تلاش اوباما برای پیشگیری از بحران اقتصادی
رییسجمهوری آمریکا در ساعات پایانی روز یکشنبه از توافق بر سر افزایش سقف بدهیها خبر داد
گروه بینالملل- باراک اوباما در ساعات پایانی روز یکشنبه (۳۱ ژوئیه)، در حالی که تنها دو روز به پایان مهلت قانونی برای حل بحران بودجه باقی مانده بود، در یک سخنرانی رسمی، از حصول توافق بر سر افزایش سقف بدهیهای دولت آمریکا خبر داد.
عکس: GettyImages
رییسجمهوری آمریکا در ساعات پایانی روز یکشنبه از توافق بر سر افزایش سقف بدهیها خبر داد
گروه بینالملل- باراک اوباما در ساعات پایانی روز یکشنبه (۳۱ ژوئیه)، در حالی که تنها دو روز به پایان مهلت قانونی برای حل بحران بودجه باقی مانده بود، در یک سخنرانی رسمی، از حصول توافق بر سر افزایش سقف بدهیهای دولت آمریکا خبر داد. به گزارش دویچه وله، رییسجمهوری آمریکا با اعلام حمایت از توافق صورتگرفته برای حل بحران بودجه، از جمهوریخواهان و دموکراتها خواست که «هر چه زودتر در اندک روزهای باقیمانده با آرای خود توافق به دست آمده را نهایی کنند.» آخرین گزارشهای منتشرشده پیرامون بحران بودجه در بزرگترین اقتصاد جهان، حاکی از آن است که طرفهای درگیر پس از هفتهها جدل بر سر افزایش سقف بدهیها، سرانجام در آستانه رسیدن به پایان مهلت مقرر، بر سر کاهش کسری بودجه و افزایش سقف استقراض دولت آمریکا به توافق رسیدند.
باراک اوباما اعلام کرد که از چارچوب مورد توافق جمهوریخواهان و دموکراتها حمایت میکند، اگرچه این توافق مبتنی بر رویکرد مطلوب او نیست. او باز هم تاکید کرد که «راهحل نهایی برای مشکل کسری بودجه، باید راهحلی متوازن باشد.»
چارچوب توافقی که میان کاخ سفید، سنا و کنگره حاصل شده باید روز دوشنبه به تایید نهایی نمایندگان کنگره برسد. دستیابی به این توافق، از بروز بحران در کوتاه مدت جلوگیری میکند، اما ممکن است در سالهای آینده عوارض جانبی آن آشکار شود.
کاهش سطح هزینهها به جز در بخش اشتغالزایی و آموزش و پرورش
به گزارش خبرگزاری رویترز، رهبران سنا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نیز در ساعات پایانی روز یکشنبه از دستیابی به توافق برای حل معضل بودجه در این کشور خبر داده بودند. هری رید، رهبر دموکراتها و میچ مککانل، رهبر جمهوریخواهان سنا که ساعتها مشغول مذاکره با جوزف بایدن، معاون اول باراک اوباما بود، پیش از سخنرانی رییسجمهوری آمریکا اعلام کرده بودند که توافق بر سر افزایش سقف استقراض دولت، «قریبالوقوع» است. از سوی دیگر، نانسی پلوسی، رهبر دموکراتهای کنگره و از نمایندگان لیبرالی که مخالف هرگونه سازش و مصالحه با جمهوریخواهان بود اعلام کرده است که ابتدا باید «محصول نهایی» را بهصورت مکتوب ببیند و سپس درباره حمایت یا عدم حمایت از آن اظهار نظر کند.
توافق به دست آمده مبتنی بر مکانیسمی است که بر اساس آن هزینههای دولت باید در ۱۰ سال آینده تا یک تریلیون دلار کاهش یابد، در حالی که سقف بدهیها تا ۹۰۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. این رقم میتواند تا اوایل سال ۲۰۱۲ پاسخگوی نیازهای دولت باشد و از فاجعهای که در صورت پرداختنشدن بدهیها صورت میگرفت، جلوگیری کند.
بر اساس این طرح، دولت آمریکا باید کاهش مستمر کسری بودجه در سالهای آینده را تضمین کند و گامهای مشخصی برای تحقق آن بردارد. باراک اوباما گفت که با پذیرش این توافق، سطح هزینههای سالانه داخلی به کمترین میزان پس از دولت دوایت آیزنهاور در دهه ۱۹۵۰ خواهد رسید، اما همچنان امکان اشتغالزایی و سرمایهگذاری در بخش آموزش و پژوهش را به دولت خواهد داد.
جلوگیری از فاجعه؛ بازگشت آرامش به بازارهای بورس
با ظهور نشانههای توافق میان جمهوریخواهان و دموکراتها و حلوفصل مسائل پیرامون بودجه ایالات متحده با این توافق ۳ تریلیون دلاری، از روزیکشنبه وضعیت بازارهای بورس و قیمت دلار به حالت عادی برگشته است.
دوم آگوست، آخرین فرصت آمریکا برای حل این موضوع بود. در صورتی که توافق برای حلوفصل این بحران حاصل نمیشد، دولت فدرال ایالات متحده نمیتوانست بدهیهای خود را بپردازد و عملا در بنبست قرار میگرفت. اتفاقی که البته تا کنون در تاریخ آمریکا رخ نداده است.
سقوط ارزش دلار و افزایش نرخ بهرهها هم میتوانست از دیگر پیامدهای ادامه بحران بودجه باشد. حالا فرصت استقراض و پرداخت بدهیهای دولت ایالات متحده، دستکم تا سال ۲۰۱۲ تمدید شده است؛ سالی که در آن انتخابات جدید ریاستجمهوری آمریکا نیز برگزار خواهد شد.
ارسال نظر