نامزد صهیونیست‌ها از ریاست IMF باز ماند

استنلی فیشر - عکس:‌AFP

شادی آذری

روز دوشنبه هیات مدیره صندوق بین‌المللی پول -IMF- حضور رییس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، استنلی فیشر را در رقابت برای ریاست صندوق بین‌­المللی پول ممنوع اعلام کرد؛ اقدامی که بنا به عقیده ناظران شانس وزیر اقتصاد فرانسه، خانم کریستین لاگارد را در احراز این پست افزایش می­‌دهد. بنا به گزارش رویترز، هیات مدیره صندوق بین­‌المللی پول که ۲۴ عضو دارد، در اقدامی غیرمنتظره، با تغییر قانون جاری این صندوق مخالفت کردند. بر اساس قوانین فعلی، رییس تازه‌وارد باید حداکثر ۶۵ سال سن داشته باشد و فیشر که امیدوار بود این قانون تغییر کند، ۶۷ سال سن دارد. مقامات صندوق بین­‌المللی پول اعلام کرده‌­اند که تغییر این قانون برای فیشر که به لحاظ دانش علم اقتصاد در میان اقتصادهای پیشرفته و نوظهور فردی شناخته شده است، مستلزم آن خواهد بود که فرآیند انتخاب ازسرگرفته شود تا سایر علاقمندان به شرکت در این رقابت که بیش از ۶۵سال سن دارند نیز بتوانند خود را معرفی نمایند.در بیانیه­‌ای که پس از این تصمیم هیات مدیره صندوق منتشر شد، حضور کریستین لاگارد و رییس بانک مرکزی مکزیک، آگوستین کارستنس در رقابت برای ریاست صندوق بین‌المللی پول مورد تایید قرار گرفت و هیات مدیره این صندوق اعلام کرد که انتخاب آنان را مورد بررسی قرار می­‌دهد. در این میان هیچ صحبتی از فیشر نشد. هیات مدیره صندوق بین‌­المللی پول اعلام کرد: «هیات اجرایی صندوق در واشنگتن با نامزدها ملاقات خواهد کرد و سپس جلسه‌­ای را برای بحث درباره نقاط قوت نامزدها و انتخاب نامزد مناسب ترتیب خواهد داد.» گفته می‌شود که این فرآیند تا ۳۰ ژوئن تکمیل خواهد شد.

کریستین لاگارد، وزیر اقتصاد فرانسه

توانسته است تاکنون پیشتاز باشد چون هم مورد حمایت اروپا است؛ یک سوم آرای صندوق به اروپا تعلق دارد؛ و هم چندین کشور از جمله اندونزی وی را مورد حمایت خود قرار داده‌اند. به تازگی وزیر اقتصاد اندونزی، آنگوس مارتوواردوجو، هم اعلام کرده است که شخصا از لاگارد حمایت می­‌کند.اگر لاگارد پیروز این رقابت شود، نخستین زنی خواهد بود که ریاست صندوق بین‌­المللی پول را بر عهده می‌گیرد. صندوق بین­‌المللی پول در تامین وام­‌های نجات کشورها از بحران مالی نقشی کلیدی را ایفا کرده است. از جمله این کشورها می‌­توان به یونان، ایرلند و پرتغال اشاره کرد.از سوی دیگر اما کارستنس از حمایت کشورهای آمریکای لاتین از جمله کلمبیا برخوردار است. آن هم در رقابتی که یکی از پرکشمکش‌­ترین رقابت­‌های تاریخ صندوق بین‌المللی پول به شمار می­‌رود. برزیل، بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه آمریکای لاتین هنوز حمایت خود از کارستنس را اعلام نکرده است. کارستنس در روز جمعه تایید کرد که احتمال برنده شدن او در این رقابت ضعیف است و می­‌داند که شانس لاگارد برای جانشینی استراوس کان «بسیار بالا» است.

دومنیک استراوس کان، رییس پیشین صندوق بین‌­المللی پول در ماه مه به اتهام تلاش برای تجاوز به یک مستخدمه در هتل منهتن نیویورک بازداشت و مجبور به استعفا شد. او در اولین جلسه دادگاه که به تازگی تشکیل شد همه اتهامات را رد کرده است و علت استعفایش را عزم خود برای بکارگیری همه توانش برای رهایی از این گرفتاری عنوان کرده است. پیش از آنکه این اتهامات به استراوس کان وارد شود زمزمه‌­هایی از کناره‌­گیری وی از این سمت برای شرکت در انتخابات ریاست­جمهوری فرانسه مطرح شده بود و به دلیل آنکه دغدغه امروز مردم فرانسه اقتصاد است، نظرسنجی­‌ها نشان داده بود که در صورت شرکت استراوس کان در رقابت‌­های انتخابات ریاست­‌جمهوری این کشور، او خواهد توانست بیشتر از رییس­جمهوری فعلی فرانسه، نیکلا سارکوزی رای بیاورد. هفته گذشته یک روزنامه‌­نگار آمریکایی از روزنامه هافینگتون پست فاش ساخت که نیکلا سارکوزی با رییس پلیس نیویورک روابط بسیار صمیمانه‌ای دارد و عنوان لژیون دو نور را که تنها به افراد بسیار سرشناسی چون ژنرال آیزنهاور و والت­دیسنی داده شده بود را به وی اعطا کرده است. این روزنامه‌­نگار از تبانی این دو برای کنار زدن استراوس کان از صحنه رقابت انتخابات ریاست جمهوری فرانسه خبر داده است. این در شرایطی است که آزمایشات دی‌­ان‌­ای که روی لباس مستخدمه هتل انجام شد اتهامات را تایید کرده است.