کمبود نیرو» کاسته شود.

با وجود این، رادیو ارتش اسرائیل گزارش داد که از ژوئیه سال گذشته، تنها چهار درصد از سه هزار مرد واجد شرایط حریدی موافقت کرده‌اند که به ارتش بپیوندند؛ دوم، توافق برای آزادی گروگان‌ها و سوم، درخواست او برای تشکیل کمیسیون دولتی تحقیق درباره شکست‌های امنیتی پیرامون حمله ۷اکتبر حماس به اسرائیل. گالانت در بیانیه‌ای که به‌طور زنده پخش شد، گفت: «موضع قاطع من این است که همه افراد در سن نظامی باید به خدمت سربازی بروند. این دیگر فقط یک موضوع اجتماعی نیست. این یک موضوع مهم برای امنیت و موجودیت ماست.»

ایتامار بن‌گویر، وزیر افراطی امنیت داخلی این رژیم نیز از اقدام نتانیاهو در برکناری وزیر جنگ استقبال کرد. وی گفت: «به نخست‌وزیر به خاطر تصمیم برکناری یوآو گالانت تبریک می‌گویم؛ چراکه تحقق پیروزی کامل با گالانت ممکن نبود.» در مقابل، بنی گانتس، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی گفت: «برکناری گالانت، سیاستی به ضرر امنیت اسرائیل است.» ایسنا در گزارشی به نقل از گالانت و در واکنش به تصمیم نتانیاهو برای برکنار کردن وی گفت: «امنیت اسرائیل رسالت من در زندگی بوده و خواهد ماند.» آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه پیشین رژیم صهیونیستی هم گفت: «اگر برکناری و تعیین جایگزین برای وزیر جنگ در بحبوحه جنگ امری جایز است، بنابراین برکناری و تغییر نخست‌وزیر نیز ممکن است.»

یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون این رژیم نیز تصریح کرد: «برکناری گالانت در بحبوحه جنگ، یک اقدام دیوانه‌وار است. نتانیاهو در حال فروختن امنیت اسرائیل و نیروهای ارتش برای بقای سیاسی سخیف خود است.» گزارش‌ها حاکی از این است که نتانیاهو «یسرائیل کاتص» وزیر خارجه این رژیم را به جای گالانت انتخاب کرد.

نتانیاهو همچنین «گدعون ساعر» را به‌عنوان وزیر خارجه این رژیم منصوب کرد. پس از اقدام نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در برکنار کردن وزیر جنگ این رژیم، برخی منابع از تصمیم او برای برکنار کردن رئیس ستاد ارتش و رئیس شاباک خبر دادند. به گزارش «ایسنا» سایت عبری واللا از افراد نزدیک به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نقل کرد که وی همچنین درصدد برکنار کردن هرتزی هالیوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و رونن بار، رئیس شاباک از منصب‌هایشان است. در اعتراض به برکناری گالانت، صدها تن در تل‌آویو به خیابان‌ها آمدند. گزارش‌ها حاکی است که تظاهراتی هم در نزدیکی محل اقامت نخست‌وزیر اسرائیل برگزار شد.

معترضان به برکناری گالانت، محور ایالون در کلان‌شهر تل‌آویو را بستند. شبکه۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که در خیابان ایالون، درگیری‌هایی میان معترضان و پلیس به وقوع پیوست. یک مقام آمریکایی به خبرنگار آکسیوس گفت: کاخ سفید از تصمیم «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در رابطه با اخراج «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم بسیار شگفت‌زده شده است. رادیو ملی آمریکا (ان‌پی‌آر) گزارش داد که نتانیاهو در روز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گالانت را برکنار کرده است تا از معترض‌شدن دولت «جو بایدن» جلوگیری کند.