گروه بین‌الملل- دیروز،دوشنبه، بورس‌های جهان با افزایش روبه‌رو شدند، زیرا باراک اوباما، رییس‌جمهوری ایالات متحده اعلام کرد در مورد افزایش سقف بدهی‌ها توافقی حاصل شده است.

روز یکشنبه رهبران جمهوریخواه و دموکرات‌ جزئیات توافقی را که براساس آن بیش از ۲ تریلیون دلار از هزینه‌های دولت طی دهه آینده کاهش می‌یابد، بررسی کردند. در آغاز معاملات در اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان یک درصد جهش کرد و به ۹۱/۵۸۷۲ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۶/۰ درصد رشد کرد و به ۴۸/۳۶۹۳ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۹/۰ درصد افزایش یافت و به ۲۷/۷۲۲۲ واحد رسید.

بورس آمریکا نیز کار خود را با افزایشی بزرگ آغاز کرد. فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۲/۱ درصد جهش کرد و به ۱۲۲۲۷ واحد رسید و فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۱/۱ درصد افزایش یافت و به ۸۰/۱۳۰۲ واحد رسید. در آسیا، شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۳/۱ درصد رشد کرد و به ۰۱/۹۹۶۵ واحد رسید. شاخص کاسپی کره‌جنوبی ۸/۱ درصد جهش کرد و به ۳۱/۲۱۷۲ واحد رسید. شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ یک درصد افزایش یافت و به ۳۷/۲۲۶۶۳ واحد رسید. شاخص شانگهای کامپوزیت چین ۱/۰ درصد رشد کرد و به ۷۸/۲۷۰۳ واحد رسید. در دیگر نقاط آسیا، شاخص اصلی استرالیا ۷/۱ درصد افزایش یافت و به ۸۰/۴۴۹۷ واحد رسید. شاخص اصلی نیوزیلند ۵/۰ درصد رشد کرد. بورس‌های هندوستان، سنگاپور، اندونزی و فیلیپین نیز افزایش یافتند. این درحالی است که هفته گذشته بازارهای سهام دچار کاهش شدند، زیرا این نگرانی وجود داشت که بن‌بست مذاکرات درمورد افزایش سقف بدهی‌های آمریکا می‌تواند برای اولین‌بار موجب تعویق بازپرداخت بدهی‌ها توسط این کشور شود. این مساله موجب سقوط حدود ۴ درصدی هر دو شاخص میانگین صنعتی داوجونز و استاندارد اند پورز ۵۰۰ طی هفته گذشته شد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده بود درصورتی که تا امروز، سه‌شنبه، سقف بدهی‌ها افزایش نیابد دولت پول کافی برای پرداخت صورت‌حساب‌هایش نخواهد داشت.

لورین تان، تحلیلگر بازارسهام از مرکز استاندارد اند پورز سنگاپور می‌گوید:« این توافق موجب آسودگی خاطر است زیرا تعویق بازپرداخت بدهی‌ها رخ نمی‌دهد و در نتیجه بدترین سناریو از میان می‌رود.» با این وجود برخی از تحلیلگران همچنان پیش‌بینی می‌کنند آژانس‌های رتبه‌بندی رتبه اعتبارات AAA آمریکا را کاهش خواهند داد. پل دیلز، اقتصاددان بخش آمریکا از مرکز کپیتال اکونومیکس در این باره می‌گوید: «تنها پرسش این است که آیا آژانس‌های رتبه‌بندی این هفته ماشه را می‌کشند یا کمی دیگر صبر می‌کنند. این چشم‌انداز وجود دارد که وضعیت مالی آمریکا در بلندمدت پرمخاطره باقی خواهد ماند.»