گروه بین‌الملل- مهلت کشورها در زمینه معرفی نامزدهای خود برای به دست گرفتن ریاست صندوق بین‌المللی پول روز جمعه دهم ژوئن به پایان رسید.

به گزارش فارس به نقل از بی‌بی‌سی، کریستین لاگارد وزیر دارایی فرانسه و آگوستین کارستنس رییس بانک مرکزی مکزیک دو نامزدی هستند که گفته می‌شود شانس بیشتری برای انتخاب به عنوان رییس صندوق بین‌المللی پول دارند. گریگوری مارچنکو رییس بانک مرکزی قزاقستان هم از دیگر نامزدهای ریاست صندوق بین‌المللی پول بود که روز جمعه از نامزدی خود انصراف داد. انتظار می‌رود هیات مدیره صندوق بین‌المللی پول تا پایان ماه ژوئن رییس جدید این نهاد بین‌المللی را انتخاب کند. رقابت‌ برای در اختیار گرفتن پست ریاست صندوق بین‌المللی پول از ماه گذشته و به دنبال استعفای دومینیک استراوس‌کان از این سمت شروع شد. استراوس‌کان پس از آنکه در ارتباط با ادعاهایی درباره آزار جنسی در آمریکا بازداشت و محاکمه شد از سمت خود کناره گرفت. او قبل از ریاست صندوق بین‌المللی پول وزیر دارایی فرانسه بود. در شرایطی که کشورهای اروپایی به دنبال انتخاب یک نامزد اروپایی برای این سمت هستند، برخی کشورهای عضو صندوق بین‌المللی پول از اینکه فردی از کشورهای در حال توسعه این سمت را به عهده بگیرد حمایت کرده‌اند. کریستین لاگارد که از حمایت اعضای اتحادیه اروپا برای عهده‌داری ریاست این نهاد برخوردار است با چالش‌هایی روبه‌رو است. قرار است نتیجه بررسی‌های سه قاضی فرانسوی درباره ادعاهایی که علیه خانم لاگارد مطرح است اعلام شود. لاگارد به سوءاستفاده از قدرتش متهم شده و گفته شده که او برای حل و فصل یک پرونده حقوقی مبلغ قابل توجهی به یک تاجر سرشناس داده است. نامزدهای اصلی ریاست صندوق بین‌المللی پول در حال پایان دادن به فعالیت‌های تبلیغی خود هستند. لاگارد که به چین رفته بود پنج‌شنبه راهی پرتغال شد تا در نشست بانک توسعه آفریقا شرکت کند. او پیش از ترک پکن گفت که از نشست با مقامات رسمی چین خیلی راضی است. لاگارد قبل از چین، به هند و برزیل هم رفته بود. کارستنس هم برای کسب رای اعضای صندوق بین‌المللی پول به چند کشور رفته است. او روز جمعه وارد هند می‌شود و هفته بعد به آمریکا خواهد رفت. به طور سنتی ریاست صندوق بین‌المللی پول با اروپایی‌ها و ریاست بانک جهانی با آمریکا است اما در سال‌های اخیر کشورهایی مانند چین، هند، برزیل و روسیه، با قدرت یافتن اقتصادهایشان در عرصه جهانی، خواهان پایان دادن به این سنت غیرعادلانه شده‌اند.

علت انصراف رییس بانک مرکزی قزاقستان

روز جمعه گریگوری مارچنکو، رییس بانک مرکزی قزاقستان خود را از رقابت برای کسب ریاست صندوق بین‌المللی پول کنار کشید.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری ایتارتاس روسیه روز شنبه با اعلام این خبر نوشت: مارچنکو روز جمعه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان گفته بود که در این زمینه مذاکرات مفصلی صورت گرفته اما به دلایل مختلف تصمیم به کناره‌گیری از این رقابت گرفته است.

وی گفت: کم و بیش آشکار است که این سمت به «کریستین لاگارد» وزریر دارایی فرانسه خواهد رسید. این گزارش حاکی است که «الکسی کوردین» وزیر دارایی روسیه در دوم خرداد ماه از حمایت این کشور از نامزدی مارچنکو خبر داده بود، اما وی این موضوع را منوط به مشورت با کشورهای عضو BRIC که شامل برزیل، هند، چین و خود روسیه است، دانست.

نامزدی مارچنکو برای ریاست صندوق بین‌المللی پول پیش‌تر از سوی «کریم ماسیموف» نخست وزیر قزاقستان در نشست کشورهای همسود در «مینسک» مطرح و با حمایت همراه شد. در همین حال «آگوستین کارستنس» رییس بانک مرکزی مکزیک، دیگر نامزد در این رقابت، اروپایی‌ها را به ریاکاری و حمایت از لاگارد متهم کرد. کارستنس گفته است اروپایی‌ها از انتخاب ریاست صندوق بین‌المللی پول مبتنی بر شایسته سالاری دم می‌زنند که خود خلاف آن را در پیش گرفته‌اند. بنابرگزارش‌ها مراحل نامزدی برای ریاست صندوق بین‌المللی پول که به دنبال استعفای «دومینیک استراوس کان» و رسوایی اخلاقی وی در آمریکا صورت گرفت، در ۲۳ ماه مه (۲ خرداد) آغاز و در ۳۰ ژوئن (۹ تیر) خاتمه خواهد یافت.